Saturday , 16 January 2021
  • Despre
  • Advertise
  • Contact
  • youtube
  • twitter
  • rss
  • googleplus
  • facebook
  • Acasa
  • Recomandari
  • In oras
    • Cafenele
    • Restaurante
  • Cultura
  • Business de Cluj
  • Oferte
  • Ghid Oras
  • CITY GUIDE (english version)

6-8.11 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

Posted date : 04/11/2020 In Cultura, Recomandari

Welcome2Cluj va propune mai multe evenimente in acest weekend: vineri va invitam la conferința Națională: George Vâlsan, sambata va asteptam la cursul de prim ajutor, iar duminica va invitam la spectacolul: Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois.

VINERI

6-7.11 Conferința Națională: George Vâlsan

Conferința Națională: George Vâlsan

Vineri, 6 noiembrie – Duminica, 8 noiembrie 2020, ora 12:00, Online

Nu se percepe taxă de participare

De ce sa participi ?

Dragi studenți,Conferința Națională „George Vâlsan” – Geography4Students@Cluj revine în această toamnă cu cea de-a IV-a ediție, cu desfășurare online.Fie că…
– vreți să valorificați lucrările de licență;
– vreți să aduceți la un alt nivel proiectele de la seminarii;
– vreți un atu la departajarea pentru obținerea burselor de merit/performanță;
– pasiunea pentru cercetare nu vă poate ține departe de noi;…vă invităm să:
– vă înscrieți până în 21 octombrie la
https://docs.google.com/…/1FAIpQLScQ6XfFOMnETT…/viewform ;
– trimiteți prezentările la students4cluj@gmail.com până în 31 octombrie;
– participați la prezentări în perioada 6-8 noiembrie 2020, online pe platforma Zoom.Tot ce aveți nevoie este…
– O lucrare științifică, aleasă pe tematica propusă, lucrare care poate fi realizată de un singur autor sau mai mulți coautori;
– Un îndrumător științific (cadru didactic universitar);
– O prezentare de 10-15 minute care să cuprindă esențialul cercetării realizat în lucrare.

*** La această conferință nu se percepe taxă de participare. Pentru detalii suplimentare vă stăm la dispoziție la adresa de email students4cluj@gmail.com sau pe Facebook la https://www.facebook.com/conferintageorgevalsancluj/

6.11 Cursuri de parkour adulti

Cursuri de parkour adulti

Vineri, 6 noiembrie 2020, ora 19:30, Baza sportivă Gheorgheni/ Zorilor/ Mănăștur

Cost: 120 lei/ lună

De ce sa mergi?

Salutare, Pornim o nouă serie de cursuri de parkour! Parkour-este o formă de mișcare funcțională, o îmbinare între disciplină și artă, care are că scop dezvoltarea fizică și psihică a practicantului. Prin parkour omul învață să înțeleagă și să depășească obstacole, fizice și mentale, și adeseori să își creeze un traseu prin care abilitățile lui sunt puse la încercare.
Cu timpul când deja există un echilibru între capacitățile sale, cum ar fi forța, mobilitatatea, viteza de reacție, proprioceptia, răbdare în a-și depăși progresiv limitele și o stare interioară propice, practicantul/practicanta poate experimenta o stare de flow și de fitness general.

Cursul se adresează celor peste 18 ani, care NU au probleme de sănătate, ex. entorse, dureri de spate sau genunchi, hernii, alte dureri musculare sau articulare ,etc. Cursul implică încălzire temeinică, tehnici, explicații și demonstrații, stretching, voie bună, joacă și provocări.

Orar:
Marți: 19:30-21:00 (@Baza sportivă Gheorgheni)
Vineri: 19:30-21:00 (@Baza sportivă Gheorgheni/ Zorilor/ Mănăștur) Înscrierea se face printr-un mesaj pe pagina noastră de facebook sau telefonic, la 0753.832.121.

Costurile cursului – 120 lei/ lună – și cuprinde:
-8 antrenamente de parkour
-4 antrenamente funcționale (opționale-care se țin luni și miercuri de la 19:30 la Baza sportivă Gheorgheni) Celor înscriși li se vor comunica modalitățile de plată.
Ne vom organiza pe un grup de whatsapp, separat de acest eveniment care are scop de promovare.

