Tuesday , 13 April 2021
  • Despre
  • Advertise
  • Contact
  • youtube
  • twitter
  • rss
  • googleplus
  • facebook
  • Acasa
  • Recomandari
  • In oras
    • Cafenele
    • Restaurante
  • Cultura
  • Business de Cluj
  • Oferte
  • Ghid Oras
  • CITY GUIDE (english version)

26-28.02 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

Posted date : 25/02/2021 In Cultura, Recomandari

Welcome2Cluj va propune mai multe evenimente in acest weekend: vineri va invitam la atelierul de creat mărțișoare: Să Mărțișorim!, sambata va asteptam la concertul de operă: Bun venit, primăvară…!, iar duminica va invitam la spectacolul Balul Operei.

VINERI

26.02 Curs de chitara pentru copii

Curs de chitara pentru copii

Vineri, 26 februarie 2021, ora 17:30, Calendarul Magic, str. Paris, nr. 15

Cost: 35 lei sedinta

De ce sa mergi?

Ți-ar plăcea să cânți la chitară ca un celebru? Acum ai posibilitatea de a învață bazele chitarei cu jocuri și cântece mult iubite. Pentru copii cursul este adaptat vârstei, astfel vom învăța note și acorduri, ritmuri, bătăi și cântece simple de interpretat. Scopul este de a dezvolta iubirea și entuziasmul copiilor față de muzică și artă, prin care și personalitatea devine una mai deosebită.

In fiecare vineri, ora 17.30.

Număr locuri: 10
Vârstă: + 6 ani
Pret : 120 lei/ abonament

Participarea se face doar pe baza de inscriere la telefon 0742946795 sau email calendarulmagic@yahoo.com

Organizatori: CalendarulMagic
Parteneri media: Cluj.com, ClujLife, Un parinte mai bun, Welcome2Cluj, OrasulCluj.ro, I Like Cluj

26.02 Piesa de teatru: Angajare de clovn

Piesa de teatru: Angajare de clovn

Vineri, 26 februarie 2021, ora 19:00, Online

Pret bilet: 30 lei

De ce sa mergi ?

spectacol înregistrat

de Matei Vișniec
regia şi scenografia: Sorin Misirianţu

Distribuţia:
Nicollo: Ovidiu Crişan
Filippo: Ioan Isaiu
Peppino: Sorin Misirianţu

Matei Vişniec s-a născut la Rădăuţi în 1956 și pleacă din România în 1987, solicitând azil politic în Franţa. Copilăria şi-a petrecut-o la Rădăuţi, oraş a cărui linişte patriarhală era când şi când întreruptă de spectacolul de circ, care vizita periodic localitatea, şi care i-a trezit gustul pentru teatru. Această atmosferă este recreată de scriitor în unele dintre textele sale, cu precădere în Bâlci/Femeia ţintă şi cei zece amanţi și Angajare de clovn. Piesele scrise între 1977 şi 1987 au fost cenzurate și circulau în clandestinitate. După 1989 devine autorul cel mai jucat din România.
Farsa tragică Angajare de clovn – după ce a primit Premiul pentru cea mai bună piesă a anului la Galele UNITER din 1991 –,  a fost publicată în volum la Editura Unitex, în 1993. În 1995 apare şi în limba franceză sub titlul Petit boulot pour vieux clown. A fost montată cu mare succes pe numeroase scene din țară și din străinătate. Criticul Laura Pavel cataloghează Angajare de clovn  drept un „text simptomatic pentru dramaturgia post-absurdă în care stridenţele avangardiste ale teatrului anilor’60 sunt trecute prin filtrul unei ironii îndulcite cu accente lirice”.
Nicolló, Filippo şi Peppino sunt persoane anonime, interşanjabile. Ei pot să fie, de fapt, oricine. Inactivi în așteptarea loc, ei se află suspendaţi într-un timp incert. Se tachinează, sunt sarcastici, invidioşi, ingenui manifestînd un amestec bizar de copilărie crudă şi tandreţe iubitoare. Bufonadele lor sunt, într-un fel, nişte parabole ale morţii, dar, totodată, un bun prilej de etalare a „cunoștințelor” dobândite de-a lungul unei îndelungate cariere. Nu sunt esenţial răi, ci alienaţi de o societate care le dă senzaţia că nu mai are nevoie de ei: o temă, parcă, mai actuală ca niciodată.
Atent exploatat în spectacol, acest conflict stă la baza tuturor acţiunilor fizice ale interpreților. Aceste personaje „ne pot reprezenta pe oricare dintre noi, indiferent de vârstă, sex sau profesie”. Montarea „suferă” de o energie debordantă, de un comic autentic obţinut din subtilul melanj al dramatismului celui mai profund cu umorul sclipitor.

