Saturday , 16 January 2021
  • Despre
  • Advertise
  • Contact
  • youtube
  • twitter
  • rss
  • googleplus
  • facebook
  • Acasa
  • Recomandari
  • In oras
    • Cafenele
    • Restaurante
  • Cultura
  • Business de Cluj
  • Oferte
  • Ghid Oras
  • CITY GUIDE (english version)

30.10-1.11 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

Posted date : 28/10/2020 In Cultura, Recomandari

Welcome2Cluj va propune mai multe evenimente in acest weekend: vineri va invitam la spectacolul: Mozaic – Lieduri din repertoriul international, sambata va asteptam la balul caritabil: Behind the mask, iar duminica va invitam la o intalnire cu Oana Pellea.

VINERI

30.10 Spectacol: Mozaic – Lieduri din repertoriul international

Spectacol: Mozaic – Lieduri din repertoriul international

Vineri, 30 octombrie 2020, ora 19:00, Online

Acces gratuit

De ce sa mergi ?

O intersecție lirică fermecătoare și inedită, acest recital reunește harul a două mezzosoprane celebre și extrem de apreciate de public: Adriana Feșteu și Iulia Merca – cea de-a doua dezvăluindu-ne acum și o ipostază mai rar vizibilă publicului: aceea a unei pasionate interprete la pian. Repertoriul este la rândul său diafan, sincretic și rar întâlnit pe scena românească, revelându-ne lieduri semnate de compozitorul finlandez Jean Sibelius în romantismul său specific, de compozitorul britanic Roger C. Quilter și cel spaniol, Sebastian Yradier, dezvăluindu-ne totodată și creația originală și modernă a compozitorului ceh Leoš Janáček. Nu ar fi putut lipsi, desigur, celebrul Franz Schubert, dar nici apreciații compozitori români: Felicia Donceanu, A. Pop și Ede Terényi.

Un veritabil mozaic muzical cu care cele două soliste ne vom încânta vineri, 30 octombrie 2020, începând cu ora 19:00, doar pe site-ul www.operacluj.ro !

Această transmisie online este oferită în regim gratuit, fiind disponibilă pe durată nelimitată.

30.10-1.11 Târgul Produselor Turcești 

Târgul Produselor Turcești

Vineri, 30 octombrie – Duminica, 1 noiembrie 2020, ora 10:00, Centrul Comercial Auchan Iris, bulevardul Muncii, nr. 1-15

De ce sa mergi ?

Pentru toți iubitorii bucatariei turcești, vă așteptăm în perioada (30 octombrie1 noiembrie 2020) Incepând cu ora 10 dimineața, La parcare
Centrul Comercial AUCHAN ClUJ IRIS

Vă promitem o experiență culinară cu bucate care de care mai alese, direct de pe mesele sultanilor: kebaburi delicioase, gözleme, su börek și nu în ultimul rand, regina dulciurilor turcești: aromata baclava.

Haideți să descoperim împreună bogata și înmiresmata artă culinară turcească! Ne vedem acolo!

30.10 Webinar: Ce este anxietatea socială?

Webinar: Ce este anxietatea socială?

Vineri, 30 octombrie 2020, ora 18:00, Online

De ce sa participi ?

„-De ce nu vorbești și tu cu noi?
-Ah, lăsați-l, așa e el, mai timid.” „-A spus că nu vine la party-ul de ziua mea. Totuși, m-a refuzat frumos, a zâmbit :)” „-Lasă-l în pace. Nu vezi ca stă toata ziua retras? Nu-l băga în seamă.” Poate îți sună cunoscut astfel de replici. Te-ai întrebat vreodată dacă nu cumva se ascunde și altceva în spatele timidității? În spatele zâmbetului atunci când ți se spune „Nu vreau să vin”?
Nu vin…într-un loc în care se adună mulți oameni care vor să socializeze. Nu o sa știu ce să spun, o să mă fac de râs, ceilalți o să râdă de mine pentru că nu o sa știu ce să vorbesc. Nu mă descurc. Mi-e frică, mai bine nu merg – Pentru că asta ar fi continuarea răspunsului în cazurile de anxietate socială. Asta este ceea ce se ascunde, uneori, în spatele imaginii unor oameni politicoși care refuză, zâmbind, o invitație: anxietatea sociala. Tulburarea de anxietate socială este una dintre cele mai comune perturbări ale sănătății mintale din lume. Oamenii sunt ființe sociale și își doresc extrem de mult să fie acceptați și iubiți de semenii lor. Frica de evaluare negativă este o trăsătură esențială a acestei tulburări, dar există și alte elemente la fel de importante.
Vă invităm să le descoperiți alături de psihoterapeuții Ionuț-Stelian Florean și Diana Frandeș, care își doresc să ajute oamenii să înțeleagă mai bine ce înseamnă să suferi de simptome de anxietate socială. În cadrul acestui webinar, primul din cele 3 dedicate anxietății sociale, vom vorbi despre…
– ce este anxietatea socială?
– cum o recunoaștem?
– diferențe între timiditate și simptome de anxietate socială;
– mecanismele din spatele tulburării;
– omul din spatele anxietății sociale. În următorul webinar vom vorbi despre efectele anxietății sociale asupra diferitelor domenii din viața unei persoane care se confruntă cu această tulburare.
În ultimul webinar, subiectul discuțiilor vor fi intervențiile și tratamentul fobiei sociale prin prisma abordărilor validate științific.Inițiativa face parte din procesul participativ Com’ON Cluj-Napoca ’20.