Echipament:
-papuci de alergare (talpă cu cauciuc, nu doar spumă; flexibili și ușori)
-pantaloni și tricou, bluză sport
-o sticlă cu apă
*opțional: fructe, baton proteic Cursul va avea loc doar dacă există minim 5 persoane înscrise. Prima ședința este gratuită pentru cei care nu au mai participat niciodată la cursurile noastre de parkour. Vă așteptăm cu drag!

6.11 Spectacol: Dă-te din soare

Spectacol: Dă-te din soare

Vineri, 6 noiembrie 2020, ora 20:00, Online

Intrare liberă

De ce sa participi ?

Un proiect teatral care vorbește despre relațiile dintre generații, despre conflicte și teritorii comune, despre prejudecăți, datorii și vinovăție.Acum doi ani, proiectul Decalaj. Narațiuni intergeneraționale s-a născut ca răspuns la un conflict între generații tot mai agresiv, atât la nivel public, cât și familial, un conflict bazat pe experiențe de viață diferite, dar și pe multe prejudecăți, pe lipsa unei comunicări reale, dar și pe diferențe de clasă, de afiliere politică sau religioasă. Proiectul nostru a fost atunci gândit ca un mijloc de comunicare prin intermediul poveștilor personale, o încercare de a ne înțelege unii pe alții, chiar dacă nu de a cădea de acord.În acest context s-a plănuit și această întâlnire între generații diferite de creatori de teatru, o ocazie de a sonda tema nu doar la nivel personal, ci și teatral, de a urmări diferențele de limbaj scenic și de raportare la teatru, reflectând la schimbările sociale care le-au produs. Anul 2020 și criza mondială neașteptată pe care ne-a adus-o a făcut ca întâlnirea să nu mai aibă loc decât virtual, într-un ritm și pe un teritoriu nefamiliare pentru toți cei implicați. Am fost forțați să ne adaptăm împreună la un mediu străin, iar asta a echilibrat, într-un fel, forțele, destabilizând, în același timp, tot ce credeam că știm.
În 6 noiembrie sunteți invitați la o vizionare a punctului în care am ajuns în lucrul nostru, cu mențiunea că nu este punctul final. Echipa artistică: Andreea Ajtai, Alexa Băcanu, Alexandru Dabija, Radu Dogaru, Raluca Mara, Oana Mardare, Cosmin Stănilă, Adonis Tanța

Evenimentul face parte din programul cultural „Decalaj. Narațiuni intergeneraționale”
Program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

6.11 Workshop si spectacol: Roots and Routes

Workshop si spectacol: Roots and Routes

Vineri, 6 noiembrie – 7 noiembrie 2020, ora 12:00, Online

Participare gratuita

De ce sa participi ?

Un turneu online marca Tangaj Collective, powered by Casa TranzitTangai Collective se adresează comunității din Cluj-Napoca, printr-o serie de două evenimente online, organizate în parteneriat cu Casa Tranzit.

Pe 6 noiembrie, între orele 12:00 și 15:00, Simona Dabija invită dansatorii, actorii și performerii, la “Body Editing” un workshop virtaul, pe Zoom, despre tehnici de manipulare a timpului în dans.

Pe 7 noiembrie, de la ora 19:00, veți putea viziona online spectacolul “Daughters”, un performance halucinant pe patine cu rotile. Seara va fi continuată de la 19:40 cu o selecție de 7 scurtmetraje de dans, co-prezentate de Bucharest International Dance Film Festival.