Sorin Misirianțu, regizorul acestei puneri în scenă și interpretul lui Peppino, mărturisește că este „un spectacol despre disperare, claustrare, despre intoleranță, despre terapie cu îngeri căzuți a unor personaje ce pășesc spre senectute. Cel mai puternic sentiment – frica – unește cele trei personaje; frica de a rata, de a nu mai fi în centrul atenției, de a îmbătrâni, de a muri. Dorința celor trei clovni de a mai aparține prezentului, e un cântec de lebădă amânat. Încercarea lor de a se angaja, e de fapt dorința de a fi în armonie cu Universul. Ei ajung să se descopere pe ei înșiși și să-și descopere potențialul, un potențial pe care-l credeau apus”.

26.02 Spectacol: Canciones de España

Spectacol: Canciones de España

Vineri, 26 februarie 2021, ora 19:00, Online

De ce sa participi ?

Liza Kadelnik – mezzosoprană

La pian – Iulia Merca

Fuziunea dintre muzică, poezie și ardoarea specific iberică – iată invitația acestui recital și, totodată, nota distinctivă a creației lui Manuel de Falla (1876 – 1946) compozitorul de origine spaniolă contemporan cu Claude Debussy, Paul Dukas și Maurice Ravel – ale căror orchestrații i-au influențat propria perspectivă lirică.  Repertoriul său include atât partituri pentru pian și orchestră, muzică pentru balet, dar și orchestrații folk inspirate de muzica andaluză, toate caracterizate de o originalitate specifică.

Ciclul celor șapte cântece populare spaniole („Siete canciones populares españolas”) semnate de M. de Falla: El paño moruno, Seguidilla murciana, Asturiana, Jota, Nana, Canción și Polo – întruchipează întocmai acest spirit aprins, romantic, rezonant și efervescent al culturii hispanice. Le vom asculta pe toate în recitalul de vineri, 26 februarie, alături de două titluri ale compozitorului Fernando Obradors: Del cabello mas sutil și Chiquitita la Novia, care ne vor reaminti de razele și culorile înflăcărate ale aceluiași soare spaniol – în interpretarea autentică și fermecătoare a mezzosopranei Liza Kadelnik, acompaniată la pian de Iulia Merca.

26.02 Atelier de creat mărțișoare: Să Mărțișorim!

Atelier de creat mărțișoare: Să Mărțișorim!

Vineri, 26 februarie 2021, ora 17:00, Cluj Art, str. Paul Chinezu, nr.4/2

Preţ atelier: 65 RON/persoană
85 RON/ părinte+copil

De ce sa mergi ?

În cadrul acestui atelier vom crea mărțișoare tip broșă, pandantive, semne de carte pictate și le vom aranja pe un carton cu tradiționalul șnur alb-roșu. Atelierele sunt destinate atât adulților cât și copiilor, durata acestora fiind de o oră și jumătate.

• Primul atelier: 17:00-18:30
• Al doilea atelier: 19:00-20:30

Materiale folosite: lemn, carton special pentru pictură, nasturi, mărgele, ațe și diverse materiale.

CINE TE INDRUMĂ?
Crinela Cârlogea este artizan, consilier prin artă acreditat, consilier dezvoltare personală acreditat. Crinela are o experiență de 9 ani în ateliere creative pentru adulți și copii.

Cafeaua, ceaiul, sucul și bună dispoziție sunt din partea casei!

Locurile sunt limitate deoarece respectăm toate măsurile impuse de normele pentru prevenirea transmiterii Covid 19.