30.10 Seara de poezie cu Ra Merca 

Seara de poezie cu Ra Merca

Vineri, 30 octombrie 2020, ora 19:00, Doamna T, str. Napoca, nr. 10

De ce sa mergi ?

Va invitam la o Seara de Poezie alaturi de Ra Merca – ne va recita din volumul de poezie Universul intr-o scoica.
Vino si lasa-te cuprins de T R A I R E si
E M O T I E.
De L U M I N A si F R U M O S. GLAS si CANT.
O întâlnire a Toamnei interioare in aceste timpuri.Lasa-ți inima sa se bucure si sa savureze 2 ceasuri de Suflet si pentru Suflet.Tot in cadrul acestui Eveniment, Ra Merca are o invitata de onoare, Simona-Claudia Kovacs care ne va incanta cu al Ei glas divin.* Unde?
La Doamna T., pe strada Napoca 10. Unul dintre cele mai de poveste locuri din Cluj.Locurile sunt limitate, iar inscrierea se face pe baza de rezervare la aceasta adresa de mail: ramomerca@gmail.com sau mesaj privat Ra Merca.Va asteptam cu mult drag si IUBIRE, pe Toti si Toate.

30.10 Kitsch Party Autumn Edition 

Kitsch Party Autumn Edition

Vineri, 30 octombrie 2020, ora 21:30, No Name, Piata Muzeului, nr. 5

Pret bilet: 15 – 20 lei

De ce sa mergi ?

Autumn is here so now its time to get ourself back in the club!
Dress code :As crazy as you want !We offer you a space for beer pong,a space to dance and to drink of course!Petrecere facuta dupa normele de siguranta in vigoare!

ENTRY FEE: 15 LEI PANA LA ORA 00:00 20 DUPA

SAMBATA

31.10 Bal caritabil – Behind the mask 

Bal caritabil – Behind the mask

Sambata, 31 octombrie 2020, ora 18:00, Cluj Art, str. Paul Chinezu, nr.4/2

De ce sa mergi ?

Nu trăim într-o lume perfectă. Trăim într-o lume în care suflete nevinovate plătesc pentru “păcatul de a simți diferit”!
Conform statisticilor, unul din 68 de copii, este diagnosticat la nivel mondial cu tulburare de spectru autist. În lipsa unor programe bine puse la punct, în România, situația este îngrijorătoare. Tot mai multe familii care luptă pentru copiii lor, diagnosticați cu această tulburare, se blochează într-o lipsă acută de soluții.
Denis are 7 ani. A fost diagnosticat cu autism la 3 ani și fiecare cuvânt pe care îl spune e pentru părinții săi o mică victorie. “Prima dată a rostit cuvântul mama, la 4 ani. Mi-au dat lacrimile… Nu am cum să îl abandonez! E copilul meu! Trebuie să lupt pentru el!”, spune mama lui Denis, vizibil emoționată.

Asociația Autism Transilvania (AAT) este o organizație nonguvernamentală, înființată în anul 2006, de câțiva părinți ca mama lui Denis, părinți deciși să lupte. Părinți care nu au acceptat realitatea acelor vremuri, când serviciile adresate copiilor cu tulburări din spectru autist erau aproape inexistente. Acești părinți au sperat și speră în continuare că toți copiii au șanse să își atingă potențialul maxim, dacă au acces la servicii specializate.

Misiunea Asociației Autism Transilvania constă în îmbunătățirea condițiilor de viață și adaptabilitate socială a copiilor cu TSA, în vederea creșterii calității vieții acestor copii/tineri și a familiilor lor. “Suntem primul ONG care a deschis un Centru de zi pentru copii cu autism în Cluj-Napoca. Ne-am luptat de-a lungul timpului să schimbăm percepția eronată asupra autismului, să producem o schimbare în mentalitatea și atitudinea socială, față de copiii cu TSA. “

Noi am decis să nu rămânem indiferenți! Pentru că ne dorim un loc mai suportabil și mai bun pentru acești copii, în data de 31 octombrie, de Halloween, începand cu ora 18, declarăm deschis, Balul Caritabil Behind the Mask în cadrul galeriei Cluj Art, unde vor fi expuse atât lucrări din arta fotografică cât și picturi, ce vor fi scoase la licitație.