Participarea la atelier, precum și vizionarea programului de filme și spectacol sunt gratuite, pe bază de rezervare.
– Body Editing – rezervare prin email la adresa tangajdance@gmail.com
– Daughters & Roots and Routes Shorts Special: https://eventbook.ro/…/bilete-roots-and-routes…

BODY EDITING |
6 nov, 12:00 – 15:00, atelier de tehnici de manipulare a timpului în dans cu Simona DabijaAtelierul propune aplicarea de tehnici de editare video în dans (slow-motion, reverse motion, repetition, rewind, zoom, cut, pause, antigravity), în dorința de a creea efecte speciale cu corpul nostru. Prin exerciții tehnice și improvizație ghidată, se explorează stări de tensiune și relaxare, variaţii de viteză și folosirea atipică a articulaţiilor în raport cu suprafeţele întâlnite. Disocierea mişcării prin izolarea extremităţilor corpului şi a coloanei dă naștere la un tip de corporalitate suprarealistă, care creează volum în mișcare.- Înscrieri: tangajdance@gmail.com (nume complet, număr de telefon, numele atelierului la care doriți să vă înscrieți, optional câteva cuvinte despre experiența voastră în artele performative).

| DAUGHTERS |
7 nov, 19:00 – 19:40, spectacol de dans
Concept & coregrafie: Simona Deaconescu
Interpretare și text: Georgeta Corca, Simona Dabija, Teodora Velescu
Muzică: Monocube
Compoziție vizuală: M. Kardinal
Light design: Alexandros Raptis, Ionuț Cherana
Producție: Laura TrocanTrei dansatoare pe patine cu rotile fac un corp comun cu mamele și bunicile lor, alterând o cronologie prestabilită, în care dorințele lor sunt mediate de povești și imagini corporale ale celor două generații care le preced. Spectacolul pune corpul feminin într-un context extins, câteodată real, câteodată ficțional, în care nașterea fiecăreia marchează un moment important în spațiu și timp. Ele sunt fiicele unei generații confuze, o comunitate rezistentă, în care realitatea nu este niciodată ceea ce pare.*Un spectacol produs de Tangaj Collective, în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București

ROOTS AND ROUTES SHORTS SPECIAL |
7 nov, 19:40 – 20:50, scurtmetraje de dans co-prezentate de Bucharest International Dance Film FestivalO selecție de șapte filme de dans create în ultimii doi ani de regizori și coregrafi din Canada, România, Franța, Marea Britanie, Australia și Olanda, curatoriată de Simona Deaconescu, directoarea artistică BIDFF. Filmele propun viziuni diferite asupra corpului migrator, feminismului și ideii de apartenență identitară, chestionând utopii și distopii contemporane. Line-up: Navigation (13’30’’, 2020, CA, BIDFF Best Film Award 2020), Call of Pink (6’28’’, 2020, RO, BIDFF Best Romanian Film Award 2020), Canning Town (10’27’’, 2020, UK, BIDFF Special Jury Award 2020), The Gods of Tiny Things (5’22’’, 2019, AUS), The Last Children (10’00’’, 2019, FR), Opia (10’04’’, 2020, RO), Otherland (13’30’’, 2018, NL, BIDFF Best Film Award 2019).

Mai multe informații despre proiect aici:
http://www.tangajdance.com/roots-and-routes/

„Roots and Routes” este un proiect cultural produs de Asociația tangaj Dance și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Partenerii proiectului sunt M Studio, Casa Tranzit, Areal Colectiv și Teatrul 3G.

6.11 Quiz Night: Science of Colours

Quiz Night: Science of Colours

Vineri, 6 noiembrie 2020, ora 20:00, Online

De ce sa mergi ?

Ți-a fost dor de un quiz marca OSpN? Vrei să îți arăți cunoștiințele în domenii diverse? Ia-ți gașca de prieteni și înscrie-te la Quiz Night, vineri, 6 noiembrie de la ora 20!

Formularul de înscriere: https://forms.gle/BvZm2TKkU3QckaXV9

SAMBATA

7-8.11 Curs de Fotografie cu Telefonul

Curs de Fotografie cu Telefonul

Sambata, 7 noiembrie – Duminica, 8 noiembrie 2020, ora 10:00, Asociatia ArtImage, Calea Dorobanților, nr. 104

Taxa de participare: 300 lei

De ce sa mergi ?