26.02 Pandemic Birthday Jazz Concert

Pandemic Birthday Jazz Concert

Vineri, 26 februarie 2021, ora 20:40, Online

De ce sa participi ?

Ioana-Teodora Spinu – voice
Albert Tajti – keyboards
Oleg Lascu – double bass

“Pandemic Birthday JAZZ Concert” este conceptul sub care am ales să-mi petrec ziua de naștere. Cu multă răbdare și nepricepere, cu ajutorul și susținerea multor oameni, îmi doresc să reușim să facem ca acest eveniment să vă aducă bucurie și vouă, celor care alegeți să vă petreceți seara de vineri în fața calculatorului/telefonului/laptopului.

Link: https://www.facebook.com/events/542536616628325/

SAMBATA

27.02 Spectacol: Opereta cântă și dansează

Spectacol: Opereta cântă și dansează

Sâmbătă, 27 februarie 2021, ora 18:30, Online

Acces gratuit

De ce sa participi ?

Opera Brașov programează sâmbătă, 27 februarie 2021, de la ora 18.30, online, LIVE, spectacolul-colaj intitulat „Opereta cântă și dansează”, având scenariul și concepția regizorală semnate de Lăcrămioara Schuller, după o idee de Carmen Dobrescu.
„Firul roșu al acestui spectacol îl reprezintă femeia și poveștile ei de dragoste din operete. De ce povești de dragoste din operete? Poveștile operetei sunt poveștile noastre, ale adulților, ale «oamenilor mari» pentru că și noi avem nevoie de povești, mai ales în aceste timpuri, avem nevoie de povești frumoase, strălucitoare, savuroase, pline de viață, iar opereta, prin poveștile ei, ne oferă șansa de a trăi realitatea unei alte vieți, pe care viața reală nu ne va lăsa să o trăim niciodată: să fim prinți, prințese, contese. În aceste vremuri, avem nevoie să evadăm în povești care se încheie cu happy-end”, ne mărturisește Lăcrămioara Schuller. Programul acestui spectacol-colaj este construit pe ideea unui spectacol de Carmen Dobrescu. Multă bucurie, energie, expresivitate, voioșie și expansiune pe scenă vor asigura reteța de succes a acestui eveniment propus de Opera Brașov.
Fiecare titlu de operetă prezentat, „Contesa Maritza”, „Prințesa Circului”, „Silvia” de E. Kalman, „Victoria și-al ei husar” de P. Abraham, va beneficia de scenografie proprie, semnată de Rodica Garștea. În cadrul acestui spectacol, ne vom mai bucura de arii din operetele „Paganini”, Văduva veselă” de Fr. Lehar și „Logodnicul din Lună” de E. Künneke. Vom avea ocazia să îi ascultăm și să urmărim pe aproape toți soliștii Operei Brașov: Aurelia Florian, Adrian Mărcan, Asineta Răducan, Alexandru Aghenie, Mădălina Bourceanu, Liviu Iftene, Valentina Mărgăraș, Mihai Irimia, Nicoleta Chirilă, Valentin Marele, Maria Catrina, Ștefan Schuller, Corina Klein, Lorand Cristian, Cristina Roșu, Simona Manole, alături de artiștii lirici: Alina Ichim, Mugurel Oancea, Andromeda Nemeș. Soliști balet: Anamaria Boancă, Mihaela Pop, Dorin Mirea. Solo vioară: Decebal Costache, Constantin Condoiu. Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coregrafia: Cristina Rotundu, Ioan Dorin Coșeriu, Mihai Mândruțiu. Asistent coregrafie: Iulia Coșeriu. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

Spectacolul va fi transmis, online, în direct, pe pagina de Facebook a Operei Brașov: https://www.facebook.com/events/2887205244847419/ și pe canalul oficial de YouTube și va putea fi vizionat gratuit!

Eveniment desfăşurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.

27.02 Expoziție de fotografie cu telefonul mobil: The Third Eye

Expoziție de fotografie cu telefonul mobil: The Third Eye

Sâmbătă, 27 februarie 2021, ora 18:00, Cluj Art, str. Paul Chinezu, nr.4/2

De ce sa mergi ?

