Welcome2Cluj vă propune mai multe evenimente in acest weekend: vineri va invitam la spectacolul “Broadway Musical”, sambata va asteptam la spectacolul “Hai la Joc!”, iar duminica va propunem concertul “Ana Moura”.
VINERI
26.02 Opera: Traviata
Giuseppe Verdi, Traviata
Vineri, 26 februarie 2016, ora 18:30, Opera Națională Română, Piața Ștefan cel Mare nr. 2-4
De ce sa mergi?
Opera Națională Română din Cluj-Napoca vă invită să rememorați una dintre cele mai emoționante și captivante povești de dragoste ale tuturor timpurilor, într-un spectacol inegalabil: LA TRAVIATA, de Giuseppe Verdi.
Spectacol interpretat în limba italiană
Traviata a fost inspirată de Rose Alphonsine Plessis, care a fugit de acasă la vârsta de 13 ani. Ajunsă la Paris fără bani, a început să practice prostituția. La 18 ani devenise deja cunoscută ca una din cele mai scumpe curtezane (care în limba italiană se numește “traviata”). Spre a scăpa de urmărirea familiei, și-a schimbat numele de fată în Marie-Duplessis. În această perioadă, l-a cunoscut pe scriitorul Alexandre Dumas-fiul, care s-a îndrăgostit de ea și cu care a întreținut strânse legături amoroase. Legătura lor au continuat chiar și după căsătoria ei, până la prematura ei moarte, în urma unei tuberculoze, la data de 3 februarie 1846, la vârsta de numai 22 ani. Sicriul ei, acoperit cu o mulțime de camelii, floarea ei preferată, a fost depus în cimitirul Montmartre. În anul 1848, Alexandre Dumas fiul a publicat romanul “Dama cu camelii”, roman puternic autobiografic, care a servit apoi ca sursă de inspirație pentru libretul operei lui Giuseppe Verdi, La Traviata, cu singura diferență că în operă, personajul feminin apare sub numele de “Violetta Valery”.
DIANA ȚUGUI – Violetta Valèry, curtezană
COSMIN IFRIM (invitat) – Alfredo Germont
OLEG IONESE – Giorgio Germont
IULIA MERCA – Flora Bervoix
CORINA PĂȘTEAN – Annina
TONY BARDON – Gastone, Viconte de Letorières
BOGDAN NISTOR – Baronul Douphol
SIMONFI SANDOR – Marchizul d’Obigny
PETRU BURCĂ – Doctorul Grenvil
ANDREI ȘOFRON – Giuseppe
IOAN STANCU – Un comisionar și Servitorul Florei
GHEORGHE VICTOR DUMĂNESCU (invitat) – Dirijor
Vă așteptăm la un spectacol de un realism tulburător, caracterizat de o strălucire aparte !
26.02 Spectacol de teatru-dans: Eteroclit
Spectacol de teatru-dans: Eteroclit
Vineri, 26 februarie 2016, ora 19:00, Teatrul National „Lucian Blaga”, Piata Stefan cel Mare 2-4
Pret bilet: 20 lei/25 lei
De ce sa mergi?
EL: Privește-mă-n ochi și spune-mi ce vrei de la mine?
EA: Vreau să mă omori.
E o poveste simplă, ca toate lucrurile complicate: poate fi povestea mea, a ta, a lor sau a celorlalți, a Femeii-Valiză și a Bărbatului-Umbrelă. Probabil că ne cunoaștem din vedere, probabil că ne-am petrecut un timp împreună, devenind mai străini ca la început. Străini și cunoscuți, în același timp. Pot fi rănit de tine. Pot fi hrănit prin tine. E o poveste simplă, precum paradoxul singurătății într-un final fericit. „Eteroclit“ este un spectacol care îmbină ludicul teatrului absurd cu cel al dansului contemporan.
regia: Alexandra Felseghicoregrafia: Melinda JakabDistribuția: Roxana Fânaţă, Robert Cristian
o producţie CREATE.ACT.ENJOY
Prețul biletelor:
25 lei, 20 lei; 10 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)
26-28.02 Expozitie: Mineral Expo
Mineral Expo Cluj – Un martisor altfel din cuart si rubin!