Învață să-ți folosești telefonul la modul creativ! Cunoașterea limbajului fotografic, ce înseamnă lumina și culoarea în fotografie, reguli de încadrare, prelucrare și programe de editare, accesorii și echipament foto vor fi termeni pe care îi vom discuta împreună!Cursul fotografic se desfășoară în cadrul Asociației Art Image Cluj-Napoca; partea de teorie va avea loc la Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj-Napoca, iar partea practică într-o locație stabilită ulterior, în funcție de condițiile meteo.Programul cursului este următorul:- 7 noiembrie 2020, ora 10-14, sala de curs etaj 7 sau studio ArtImage etaj 6, partea de teorie;
– 8 noiembrie 2020, ora 10-14, partea practică, Cluj-Napoca.Număr de locuri: 10

Participanții trebuie să aibă 18 ani împliniți.Pentru informații suplimentare și înscrieri ne găsiți la adresa de email:
inscrieri.artimage.cluj@gmail.com

7.11 Curs de prim ajutor

Curs de prim ajutor

Sambata, 7 noiembrie 2020, ora 10:00 , Exclusiv Catering&Events, bulevardul 21 Decembrie, nr. 128-130

Cost: 200 lei

De ce sa mergi ?

Au inceput inscrierile pentru noi cursuri de prim ajutor, organizate de specialisti in domeniul medical pentru dumneavoastra!Invatati cum se poate salva o viata si cum se acorda primul ajutor in caz de urgenta!

Curs adaptat noilor protocoale de resuscitare COVID.

Inscrierile se fac pe: https://asociatiasucces.ro/curs-de-prim-ajutor/

7.11 Spectacol: Marele B – un cabaret despre burnout

Spectacol: Marele B – un cabaret despre burnout

Sambata, 7 noiembrie 2020, ora 18:00, Online

Acces gratuit

De ce sa participi ?

Înregistrarea premierei va fi disponibilă pe pagina de event.

De Maria Manolescu Borșa
Regia: Adonis Tanța
Cu: Oana Hodade, Cristina Tureanu, Lucian Teodor Rus, Renata Burca și Adonis Tanța.
Scenografia: Denisa Berceanu și Adonis Tanța.
Muzica și Pian: Renata BurcaCorporatista Trista, Mama Deea Medeea și Doctorul Fără De Minți suferă, jelesc și se prăbușesc ajutați de MC Pasiune și de Mica Pianistă Care Nu Există.Tu alegi care-i cel mai terminat dintre ei.Marele B – un cabaret despre Burnout și Bani, cu muzică Bună și o trupă neBună.

Spectacolul va fi în limba română, fără supratitrare.

Link-ul va fi valabil gratuit în perioada 07.11.2020 (18:00) – 08.11.2020 (22:00)

7.11 Spectacol: MISApărut

Spectacol: MISApărut

Sambata, 7 noiembrie 2020, ora 20:00, Online

Acces gratuit

De ce sa participi ?

Spectacol online, preînregistrat

M.I.S.A.PĂRUT pleacă de la scandalul mediatic legat de Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut și relația ei cu justiția din România. În 2004, în urma unei istorii de articole denigratoare care datează încă din anii 90, o percheziție în locuințele comune ale yoghinilor a fost prezentată drept „cea mai mare operațiune împotriva crimei organizate din România post-decembristă”. Cât dintre acuzațiile vehiculate atunci au putut fi dovedite și ce influență au avut acele afirmații asupra vieților yoghinilor săltați de mascați în văzul întregii țări?
13 ani mai târziu, scandalul s-a aplanat, dat stigmatul persistă. Toată lumea are o părere despre MISA, despre ce se întâmplă acolo în spatele ușilor închise, iar aceste păreri sunt aproape în totalitate rezultate ale modului în care au fost prezentate evenimentele în presă. Dar care este povestea lor? Cine sunt acei oameni care sfidează întreaga societate prin opțiunile lor de lifestyle?Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu
Dramaturgia: Alexa Băcanu
Scenografia: Anda Pop
Muzica: Danaga
Cu: Cătălin Filip, Raluca Mara, Oana Mardare, Bogdan Bob RădulescuSpectacol recomandat persoanelor cu vârsta de 16+.

O producție Reactor de creație și experiment

Atenție, acest spectacol folosește lumini stroboscopice și nu este recomandat persoanelor cu epilepsie, pacemaker sau femeilor însărcinate.Reprezentația face parte din Focus: Decalaj. Narațiuni intergeneraționale, program de evenimente care încearcă să micșoreze distanțele dintre generații și să inițieze un dialog între ele.