Ai văzut un peisaj pe care ai vrut să-l imortalizezi? Poate un cadru în plină mișcare? Dar fotografia aia făcută acelei prietene d-ale tale de care ești mândru cum a ieșit? Sau poate ai surprins un unghi neașteptat de plăcut ochiului într-o fotografie pe care le-o arăți tuturor cunoscuților?

Ai scos repede telefonul, ai deschis camera și iată-te cum te joci cu diferite unghiuri și edit-uri pentru a ieși cea mai frumoasă fotografie. Vrem și noi să le vedem! Și nu oricum, ci într-o expoziție în care contactul iubitorilor de artă să fie autentic, față-n față cu fotografia ta făcută cu telefonul. O expoziție în cadrul căreia se adună cele mai reușite fotografii realizate cu telefonul mobil, care va lua forma unei păduri de pixeli în care te poți pierde.

La finalul expoziției vor exista 3 premii pentru 3 dintre expozanți. Câștigătorii vor fi aleși prin vot de către publicul care vizitează expoziția. Unul dintre premii include o expoziție personală în cadrul galeriei Cluj Art.

Dacă îți surâde ideea de a-ți vedea fotografiile pe simezele unei galerii de artă, în discuția event-ului ai regulamentul de înscriere.

SAY CHEEESE! AND SMILE!

27.02 Concert de operă: Bun venit, primăvară…!

Concert de operă: Bun venit, primăvară…!

Sâmbătă, 27 februarie 2021, ora 18:00, Online

Preț bilet: 30 lei

De ce sa participi ?

Evenimentul se va desfășura exclusiv online, difuzat de Radio Renașterea.

Galeria Cluj Art prezintă un frumos recital cu arii și duete din opere și operete, „ Bun venit, primăvară…”, care celebrează venirea primăverii și dragostea, în interpretarea artiștilor:

Ioana-Maria Dan – soprană
Horațiu Ruști – bariton
Anca Aluaș – mezzosoprană
Alin Rusu – contratenor
Adriana Țidor – soprană
Henrieta Almași – mezzosoprană
La pian: Alexandra Potopea

Evenimentul va avea loc în data de 27 feburarie, începând cu ora 18:00.

Biletele se pot achiziționa prin rețeaua iabolet.ro: https://www.iabilet.ro/bilete-cluj-art-concert-de-opera-62055/?fbclid=IwAR0vRRWYqlm2bbtQ4eBN2vl22qyMZdzwoyEChRTYBXagfUuLloIY-g3AlVA

Vă așteptăm!

27.02 Spectacol: Cartoforii

Spectacol: Cartoforii

Sâmbătă, 27 februarie 2021, ora 19:00, Online

Pret bilet: 30 lei

De ce sa participi ?

de N.V. Gogol
traducere de Nicolae Iliescu

Regia: Ionuț Caras
Scenografia: Zsófia Gábor
Consultant Card Tricks: Florin Suciu
Maestru de lumini: Jenel Moldovan
Foto afiș: Claudiu Guraliuc

Distribuţia:
Iharev: Mihai-Florian Nițu
Uteșitelnîi: Matei Rotaru
Krugel: Miron Maxim
Șvohnev: Cosmin Stănilă
Aleksei, băiat la han: Cristian Grosu
Gavriușka, servitorul lui Iharev: Petre Băcioiu
Glov, tatăl: Cornel Răileanu
Glov, fiul: Radu Dogaru
Zamuhrîșkin: Ruslan Bârlea
Un personaj mut: Irina Wintze

“Cu cât mai îndelungat și mai atent privim o povestioară veselă, cu atât mai tristă și mai amară devine în cele din urmă.” N.V. Gogol
                                                                                                                                   
Spectacolul nostru este unul clasic, pentru public, aș îndrăzni chiar să zic – pentru săli pline. Poate părea un vis frumos, mai ales acum, dar să nu uităm că beleaua asta în care ne găsim va trece. Viața va triumfa, teatrul și nevoia de întâlnire nu vor pieri și da, sălile vor fi în cele din urmă pline. Oricum, după aproape o lună de lecturi, discuții și analize în spațiul virtual, am încercat să ne comportăm normal și să lucrăm ca de obicei atunci când am ajuns pe scenă (alt spațiu virtual). A existat o energie ascendentă în permanență. Și pentru asta trebuie să le mulțumesc colegilor mei (actori, scenograf, ajutoare magice și tehnicieni), pentru vitalitate și încredere. Mai ales că și pentru ei era cumva o situație inedită: obișnuiți cu regizorul „clasic‟, au dat de mine, un coleg care le spunea ce să facă. Ei, poftim! Numai că, ce să vezi, dialogul a existat, mofturile nu au apărut defel și spectacolul a fost ridicat.