Ce ai putea face tu, pentru ca un astfel de copil să găsească drumul spre lumea noastră, a oamenilor din afara spectrului?
Câți prieteni ai putea tu convinge să cumpere superbe lucrări de artă, pentru ca banii lor să îi permită unui copil cu autism să facă terapii specializate?
Câți prieteni ai putea tu convinge să contribuie, pentru ca un copil cu autism să aibă posibilitatea de a merge la grădiniță și la școală, la fel ca orice alt copil? Sau să reușească să facă ceva cu mânuțele lui? Sau să învețe o meserie prin intermediul căreia să-și câștige existența?

Această campanie li se adresează DOAR celor care ṣtiu că DAR din DAR, se face rai!
Celor care ṣtiu că un suflet deschis cu spirit de luptător, CONTRIBUIE, zi de zi, puțin câte puțin… la crearea miracolelor!

Mulțumiri călduroase!

31.10 Musical: UBU în concert 

Musical: UBU în concert

Sambata, 31 octombrie 2020, ora 19:00, Online

Pret bilet: 25 lei

De ce sa participi ?

spectacol înregistrat

după Alfred Jarry și Gábor Tompa

regia: Gábor Tompa
spectacol-concert de: Ada Milea
cântece de: Ada Milea și Anca Hanu
scenografia: Carmencita Brojboiu, Alexandra Constantin
mişcare scenică: Andrea Gavriliu
maestru de lumini: Jenel Moldovan

Distribuţia:
Dl Ubu: Adrian Cucu
Dna Ubu: Anca Hanu
Cântăreața: Sânziana Tarța
Ofițerul: Radu Dogaru
Cetățenii: Miron Maxim (Fratele Trombon), Cătălin Herlo (Fratele Beton), Cristian Rigman (Fratele Cajon), Mihnea Blidariu (Fratele Kaki), Dan Chiorean (Fratele Căpățână)
Franțuzoaicele: Adriana Băilescu, Elena Ivanca, Irina Wintze, Angelica Nicoară
Englezul: Cornel Răileanu
Marchizul de Sade: Ioan Negrea

regia tehnică: Răzvan Pojonie
operator lumini: Andrei Mitran
operator sonorizare: Marius Rusu, Vlad Negrea

Precursor al suprarealismului, Alfred Jarry (1873-1907) a compus șase piese avându-l ca personaj central pe faimosul Père Ubu. Trăsăturile caracteristice ale acestui personaj sunt dominate de o monstruoasă lăcomie și hilară lipsă de măsură, care cuprinde de-a valma mâncare, femei, băutură, bani, putere, toate fiind grefate pe o mare lașitate și pe un despotism practicat cu precădere asupra celor slabi.

După ce Ubu a fost rege, crezut mort și îngropat, Ubu reînvieîntr-una dintre cele mai actuale formule: în concert! Dom’ Ubu se dezlănțuie acum pe note, cântecul îndulcind la modul parodic, cruzimea și grotescul cuplul de tirani: „Trecutul a trecut, să ne gândim la viitor/ poporu’ ți l-ai ucis, hai să-ți găsim alt popor!”. 

Alături de mieroasa și parșiva sa soție, Ubu revine ca să rupă lanțurile libertății, să dea frâu liber sclaviei și să readucă un haos terbil de comic în orașul printre gunoaiele căruia se trezește. Unde? La marginea societății și în miezul ei, la noi, peste tot și nicăieri, în lumea reciclării permanente, dar și a nesfârșitelor gunoaie.

Acum Ubu își dorește să fie „sclavul picioarelor” cetățenilor, lustruindu-le cu râvnă încălțările, lustruindu-le picioarele, cu un exces de zel de-a dreptul sadic – că doar fantoma Marchizului de Sade bântuie prin Monstre-Martre: „Ah, domnule Ubu, ești brutal / Se simte pe perie c-ai fost criminal / O să-ți bagi clienții-n spital / Dacă perii așa pasional.”

Orchestra cetățenilor liberi, corul franțuzoaicelor, turistul englez, biciul Marchizului de Sade, vor recompune curtea regală ubuescă la închisoare, acolo unde Ubu își reface palatul, răsturnând, carnavalesc, toate regulile sociale și umane cu susul în jos. Într-o astfel de lume pe dos, în care se adulează non-valoarea, oroarea, duhoarea, paloarea etc., familia Ubu, „nemuritoare” nu poate conduce decât „spre dezastre viitoare”…

 O oglindă deformată, răsturnată, așa cum o spune Jarry însuși, pusă în fața spectatorilor, pentru ca să râdem și să ne cutremurăm nu de ce a fost la sfârșit de secol XIX, nu de ce a bulversat secolul XX și este încă valabil și astăzi, ci de ce ne poate rezerva istoria în orice moment. Că doar, teatrul, nu-i așa, este și un exercițiu de reciclare, de reevaluare, de distanțare, de conștientizare…


Data premierei: sâmbătă, 22 februarie 2020

31.10 Atelier de vorbit în public cu Oana Pellea 

Atelier de vorbit în public cu Oana Pellea

Sambata, 31 octombrie 2020, ora 12:00, Cluj-Napoca

Pret: 499 euro

De ce sa mergi ?