Toate evenimentele din luna noiembrie sunt gratuite. Dacă doriți să susțineți munca echipei artistice și a colectivului administrativ Reactor, puteți opta pentru cumpărarea unui bilet, devenind Susținător sau Supersusținător Reactor.
Atât biletele gratuite, cât și cele de susținere, se achiziționează online de pe site-ul Eventbook: https://eventbook.ro/theater/bilete-m-i-s-a-parut?fbclid=IwAR0mkmhsY9KokfTIptDGFLa7ht5uXxmB3XLKzkXQmKjI2WZlbg9oWQdRN6M

7.11 Seminar: Carl Gustav Jung – 2020. Cărțile Negre

Seminar: Carl Gustav Jung – 2020. Cărțile Negre

Sambata, 7 noiembrie 2020, ora 20:00, Online

Participare liberă

De ce sa participi ?

Selecții, sinteze și suite din scrierile, seminariile și spunerile lacaniene.Cerc introductiv de psihanaliză lacaniană și analize individuale.Cristian Andrei Tătaru, formare cu Charles Melman la Paris, Asociația Lacaniană Internațională, formare cu Johanna Hegyi la Cluj, Asociația de Psihoterapie prin Relaxare și Simboluri.Cluj Napoca, strada Victor Babeș nr.10 ap.8,
o curte comună cu magazin alimentar la intrare,
chiar lângă Rectoratul UMF care este nr.8.Înscrieri: 0748108107, psihanalizalacaniana@gmail.com,Întâlnirile se desfășoară sub formă de dialoguri, întrebări, discuții, pornind de la temele și textele propuse, în funcție de cei prezenți.Online:
https://join.skype.com/gbNPVlgXmlm2

Participarea este liberă și deschisă tuturor celor interesați.

Bibliotecă:
https://drive.google.com/…/1njbs2FnBFv__SNTIOyJbEiRzV

DUMINICA

8.11 Forest Walk

Forest Walk

Duminica, 8 noiembrie 2020, ora 14:30, Donath Park, str. Donath

De ce sa mergi ?

Ne păstrăm în formă cu plimbări prin pădure! Veniți și voi?
Ne întâlnim duminică, 8 noiembrie 2020, la ora 14:30, în Donath Park și-o luăm pe coclauri.

Traseul va dura cca. 3 ore și se va desfășura în zona Pădurea Baciu-Hoia.
Vă așteptăm cu drag!

8.11 Spectacol: Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois

Spectacol: Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois

Duminica, 8 noiembrie 2020, ora 20:00, Online

Acces gratuit

De ce sa participi ?

Spectacol online, preînregistra

Când actrița Eszter Nagy este diagnosticată cu demență, fiul ei, Cristi, alege să se întoarcă acasă pentru a o îngriji. În încercarea de a-și proteja mama de suferințele bolii și de a-i conserva imaginea publică și personalitatea artistică, lui Cristi începe să-i scape printre degete propria viață. Boala lui Eszter devine un al treilea personaj pe care cei doi îl înfruntă cu umor și curaj, dar care îi va face să se îndoiască de concepțiile lor despre grijă, iubire și demnitate.„Să fii martorul stingerii propriei conștiințe pare de nesuportat. În lume sunt 50 de milioane de oameni care trăiesc cu Alzheimer. Mulți dintre ei își privesc condiția cu împăcare, confruntându-se cu lipsa unui tratament, dar și cu stigma socială. Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois e despre cum negociem cu iminența propriei dispariții.” (Cosmin Stănilă)Toate lucrurile pe care mi le-a luat Aloisde Cosmin Stănilă
Regie: Andrei Măjeri
Cu: Emőke Kató, Lucian Teodor Rus
Decor: Adrian Balcău
Sound design: Adrian Piciorea
Light design & sonorizare: Cătălin Filip
Video: Mihai Stanciu

Vârsta recomandată: 14+
Limba: română și maghiarăReprezentația face parte din Focus: Decalaj. Narațiuni intergeneraționale, program de evenimente care încearcă să micșoreze distanțele dintre generații și să inițieze un dialog între ele.