Construcția acestei comedii atipice a lui Gogol e atent condusă și fin calibrată. Nu e genul de comedie la care hohotești întruna până pici de pe scaun. Dar nu e nici pentru cei care sunt obișnuiți doar să zâmbească subțire. Am presărat felurite ingrediente care să mulțumească și pe universitarul sceptic dar și pe controlorul de bilete afurisit. Spectacolul e pentru toată lumea, nu are prețiozități artistice sau elucubrații stilistice.

Am încercat doar să nu trădez autorul și povestea-i și să construiesc un spectacol care să slujească actorilor și desigur, dumneavoastră. Să ne vedem cu bine! Ionuț Caras

27.02 Eveniment pentru copii: Capra cu trei iezi

Eveniment pentru copii: Capra cu trei iezi

Sâmbătă, 27 februarie 2021, ora 11:00, Online

Cost: 3.99 dolari (acces 3 zile)

De ce sa participi ?

Capra cu trei iezi – online streaming pe scenatv.ro
Teatru pentru copii
Info și acces online aici www.scenatv.ro

A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi fost nu s-ar fi povestit….o capră care avea trei iezi: cel mare, cel mijlociu și cel mic. Care de care mai frumușel si mai năzdrăvan din fire….ca toți iezii. Da’ se pare ca iedul cel mic era cel mai ascultător și capra tare mândră mai era de el…Toate bune și frumoase, numai că pe vremea aceea trăia și un lup flămând, ce tot dădea târcoale pe lângă casa caprei….să-i mănânce iezișorii. Dar într-o zi când capra a plecat dupa: “Frunze-buze….Mălăieși in călcăieși ….știți dumneavoastră cei care ați citit povestea….iaca și lupul….bate la ușă iezișorilor…Apoi…dacă i-o fi mâncat sau nu, nănaşul lup pe iezișorii cei năzdrăvani….

Vă poftim să aflați ce și cum s-o gătat povestea noastră.

Actorii vor da viață personajelor: Ion Creangă, Capra, Lupul și cei trei iezi.

Spectacol de teatru interactiv recomandat copiilor cu vârsta de peste 3 ani. Durata: 45 de minute

O producție PETRINI N. FLORIN ÎNTREPRINDERE FAMILIALĂ ©2020
Powered by Teatru la Cinema

DUMINICA

28.02 Spectacol: Balul Operei

Spectacol: Balul Operei

Duminică, 28 februarie 2021, ora 19:00, Online

De ce sa participi ?

Dirijor: David Crescenzi
Regizor: Mihaela Sandu
Regie scenă culise: Alina Simona Nistor
Scenografia:Anca Pintilie
Coregrafia: Pavel Rotaru

Soliști:

Mihaela Marcu (invitat special) – soprană
Ioan Hotea (invitat special) – tenor
Corneliu Huțanu – bas

Soliști balet:

Andreea Jura
Dan Haja

Adelina Gribincea
Augustin Gribincea
Mircea Munteanu
Hui-Yi Wen
Liviu Har
Nanaka Ogawa
Romulus Petruș

Marius Preda (invitat): țambal – Mission Cimbalon

Orchestra și Ansamblul de Balet ale Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Prezintă Loredana Corchiș și Marius Constantinescu

Înregistrare realizată în parteneriat cu TVR Cluj, în data de 29.02.2020.

Balul Operei, devenit prin tradiția celor 26 de ediții eveniment emblematic al instituției, adresează, din nou, iubitorilor de Operă, o clasică invitație la vals, publicul nefiind doar spectator – cum se obișnuiește la spectacolele stagiunii –, contribuția sa manifestându-se activ și prin participarea la dans.