Oana Pellea te așteaptă la un nou atelier de comunicare și vorbit în public, tot cu maxim 12 participanți, respectând toate măsurile de siguranță

Mai multe detalii aici: https://cartilepefata.ro/oana-pellea-la-cluj/

31.10 Workshop: Working Fictions 

Workshop: Working Fictions

Sambata, 31 octombrie 2020, ora 14:00, str. Mihai Eminescu, nr. 2A

De ce sa mergi ?

‘Working Fictions’
workshop cu Cristian Grecu 31.10.2020
14:00 – 18:00Știm cu toții că în general munca este ridicată în slăvi(le ce mai degrabă diferă doar de domeniul muncii). Unii spun că munca de 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, este un factor care crează constanță și perseverență, o eliberare de adevăratul nostru sine, întunecat, neproductiv, leneș. Alții, că munca individuală, freelance, oferă ocazia minunată de a fi propriul tău șef, iar că propria oprimare e mai bună decât oricare altă oprimare. Sau că munca de birou, alături de multe alte persoane, scade șansele de a te plictisi, căci plictisul este contra-productiv. Și, de ce nu, că munca este progresul atât personal cât și cel al comunității din care facem parte, căci doar munca la privat crează capitalul necesar dezvoltării locale.În cadrul acestui atelier vom încerca să recunoaștem, împreună, ficțiunea și neutralitatea care o crează, așa încât să venim noi, ulterior, cu propria noastră ficțiune și o dezneutralizare a imaginației și nevoilor individuale și colective. Vom încerca să producem ceva, fluturași, afișe și/sau o broșură, care, da, nu va tulbura „bunul” mers la lucrurilor, ci va încerca, mai degrabă, să intre în acele crăpături, nișe, care ar putea fi fertile deconstrucției și reconstrucției. Dar, pentru a putea face asta, trebuie să alegem câteva bucățele din realitatea pe care o vedem zi de zi, și să le dezbrăcăm de supra-conținut, până când vedem, de fapt, ce se ascunde acolo. Ce să aduceți: idei și – opțional – laptop și tipărituri (afișe electorale, fluturași de târguri de joburi și angajare, anunțuri din ziar)Înscrieri: https://forms.gle/Ez3WGDZzneu6ZYjb8
Termen limită înscrieri: 29.10. Cristian Grecu (n. 1993) este într-un proces constant de învățare a Photoshop-ului precum și a tehnoredactării și a simplificării discursurilor politice, cu scopul de a populariza idei și moduri de organizare alternative. Este membru al colectivului editorial Pagini Libere, unde se ocupă de DTP.‘Working Fictions’ face parte din expoziția PPM#5 @the workplace, care invită artiști, scriitori și lucrători să adreseze atmosfera muncii de birou, într-un spațiu înscenat al copiatorului dintr-un spațiu de birou. Link event: https://fb.me/e/7MLBbbE3WProiectul face parte din programul 2020 al Aici Acolo, „Fictions of Tech & Life”, care explorează noțiunea de ficțiune ca instrument de a discuta cotidianul, medieriile tehnologice, forme de întâlnire cu digitalul și narativele care modelează societatea contemporană. Ca proiect curatorial extins, propune o serie de expoziții, micro-rezidențe și evenimente conexe (în formate conversaționale) care abordează tehnologia pornind de la intimitatea conexiunii sale cu corpul.Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.Aici Acolo este un colectiv curatorial format dintr-un grup de prieteni, artiști și curatori, ce organizează expoziții pop-up în spații nefolosite sau abandonate din Cluj-Napoca.

31.10 Curs Caligrafie Adulți 

Curs Caligrafie Adulți

Sambata, 31 octombrie 2020, ora 10:00, ClujHub, str. Regele Ferdinand,nr. 22-26

Cost: 480 lei

De ce sa mergi ?

Cursul MagInk Letters este o călătorie prin arta caligrafiei ce ne va iniția în tainele unei îndeletniciri pe care tot mai puțini o cunosc: scrierea de mână cu toc, peniță, cerneala, răbdare și emoție.

Gadget-urile ne înlesnesc o comunicare tot mai prescurtată și presărată cu emoji, însă uităm că scrierea nu este doar o înșiruire de simboluri, ci un mesaj ce pleacă spre destinatar cu un bagaj imens de semnificații, energii și trăiri.