Toate evenimentele din luna noiembrie sunt gratuite. Dacă doriți să susțineți munca echipei artistice și a colectivului administrativ Reactor, puteți opta pentru cumpărarea unui bilet, devenind Susținător sau Supersusținător Reactor.

Atât biletele gratuite, cât și cele de susținere, se achiziționează online de pe site-ul Eventbook: http://bit.ly/aloisreactor

8-15.11 Wizz Air Cluj-Napoca Virtual Marathon

Wizz Air Cluj-Napoca Virtual Marathon

Duminica, 8 noiembrie – Duminica, 15 noiembrie 2020, ora 12:00, Cluj-Napoca

Taxa de participare: 79 lei

De ce sa participi ?

Anularea ediției fizice 2020 nu ne oprește din alergat, cu atât mai mult cu cât Maratonul Wizz Air este una dintre cele mai așteptate competiții din domeniu.
Astfel, am decis să vă oferim varianta experienței virtuale: 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon 2020 va fi evenimentul în care alergătorii vor putea face în continuare ceea ce iubesc, însă în condiții de maximă siguranță.Fiecare participant poate să își ducă la bun sfârșit oricare din cele 5 curse, unde dorește, când dorește și cum dorește, în intervalul 8-15 noiembrie 2020.

REGULILE maratonului virtual sunt:

La înregistrarea pe maraton-cluj.ro, participanții trebuie să declare distanța aleasă:
– Maraton Wizz Air: 42.2 km
– Semimaraton: 21.1 km
– Cros Garmin: 10 km
– Cros Zuzu: 7 km
– Cros Vaxicum: 4 km

Înscrierea rezultatelor are loc până pe 15 noiembrie, prin aplicația dedicată, disponibilă pe pagina de înscriere: maraton-cluj.roCa parte a taxei de start, care este 79 lei, participanții vor prim un kit atractiv:
– Număr concurs: se descarcă din aplicație
– Rucsac Luanvi
– Bandana Vaxicum
– Gel antiinflamator Vaxicum
– Acces la clasament și rapoarte
– Import automat de date din Strava sau Garmin
– Diploma de finisher: se descarcă din aplicație
– Medalie: se primește doar în cazul finalizării distanței de concurs la care participantul e înscris

Coletele vor fi expediate prin poștă pe cheltuiala organizatorului. Detalii și ÎNSCRIERI:
https://maraton-cluj.ro/1-0-wizz-air-cluj-napoca-virtual…/

DATA LIMITĂ ÎNSCRIERI: 12 noiembrie

8.11 Expoziție: Sipos László: Lume întoarsă

Expoziție: Sipos László: Lume întoarsă

Duminica, 8 noiembrie 2020, ora 10:00, Muzeul de Arta, Piaţa Unirii, nr. 30

De ce sa mergi ?

Expoziția „Sipos László: Lume întoarsă”
28 octombrie – 15 noiembrie 2020

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, împreună cu Institutul Cultural Maghiar din Sfântu Gheorghe, vă invită la expoziția de pictură și grafică „Sipos László: Lume întoarsă”. Expoziția poate fi vizitată (cu respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19) începând cu data de 28 octombrie 2020.

Pictorul și graficianul Sipos László (n. 1943, Cluj) a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, absolvind în 1970 secția de artă textilă. În perioada 1970–1990 a fost profesor de desen la Turda, iar între 1990–1992 a fost angajat ca grafician la redacția revistei clujene Helikon. Începând din 1992 este artist liber profesionist, trăiește și lucrează la Unirea (jud. Alba). De-a lungul carierei, a contribuit cu ilustrații la peste 70 de cărți și publicații, a fost scenograf pentru numeroase piese de teatru de păpuși și a publicat articole în domeniul artei plastice. Începând din 1969 participă la diferite expoziții de grup organizate la Cluj și în Ungaria. Prima expoziție personală a acestuia a fost deschisă tot în anul 1969, la Cluj. A organizat mai multe expoziții personale la Cluj (cea mai recentă în toamna anului 2019 la galeria Ars Sacra), Târgu-Mureș (1971), București (1972, 2007, 2010), Oradea (1976), orașul Makó din Ungaria (1996, 2001, 2011), Rusia (2013), Budapesta (2014), Sfântu Gheorghe (2020). Din 1995 este membru în consiliul director al Breslei Barabás Miklós, iar din 2011 membru al Academiei Maghiare de Artă. I s-a conferit premiul de pictură al Breslei Barabás Miklós (1997) și Premiul Szolnay Sándor (2004), a fost distins cu Ordinul de Merit al Republicii Ungare (2011).