Întreaga sală este amenajată în spirit de sărbătoare, în încercarea de a sublinia eleganța și rafinamentul Balului Operei din Viena. Scaunele din stal sunt îndepărtate, sala fiind special pregătită pentru a conecta zona publicului și scena. Aici, auditoriul se află în imediata apropiere a desfășurării spectacolului, bucurându-se de ocazionalele momente de interacțiune cu protagoniștii momentelor vocale și coregrafice.
Programul muzical se traduce prin același concept, al eleganței, și include momente orchestrale, solistice – vocale și instrumentale: valsuri, arii, balade, fragmente muzicale care respectă caracterul dansant, fiind astfel redate și prin mișcare scenică, prin participarea perechilor de soliști ai Ansamblului de Balet al Operei Naționale Române clujene.

În contextul interpretării momentelor muzicale de către soliștii instituției alături de invitații de prestigiu ai acestei ediții – soprana Mihaela Marcu, tenorul Ioan Hotea și țambalistul Marius Preda – , se creează oportunitatea de a le oferi recunoaștere pentru meritele profesionale, dedicând aceeași importanță și tinerilor cu reale valențe artistice, care promit o carieră de succes. Se decernează, așadar, Premiile de excelență, acestui moment festiv urmându-i pauza de cocktail, care reprezintă, în esență, o invitație la socializare.

Elementul definitoriu al serii îl reprezintă valsul, o provocare încântătoare de a dansa alături de artiștii care au evoluat anterior pe aceeași scenă. Sustras dintr-o frază pe care Johann Strauss obișnuia să o rostească la începutul balurilor vieneze, îndemnul Alles walzer!  încurajează publicul să ocupe sala Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, care devine acum un imens ring de dans pe care se obișnuiește să se valseze până după miezul nopții.

Co-Organizatori: Opera Națională Română din Cluj-Napoca și Fundația Transilvania Leaders

Susținători ai Fundației Transilvania Leaders:

NTT DATA România, RMB Inter Auto, Transavia, OTC Group, Electrogrup, Banca Transilvania, Darian DRS, EnergoBit, Arobs Transilvania Software, Remarul 16 Februarie, Verdino

28.02 Club de carte: The King.10 anotimpuri diferite

Club de carte: The King.10 anotimpuri diferite

Duminică, 28 februarie 2021, ora 19:00, Online

De ce sa participi ?

Pășiți cu încredere în adâncurile Bârlogului: WE’RE ALL FLOATING DOWN HERE

THE KING este pentru cititorii care cred că (încă mai) există viață și (în) după Maine, care intuiesc ce spun ochii companionului blănos pe cale să comită acte atroce și care se regăsesc în fiecare teroare a copilăriei pe care a exploatat-o Regele în scrierile sale.

La clubul din 28 februarie, ora 19:00, discutăm despre ANOTIMPURI DIFERITE | DIFFERENT SEASONS, o colecție de patru povestiri ale Regelui care o include și pe cea care s-a aflat la baza faimosului film The Shawshank Redemption (Închisoarea îngerilor).

Link: https://www.facebook.com/events/787208408820172/

28.02 Expoziția anuală a Breslei Barabás Miklós. Grupul de la Cluj

Expoziția anuală a Breslei Barabás Miklós. Grupul de la Cluj

Duminică, 28 februarie 2021, ora 10:00, Muzeul de Artă, Piaţa Unirii, nr. 30

De ce sa mergi ?

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită la expoziția anuală a Breslei Barabás Miklós – grupul de la Cluj, care va putea fi vizitată în perioada 11–28 februarie 2021, în sălile de expoziții temporare (parter, stânga și dreapta) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca. Expoziția va fi prezentată presei – în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind combaterea răspândirii Covid-19 –joi, 11 februarie 2021, de la ora 12.