MagInk Letters este un curs intensiv, în cadrul căruia învățăm concret tehnici pentru însușirea stilului caligrafic Copperplate – tușe de bază, legături, construcție de litere minuscule și majuscule. Vom invata tehnici de infrumusetare si ornamentare a scrierii caligrafice, astfel, fiecare cursant isi va putea crea un stil propriu. Ne vom cunoaște, ne vom distra și vom râde, vom descoperi contururi noi și litere îndrăznețe, vom reinterpreta scrierea de zi cu zi. Ne vom pregati pentru lucrarea finala – o felicitare sau un citat ce poate fi inramat – la alegerea fiecaruia.

BENEFICII:
– scrierea caligrafică este o tehnică excelentă de concentrare, ancorare în prezent și deconectare a minții de la fluxul gândurilor zilnice năvalnice;
– însușirea disciplinei prin practica sa regulată;
– învățarea răbdării și focusării pe obiectivele propuse, întrucât presupune o acțiune repetitivă până la atingerea rezultatului dorit;
– devenim conștienți de creativitatea noastră;
– căpătăm încredere pentru a ne expima liber și prin alte căi, de a ne exterioriza creativitatea;

CUI SE ADRESEAZĂ?
Adulților care:
– vor să-și descopere latura creativă
– vor să își dezvolte o deprindere artistică
– vor să vadă că se poate scrie și altfel
– vor să treacă de limitele contururilor și să iasă din zona de confort
– vor să devină mai constienți de acțiunile pe care le întreprind
– vor să cunoască o tehnică de concentrare și deconectare

Cursul totalizează 7 ore și 30 minute și are structura prezentată mai jos:
1. Prezentare curs și cursanți Prezentare și testare instrumente de scris.
2. Scriere liberă. Exerciții de ritm și formare tușe cu toc și penița.
3. Principii caligrafie în stilul Copperplate. Construcție de litere minuscule și majuscule în stilul Copperplate.
4. Înflorituri și înfrumusețare scriere. Scriere artistică și însușire stil personal.
7. Pregătire lucrare finală.

Toate materialele de lucru sunt incluse și vor putea fi luate acasă pentru continuarea perfecționării.

Cost curs: 480 de lei – cu toate materialele incluse!
Pentru rezervarea locului este necesară plata unui avans de 100 de lei (ce se deduce din taxa totală). Pentru confirmare, vă rugăm ca pe lângă “Particip” să trimiteți și un mesaj privat la Amalia Calligraphy, pentru a putea fi contactați în vederea transmiterii detaliilor necesare. La Bookla putem comanda diferite sortimente de ceai, cafea și alte preparate pe bază de cafea, dar si deserturi delicioase. Consumația nu este inclusă în taxa de curs.
Avansul este returnabil doar în cazul anulării evenimentului de către organizator, nu și în cazul în care participantul se răzgândește și nu mai participă la curs sau in cazul in care evenimentul trebuie reprogramat din motive independente de organizator.

Trainer:
Amalia Bucur – Artist caligraf cu antecedente creative și antreprenoriale, cu înclinații spre muzică și frumos. A cochetat cu industria creativa si a managementului. O caracterizează voința puternică și disciplina, optimismul și tenacitatea. E mămica a doua minuni năzdrăvane ce îi sunt zilnic formatori într-ale pedagogiei și răbdării. Acum împărtașește din cunoștințele dobândite în ultimii ani în tainele caligrafiei cu toți cei care vor să vadă că se poate scrie și altfel, că literele nu exprimă doar un mesaj, ci și multă emoție, cu cei care vor să treaca de limitele contururilor și să iasă din zona de confort și, de ce nu, cu aceia care vor să-și descopere latura creativă și să își dezvolte o noua abilitate creativă.
Workshop-urile Amaliei se desfășoară în România și în Anglia.

DUMINICA

1.11 Spectacol: Requiem

Spectacol: Requiem

Duminica, 1 noiembrie 2020, ora 19:00, Online

De ce sa participi ?

Înregistrare realizată în parteneriat cu TVR Cluj.

Această transmisiune este valabilă 48 de ore.

Considerată ca fiind una dintre cele mai importante lucrări vocal-simfonice ale lui Giuseppe Verdi, Requiem-ul a fost compus pentru a onora memoria celui care a fost poetul, dramaturgul și romancierul Alessandro Manzoni (1785-1873), ,,suflet al literaturii naționale” și care, asemenea compozitorului italian, a militat prin intermediul artei sale pentru unificarea Italiei.