În arta sa, Sipos îmbină influențele unor stiluri artistice variate (de la pop-art prin constructivism și neoexpresionism până la suprarealism), creându-și astfel un limbaj pictural specific și imediat recognoscibil, impregnat de filozofia existențialistă. Pictura sa gravitează în jurul unor teme principale, precum responsabilitatea artistului și a savanților (vezi seria Magul / Einstein sau portretele unor creatori excepționali: poetul Ady Endre, compozitorul Bartók Béla, scriitorul Tamási Áron), figura (idealizată) și rolurile femeii, lumea de circ (seria Clovn). Multe dintre lucrările sale sunt inspirate de balade și de arta populară (Meșterul Manole, Madona Ceangău), iar motivele sale recurente (pește, ciocan, clește, cuie, cupă) sunt simboluri ancestrale ale religiei catolice. De-a lungul carierei, se întoarce frecvent la unele „personaje” simbolice (mag/vrăjitor, cocoș, cal, Copacul Vieții), creând serii de tablouri pe aceste teme.

Această expoziție oferă o selecție restrânsă din opera de viață a maestrului Sipos, punând accent pe cele mai importante teme și pe capodoperele sale. În același timp, sunt expuse și câteva opere timpurii ale artistului. Principalele unități tematice ale expoziției sunt: capodopere de artă religioasă și populară, lucrări legate de muzică și picturi-omagii ale marilor figuri ale culturii maghiare universale și din Transilvania.

Curatorii expoziției: Szebeni Zsuzsanna (Institutul Cultural Maghiar din Sfântu Gheorghe) și Bordás Beáta (Muzeul de Artă Cluj-Napoca)

8.11 Lectie de folosire a telefonului mobil: Să învețe bunicul cum e cu click-ul

Lectie de folosire a telefonului mobil: Să învețe bunicul cum e cu click-ul

Duminica, 8 noiembrie 2020, ora 14:00, Parcul Gheorgheni

Participare gratuita

De ce sa mergi ?

Dați de veste tuturor! În această toamnă oferim lecții GRATUITE de utilizare a telefonului mobil și aplicațiilor mobile pentru persoane 60+, oferite în perioada 10 octombrie – 8 noiembrie 2020.

Din cauza condițiilor, este nevoie de programare în prealabil, la numerele de telefon:0758 285 296 sau 0757 413 358

Nu a fost nevoie de o pandemie să ne dăm seama de importanța stăpânirii elementelor de bază ale utilizării aplicațiilor de comunicare (facebook, WhatsApp, Skype) sau de navigat în telefoane Samsung și Apple, dar aceasta a accentuat nevoia de comunicare la distanță. De aceea, proiectul nostru, Generații Împreună (https://psi8imal.ro/generatii-impreuna), revine și în acest an cu aceeași idee de bază: să susținem persoanele de vârsta a treia în demersul de a învăța și de a rămâne conectați cu ceilalți.

Desigur, vom respecta regulile tipice acestei perioade. Voluntarii noștri psihologi vor purta mască și mănuși, vor dezinfecta fiecare aparat (telefon, tabletă etc) înainte și după folosire și vor încuraja participanții să poarte măști de protecție (oferite gratuit). De asemenea, vom evita aglomerația prin programarea participanților astfel încât fiecare voluntar să lucreze cu un singur participant la un moment dat. În plus, toate întâlnirile se vor desfășura în aer liber.

Cu toții ne naștem, copilărim, ne trezim adulți și, la un moment dat, vârstnici. Timpul trece și în trecerea lui aduce tot mai multe schimbări. Copii fiind, ne este ușor. Adulți fiind, învățăm să ne adaptăm. Dar ce facem atunci când vine seara în viața noastră? Răspunsul corect este că învățăm în continuare. Așadar, echipa Psi8imal vrea să vină în ajutorul celor care vor să învețe cu toate că sunt trecuți de prima tinerețe.