Asociaţia „Breasla Barabás Miklós”, organizație a artiştilor plastici maghiari din România, care cuprinde aproape 200 de membri, având un istoric de 92 de ani, organizează pentru a cincea oară o expoziție de grup la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

La fel ca la evenimentul de anul trecut, în cadrul expoziției de față, grupul de la Cluj (cel mai numeros al acestei organizații) își prezintă cele mai reușite rezultate artistice, oferind în același timp vizibilitate și pentru artiștii din alte regiuni. Mai multe generații de pictori, sculptori, graficieni, ceramiști, sticlari, textiliști și fotografi își vor expune lucrările cu această ocazie. Operele de artă care au fost realizate prevalent în cursul anului 2020, încărcat de incertitudini și dificultăți, stau mărturie pentru activitatea efervescentă a artiștilor plastici.

Curatorii expoziției: sculptorul Kolozsi Tibor, președintele Breslei Barabás Miklós, și Bordás Beáta, istoric de artă, Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

28.02 Piesa de teatru: Idiotul

Piesa de teatru: Idiotul

Duminică, 28 februarie 2021, ora 19:00, Online

Pret bilet: 30 lei

De ce sa mergi?

Prinţul Mîşkin, personajul principal din romanul lui F.M. Dostoievski, suferă de epilepsie, iar boala l-a ţinut departe, ani de zile, de oameni şi de natură. Când ajunge la un spital din Elveţia, se retrezeşte în sfârşit la viaţă, cu o conştiinţă nouă şi luminoasă a lumii care îl înconjoară.
Ca într-un soi de experiment, Dostoievski îl trimite pe acest om naiv şi „pur“, care crede că „frumuseţea va salva lumea“, înapoi într-o Rusie a unei nefericite umanităţi, disperată şi nesigură de propriul destin. Candoarea fragedă a lui Mîşkin schimbă relaţiile dintre bărbaţii şi femeile pe care îi întâlneşte, dar reţeaua acestor relaţii îl cuprinde şi pe el, până la sufocare. Dostoievski ne face să fim părtaşi la acest experiment eşuat, ca şi când noi înşine am fi subiecţii lui, fiinţe umane care nu suntem capabile să vedem nimic în afara propriei noastre condiţii, prizoniere ale propriei noastre mediocrităţi.
Încercarea de a crea un spectacol de teatru pornind de la un roman de anvergură precum Idiotul, fără să îi trădezi sensul sau povestea, a fost o călătorie extraordinară şi complexă – posibilă numai prin dăruirea actorilor şi a întregii echipe. Şi, dacă am trădat, inevitabil, romanul, cred că tocmai această trădare a făcut să fie posibil să îi rămânem fideli: să explorăm întâlnirea dintre Mîşkin, un naiv venit din afară, cu o lume care nu vrea să fie salvată.

regia: Anna Stigsgaard
scenografia: Adrian Damian
asistent de regie: Alexandra Sofonea
mişcarea scenică: Savino Paparella

Distribuţia:
Prinţul Mîşkin: Cristian Rigman
Parfion Rogojin: Ionuţ Caras
Nastasia Filippovna: Ramona Dumitrean
Generăleasa Epancina: Miriam Cuibus
Aglaia: Anca Hanu
Adelaida: Romina Merei
Toţki: Petre Băcioiu
Ganea: Matei Rotaru
Ippolit: Silvius Iorga

28.02 Spectacol: Subiectiv

Spectacol: Subiectiv

Duminică, 28 februarie 2021, ora 20:00, Online

Acces gratuit

De ce sa participi ?

Eveniment online, transmis în regim live streaming

„Subiectiv” este o retrospectivă performativă a actorilor prin care aceștia revizitează spectacolele de teatru documentar la care au lucrat de-a lungul timpului. Bazat pe experiențele din procesele de lucru, traseul propus conține un filtru subiectiv, prin care perfomerii de la Reactor se repoziționează față de propriile lor povești expuse scenic, dar și în raport cu istoriile colective documentate.

Cu: Oana Hodade, Lucia Mărneanu și Doru Taloș_
Vârstă recomandată: 14+

Eveniment live în cadrul focusului pe teatru documentar, al doilea din programul Retrospectiva 7, prin care analizăm și dezbatem direcțiile esențiale ale Reactorului din primii 7 ani de existență.