Ideea lui Verdi de a compune un Requiem s-a legat inițial de moartea unui alt reprezentant de seamă al culturii italiene: compozitorul Gioachino Rossini (1792-1868) – cel mai apreciat și faimos creator de opere al Italiei mijlocului de secol XIX. Aflând despre trecerea în neființă a acestuia, Giuseppe Verdi a propus crearea unui Requiem, la realizarea căruia să contribuie câțiva dintre principalii compozitori italieni. Cu toate că inițiativa a fost bine primită și părțile componente ale lucrării au fost finalizate, interpretarea Misei pentru Rossini la data programată – 13 noiembrie 1869 – nu a mai avut loc din motive financiare și organizatorice. Libera me – segmentul compus cu acest prilej de către Verdi – își va găsi însă locul, mai târziu, în Messa da requiem per l’anniversario della morte di Manzoni 22 maggio 1874, ca ultima din șirul celor șapte părți constitutive: Requiem, Dies irae, Offertorio, Sanctus, Agnus Dei, Lux aeterna, respectiv Libera me.

Requiem-ul a fost interpretat pentru întâia oară, conform dorinței categorice a compozitorului, la Domul San Marco, după un an de la moartea lui Manzoni, pe 22 mai 1874, sub conducerea sa muzicală. Cu toate că aplauzele au fost interzise în interiorul basilicii din Veneția, încântarea publicului prezent la eveniment s-a simțit pretutindeni. Au urmat concerte la Teatro alla Scala, Opéra Comique de la Paris și Royal Albert Hall din Londra, unde mesajul despre moarte, judecată, salvare, înviere și forța emoțională a lucrării au manifestat un puternic impact în rândul auditoriului.

1.11 Oana Pellea la Întâlnirile Cărțile pe Față

Oana Pellea la Întâlnirile Cărțile pe Față

Duminica, 1 noiembrie 2020, ora 19:00, Cinema Florin Piersic, Piața Mihai Viteazu, nr. 11

Pret bilet: 15 lei

De ce sa mergi ?

Petrece o seară alături de Oana Pellea la prima ediție a Întâlnirilor Cărțile pe Față, în dialog cu Victor Miron.

Acesta este un eveniment hibrid, online și offline. Având în vedere restricțiile actuale, avem un număr foarte limitat de locuri în sală. Din cei care își rezervă bilete online vom alege prin tragere la sorți cinci persoane care vor primi loc în sală. 

Petrece o seară alături de Oana Pellea la prima ediție a Întâlnirilor Cărțile pe Față, în dialog cu Victor Miron. Eveniment hibrid: online și offline. https://cartilepefata.ro/oana-pellea-cartile-pe-fata/

1.11 Expoziție: Forró Ágnes

Expoziție: Forró Ágnes

Duminica, 1 noiembrie 2020, ora 10:00, Muzeul de Artă, Piaţa Unirii, nr. 30

De ce sa mergi?

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează, în perioada 15 octombrie – 1 noiembrie 2020, expoziţia personală a artistei Forró Ágnes.

Forró Ágnes (n. 1956), artist plastic, ceramist și ilustrator clujean, a absolvit în 1986 Institutul de Arte Plastice Ion Andreescu, specializarea ceramică. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România și a Breslei Barabás Miklós. Pe parcursul carierei de trei decenii și jumătate, a participat la numeroase expoziții de grup și a organizat expoziții personale în țară și în străinătate. În ultimele două decenii, a fost prezentă la numeroase tabere de creație. Cu ocazia expoziției din luna octombrie 2020, artista va expune o paletă largă de lucrări din ultimul deceniu de activitate. 

Expoziția rămâne deschisă publicului spre vizitare de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.

1.11 Yoga & Meditație: Calea Inimii cu Radu

Yoga & Meditație: Calea Inimii cu Radu

Duminica, 1 noiembrie 2020, ora 20:00, IKWE yoga studio, str. Mihai Veliciu, nr. 9 (fosta Amurg)

Cost: 40 lei sau abonament ikwe

De ce sa mergi ?

ACUM YOGA!
Un curs complet ce se adresează întregii noastre fiinţe.

Yoga Inimii Spirituale este o formă de yoga ce reuneşte sinergic atitudini şi metode îndreptate spre revelarea naturii noastre Reale, atman – sinele suprem, pe care tradiţiile contemplative au denumit-o Inima Spirituală. Hridaya Yoga se bazează pe principii şi viziuni spirituale tradiţionale ce se regăsesc în yoga clasică (Patanjali), în advaita vedanta, în tantra, în shaivism. Acestea sunt corelate cu învăţături din sufism, creştinism, budism, taoism.

Acest curs este cristalizarea aspiraţiei spre onestitate şi profunzime în practica spirituala, aspecte care se cer a fi practicate şi integrate în viaţa de zi cu zi, nu doar în sală.

Un spatiu al onestităţii, deschiderii şi sprijinului unde îţi recapeţi energia, focusul şi motivaţia care este consumată, distrasă şi pierdută în viaţă agitată de zi cu zi.
Învăţăm cum să transformăm viaţa în Profesor şi să percepem fiecare moment ca potenţial prilej de a integra lecţii ce ne aduc mai aproape de relaţii frumoase, cu noi înşine, cu cei apropiaţi, cu natura, cu ceea ce este!

Este o cale a conştientizării, înţelegerii, acceptării şi integrării.