Găsiți detalii despre activitatea noastră pe psi8imal.ro sau pe pagina de facebook Psi8imal.

2020-11-04
author3
Tags
Conferința George VâlsanCurs de prim ajutorexpozitieForest WalkLume întoarsăspectacolweekend clujwizz air marathon
tweet

Citeste si

  • Comments Off on 15-17.01 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj 15-17.01 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    15-17.01 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    13/01/2021

  • Comments Off on 17.01 Expozitie: Acroșaje participative 17.01 Expozitie: Acroșaje participative

    17.01 Expozitie: Acroșaje participative

    13/01/2021

  • Comments Off on 17.01 Expoziție: Continuum 17.01 Expoziție: Continuum

    17.01 Expoziție: Continuum

    13/01/2021

  • Comments Off on 15.01-5.02 Expozitie: Salonul de Iarnă al Artiștilor Plastici 15.01-5.02 Expozitie: Salonul de Iarnă al Artiștilor Plastici

    15.01-5.02 Expozitie: Salonul de Iarnă al Artiștilor ...

    13/01/2021

Welcome2Cluj on Facebook

Curs Valutar | AZI



INFO CLUJ

  1. Popular
  2. Recent
  3. Comments
  4. Tags
  • 17.12 Lansarea filmului Usturoi

    17.12 Lansarea filmului Usturoi

    16/12/2015
  • 10.12 Zece Conferinte intr-o singura zi

    10.12 Zece Conferinte intr-o singura zi

    08/12/2016
  • 20.06 – 22.06 Ce facem weekendul acesta la Cluj

    20.06 – 22.06 Ce facem weekendul acesta la Cluj

    20/06/2014
  • 14.12 – Maraton de Ateliere în Incubator107 Cluj

    14.12 – Maraton de Ateliere în Incubator107 Cluj

    11/12/2013
  • 14.11 – Filmul The Red Violin la Cinema Cafe in Doamna T

    14.11 – Filmul The Red Violin la Cinema Cafe in Doamna T

    14/11/2013
  • 15-17.01 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    15-17.01 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    13/01/2021
  • 17.01 Spectacol de balet: Cocoșatul de la Notre Dame

    17.01 Spectacol de balet: Cocoșatul de la Notre Dame

    13/01/2021
  • 17.01 Expozitie: Acroșaje participative

    17.01 Expozitie: Acroșaje participative

    13/01/2021
  • 17.01 Spectacol de teatru: Cel mai iubit dintre pământeni

    17.01 Spectacol de teatru: Cel mai iubit dintre pământeni

    13/01/2021
  • 17.01 Expoziție: Continuum

    17.01 Expoziție: Continuum

    13/01/2021
  • arta ceaiului : Si eu sunt interesata de arta ceaiului. Oare se mai fac evenimente ...

  • berita acara serah terima uang : 17.12 Lansarea filmului Usturoi | Welcome2Cluj http://virtua-team.b ...

  • Fxtzeau : Gcyilta robert.rich4@verizon.net : ...

  • dapo.dikdasmen.kemdikbud go.id/berita/rilis-aplikasi-dapodikdasmen-versi-2019-c : 17.12 Lansarea filmului Usturoi | Welcome2Cluj http://penyerang.com ...

  • Заработок в интернете от 7636 руб. в сутки: https://slimex365.com/zarabotaymillion950765 : 57 способов Заработка в Интернете от 5096 руб. в сутки: http://chan ...

cluj eveniment cluj teatru evenimente cluj concert spectacol evenimente de neratat expozitie Eveniment pentru copii evenimente culturale cluj stiri din cluj muzeul de arta opera film party teatrul maghiar weekend cluj Atelier teatrul national Teatrul National Lucian Blaga evenimente in cluj concert simfonic cinema florin piersic Lansare de carte cluj-napoca

Cauta in site

Arhiva

Copyright © 2009-2019 Welcome2Cluj
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Mai multe detalii aici.