Bilete
Toate evenimentele lunii februarie sunt gratuite. Dacă doriți să susțineți munca echipei artistice și a colectivului administrativ Reactor, puteți opta pentru cumpărarea unui bilet, devenind Susținător sau Supersusținător Reactor.
Atât biletele gratuite, cât și cele de susținere, se achiziționează online de pe site-ul Eventbook: http://bit.ly/subiectiv

2021-02-25
author3
Tags
balul opereiBun venit primăvarăCanciones de EspañaCapra cu Trei IeziexpozitieSă Mărțișorim!weekend cluj
tweet

Citeste si

  • Comments Off on 16-18.04 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj 16-18.04 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    16-18.04 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    12/04/2021

  • Comments Off on 18.04 Expoziție: Perenitate fragilă 18.04 Expoziție: Perenitate fragilă

    18.04 Expoziție: Perenitate fragilă

    12/04/2021

  • Comments Off on 14.04-9.05 Expoziţie de pictură și obiect: Gheorghe I. Anghel 14.04-9.05 Expoziţie de pictură și obiect: Gheorghe I. Anghel

    14.04-9.05 Expoziţie de pictură și obiect: Gheorghe ...

    12/04/2021

  • Comments Off on 9-11.04 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj 9-11.04 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    9-11.04 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    08/04/2021

Welcome2Cluj on Facebook

Curs Valutar | AZI



INFO CLUJ

  1. Popular
  2. Recent
  3. Comments
  4. Tags
  • 17.12 Lansarea filmului Usturoi

    17.12 Lansarea filmului Usturoi

    16/12/2015
  • 10.12 Zece Conferinte intr-o singura zi

    10.12 Zece Conferinte intr-o singura zi

    08/12/2016
  • 20.06 – 22.06 Ce facem weekendul acesta la Cluj

    20.06 – 22.06 Ce facem weekendul acesta la Cluj

    20/06/2014
  • 14.12 – Maraton de Ateliere în Incubator107 Cluj

    14.12 – Maraton de Ateliere în Incubator107 Cluj

    11/12/2013
  • 14.11 – Filmul The Red Violin la Cinema Cafe in Doamna T

    14.11 – Filmul The Red Violin la Cinema Cafe in Doamna T

    14/11/2013
  • 16-18.04 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    16-18.04 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    12/04/2021
  • 18.04 Eveniment pentru copii: Don Quijote

    18.04 Eveniment pentru copii: Don Quijote

    12/04/2021
  • 18.04 Psihanaliză lacaniană: Budism și psihanaliză. Introducere în meditație

    18.04 Psihanaliză lacaniană: Budism și psihanaliză. Introducere în meditație

    12/04/2021
  • 18.04 Premiera: Piesa de teatru: Chiritza în carantină

    18.04 Premiera: Piesa de teatru: Chiritza în carantină

    12/04/2021
  • 18.04 Expoziție: Perenitate fragilă

    18.04 Expoziție: Perenitate fragilă

    12/04/2021
  • arta ceaiului : Si eu sunt interesata de arta ceaiului. Oare se mai fac evenimente ...

  • berita acara serah terima uang : 17.12 Lansarea filmului Usturoi | Welcome2Cluj http://virtua-team.b ...

  • Fxtzeau : Gcyilta robert.rich4@verizon.net : ...

  • dapo.dikdasmen.kemdikbud go.id/berita/rilis-aplikasi-dapodikdasmen-versi-2019-c : 17.12 Lansarea filmului Usturoi | Welcome2Cluj http://penyerang.com ...

  • Заработок в интернете от 7636 руб. в сутки: https://slimex365.com/zarabotaymillion950765 : 57 способов Заработка в Интернете от 5096 руб. в сутки: http://chan ...

cluj eveniment cluj evenimente cluj teatru concert spectacol expozitie Eveniment pentru copii evenimente de neratat evenimente culturale cluj stiri din cluj opera muzeul de arta teatru: weekend cluj Atelier film party teatrul maghiar Lansare de carte teatrul national Teatrul National Lucian Blaga concert simfonic evenimente in cluj seminar

Cauta in site

Arhiva

Copyright © 2009-2019 Welcome2Cluj
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Mai multe detalii aici.