Structura cursului va fi:
– armonizare fizică și energetică prin Hatha Yoga,
– studiul şi practica meditaţiei,
– discuţie despre aspecte şi principii specifice din Hridaya Yoga şi cum să integrăm acea învăţătură în viaţa noastră de zi cu zi.

Aceasta include şi implică dialog, deoarece este un spaţiu unde ne putem aducem propriile experienţe şi, ghidaţi de atitudini şi principii de bun simţ ce se găsesc în orice cale spirituală autentică, de înţelepciunea şi naturaleţea inimii, ne apropiem de adevărul nostru cel mai intim.

Mă numesc Radu Drânda, sunt instructor de Hridaya Yoga – Yoga Inimii Spirituale, şi mi-am început călătoria într-un mod conştient către ceea ce numim Spirit acum 6 ani. A fost un intens proces până acum, ce m-a dus dintr-o extremă în alta, şi în cele din urmă a culminat cu experienţa minunatei armonii şi împăcări ce izvorăşte din trăirea în Inimă, trăire ce mi s-a revelat în cadrul purităţii intenţiei şi a onestităţii din Hridaya Yoga.

A fost o frumoasă voce interioară care nu mi-a dat voie să mă mint şi m-a forţat să merg întotdeauna în direcţia adevărului aşa cum îl înţelegeam în fiecare moment specific. Această onorare a adevărului m-a condus în cele din urmă, încet încet, şi nu fără suferinţă ci prin ea, către sine, către Inimă, care este în acelaşi timp şi dincolo de “mine”.
Calea Inimii este non-dogmatică. În inimă, ceea ce mintea de suprafaţă numeşte “bun” sau “rău” poate coexista.

Te invit să mi te alături în această călătorie care nu duce nicăieri decât aici şi acum, în noi înşine, în ceea ce este. O cale a onestităţii, curajului de a fi vulnerabil, curiozităţii pline de compasiune şi a comuniunii, către profunzimea fiinţei noastre, către Inimă!

Mai multe despre Calea Hridaya Yoga:
Hridaya Yoga : https://hridaya-yoga.com/ro/hridaya-yoga-articles/filozofia-hridaya/hridaya-yoga-yoga-inimii-spirituale/
Mai multe despre Hridaya Yoga, în engleză: https://hridaya-yoga.com/what-is-hridaya-yoga/

*Programări la 0727 642 614.

1.11 Expoziția Sipos László: Lume întoarsă

Expoziția Sipos László: Lume întoarsă

Duminica, 1 noiembrie 2020, ora 10:00, Muzeul de Arta, Piaţa Unirii, nr. 30

De ce sa mergi ?

Expoziția „Sipos László: Lume întoarsă”
28 octombrie – 15 noiembrie 2020

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, împreună cu Institutul Cultural Maghiar din Sfântu Gheorghe, vă invită la expoziția de pictură și grafică „Sipos László: Lume întoarsă”. Expoziția poate fi vizitată (cu respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19) începând cu data de 28 octombrie 2020.

Pictorul și graficianul Sipos László (n. 1943, Cluj) a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, absolvind în 1970 secția de artă textilă. În perioada 1970–1990 a fost profesor de desen la Turda, iar între 1990–1992 a fost angajat ca grafician la redacția revistei clujene Helikon. Începând din 1992 este artist liber profesionist, trăiește și lucrează la Unirea (jud. Alba). De-a lungul carierei, a contribuit cu ilustrații la peste 70 de cărți și publicații, a fost scenograf pentru numeroase piese de teatru de păpuși și a publicat articole în domeniul artei plastice. Începând din 1969 participă la diferite expoziții de grup organizate la Cluj și în Ungaria. Prima expoziție personală a acestuia a fost deschisă tot în anul 1969, la Cluj. A organizat mai multe expoziții personale la Cluj (cea mai recentă în toamna anului 2019 la galeria Ars Sacra), Târgu-Mureș (1971), București (1972, 2007, 2010), Oradea (1976), orașul Makó din Ungaria (1996, 2001, 2011), Rusia (2013), Budapesta (2014), Sfântu Gheorghe (2020). Din 1995 este membru în consiliul director al Breslei Barabás Miklós, iar din 2011 membru al Academiei Maghiare de Artă. I s-a conferit premiul de pictură al Breslei Barabás Miklós (1997) și Premiul Szolnay Sándor (2004), a fost distins cu Ordinul de Merit al Republicii Ungare (2011).

În arta sa, Sipos îmbină influențele unor stiluri artistice variate (de la pop-art prin constructivism și neoexpresionism până la suprarealism), creându-și astfel un limbaj pictural specific și imediat recognoscibil, impregnat de filozofia existențialistă. Pictura sa gravitează în jurul unor teme principale, precum responsabilitatea artistului și a savanților (vezi seria Magul / Einstein sau portretele unor creatori excepționali: poetul Ady Endre, compozitorul Bartók Béla, scriitorul Tamási Áron), figura (idealizată) și rolurile femeii, lumea de circ (seria Clovn). Multe dintre lucrările sale sunt inspirate de balade și de arta populară (Meșterul Manole, Madona Ceangău), iar motivele sale recurente (pește, ciocan, clește, cuie, cupă) sunt simboluri ancestrale ale religiei catolice. De-a lungul carierei, se întoarce frecvent la unele „personaje” simbolice (mag/vrăjitor, cocoș, cal, Copacul Vieții), creând serii de tablouri pe aceste teme.

Această expoziție oferă o selecție restrânsă din opera de viață a maestrului Sipos, punând accent pe cele mai importante teme și pe capodoperele sale. În același timp, sunt expuse și câteva opere timpurii ale artistului. Principalele unități tematice ale expoziției sunt: capodopere de artă religioasă și populară, lucrări legate de muzică și picturi-omagii ale marilor figuri ale culturii maghiare universale și din Transilvania.

Curatorii expoziției: Szebeni Zsuzsanna (Institutul Cultural Maghiar din Sfântu Gheorghe) și Bordás Beáta (Muzeul de Artă Cluj-Napoca)

2020-10-28
author3
Tags
Bal caritabilMozaicoana pelleaRequiemspectacoltârgul produselor turcestiweekend cluj
tweet

Citeste si

  • Comments Off on 15-17.01 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj 15-17.01 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    15-17.01 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    13/01/2021

  • Comments Off on 8-10.01 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj 8-10.01 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    8-10.01 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    07/01/2021

  • Comments Off on 9.01 Spectacol: Mă mut la mama! 9.01 Spectacol: Mă mut la mama!

    9.01 Spectacol: Mă mut la mama!

    07/01/2021

  • Comments Off on 10.01 Spectacol: Letshow reîncălzit 10.01 Spectacol: Letshow reîncălzit

    10.01 Spectacol: Letshow reîncălzit

    07/01/2021

Welcome2Cluj on Facebook

Curs Valutar | AZI



INFO CLUJ

  1. Popular
  2. Recent
  3. Comments
  4. Tags
  • 17.12 Lansarea filmului Usturoi

    17.12 Lansarea filmului Usturoi

    16/12/2015
  • 10.12 Zece Conferinte intr-o singura zi

    10.12 Zece Conferinte intr-o singura zi

    08/12/2016
  • 20.06 – 22.06 Ce facem weekendul acesta la Cluj

    20.06 – 22.06 Ce facem weekendul acesta la Cluj

    20/06/2014
  • 14.12 – Maraton de Ateliere în Incubator107 Cluj

    14.12 – Maraton de Ateliere în Incubator107 Cluj

    11/12/2013
  • 14.11 – Filmul The Red Violin la Cinema Cafe in Doamna T

    14.11 – Filmul The Red Violin la Cinema Cafe in Doamna T

    14/11/2013
  • 15-17.01 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    15-17.01 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    13/01/2021
  • 17.01 Spectacol de balet: Cocoșatul de la Notre Dame

    17.01 Spectacol de balet: Cocoșatul de la Notre Dame

    13/01/2021
  • 17.01 Expozitie: Acroșaje participative

    17.01 Expozitie: Acroșaje participative

    13/01/2021
  • 17.01 Spectacol de teatru: Cel mai iubit dintre pământeni

    17.01 Spectacol de teatru: Cel mai iubit dintre pământeni

    13/01/2021
  • 17.01 Expoziție: Continuum

    17.01 Expoziție: Continuum

    13/01/2021
  • arta ceaiului : Si eu sunt interesata de arta ceaiului. Oare se mai fac evenimente ...

  • berita acara serah terima uang : 17.12 Lansarea filmului Usturoi | Welcome2Cluj http://virtua-team.b ...

  • Fxtzeau : Gcyilta robert.rich4@verizon.net : ...

  • dapo.dikdasmen.kemdikbud go.id/berita/rilis-aplikasi-dapodikdasmen-versi-2019-c : 17.12 Lansarea filmului Usturoi | Welcome2Cluj http://penyerang.com ...

  • Заработок в интернете от 7636 руб. в сутки: https://slimex365.com/zarabotaymillion950765 : 57 способов Заработка в Интернете от 5096 руб. в сутки: http://chan ...

cluj eveniment cluj teatru evenimente cluj concert spectacol evenimente de neratat expozitie Eveniment pentru copii evenimente culturale cluj stiri din cluj muzeul de arta opera film party teatrul maghiar weekend cluj Atelier teatrul national Teatrul National Lucian Blaga evenimente in cluj concert simfonic cinema florin piersic Lansare de carte cluj-napoca

Cauta in site

Arhiva

Copyright © 2009-2019 Welcome2Cluj
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Mai multe detalii aici.