Vineri, 26 februarie – Duminica. 28 februarie 2016, ora 10:00, Muzeul de Arta, Piata Unirii, nr. 30, Cluj-Napoca
De ce sa mergi?
Salonul de Minerale, Bijuterii, Geme si Fosile organizat de Mineral Expo, este mai mult decat o incursiune fabuloasa intr-o lume magnifica incarcata de stralucirea cristalelor. Evenimentul este un prilej deosebit pentru a intampina luna martie, Sarbatoarea Martisorului si Ziua Femeii.
Culoarea alba a varietatilor de cuart si rosul stralucitor al rubinelor, vor marca aceasta editie a expozitiei cu vanzare. Pe langa multitudinea de cristale se vor expune si martisoare cu totul altfel, martisoare pretioase si semipretioase, piese unicate, despre care exista certitudinea ca vor purta noroc, vor proteja si vor aduce multe bucurii.
Program de vizitare: 10.00-18.00
Mai multe informatii pe : www.mineralexpo.ro
Telefon: 0728/495.349
26.02 Broadway Musical
Broadway Musical
Vineri, 26 februarie 2016, ora 19:00, Casa De Cultura a Studentilor, Piata Lucian Blaga, nr. 1-3
Pret bilet: 15 lei
De ce sa mergi?
Musical-ul Hairspray, multi-laureat cu premiul Tony, prezinta o imagine a societatii americane din anii 1960 in Baltimore, Maryland. Cu o tema profund umanitara, acest spectacol este antrenant prin muzica energica si versurile revelatoare, de neuitat. Promotia originala a avut premiera pe Broadway in 2002 si a castigat 8 premii Tony, inclusiv pentru cel mai bun musical, fiind jucata in intreaga lume. Publicul roman si in speta cel clujean are posibilitatea de a vedea acest musical american celebru.
Biletele se gasesc de luni pana vineri intre orele 12:00-18:00 in incinta Casei de Cultura a Studentilor.
26.02 Concert Simfonic
Concert Simfonic
Vineri, 26 februarie 2016, ora 19:00, str. Emanuel de Martonne, nr. 1, (colţ cu Kogălniceanu)
Pret bilet: 20 lei
De ce sa mergi?
Alexander Walker dirijor
Ioana Goicea vioară
Hector Berlioz – Uvertura Carnavalul roman, op. 9
Niccolò Paganini – Concertul pentru vioară nr. 1, op. 6
Piotr Ilici Ceaikovski – Simfonia Manfred în si minor, op. 58
Bilete:
– 20 lei preţ întreg/concert
– 10 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari)/concert
În sala de concert se intră doar pe bază de bilet/invitaţie/legitimaţie de presă, cu loc.
Se pot achizitiona bilete si cu o ora înainte de începerea concertului, direct de la locatia acestuia, în limita locurilor disponibile. Atentie: În ziua concertului, Agentia de bilete este deschisa în intervalul 10-14
SAMBATA
27.02 Spectacol: LETSHOW REÎNCĂLZIT
LETSHOW REÎNCĂLZIT – Spectacol de Anul Nou
Sambata, 27 februarie 2016, ora 18.00, Opera Maghiara, str. Emil Isac, nr. 26-28
De ce sa mergi?
Spectacolul de cabaret LETSHOW vă oferă şansa de a trăi o seară specială la Operă. O seară plină de muzică, dans şi umor. Dirijorul Szabolcs Kulcsár și regizorul László Béres urmând tradiția anilor trecuți pentru spectacolul de revelion, au făcut o selecție a celor mai cunoscute fragmente din cele mai îndrăgite operete și musicaluri ale repertoriului de gen. Membrii colectivului de artiști ai Operei vor putea fi văzuți și în ipostaze neobişnuite, cum ar fi de exemplu soliștii Lóránt Madarász și János Ádám care vor prezenta momente de cabaret. Şi surprizele nu se opresc aici. Ansamblul Tokos, Formația Jazzybirds și alți membrii ai orchestrei, corului, Operei Maghiare vă vor oferi momente inedite pe care vă invităm să le descoperiți.
Ansamblul de balet al Operei va oferi publicului un spectacol de dans de zile mari, în coregrafia inspirată a două mari artiste ale scenei: Melinda Jakab și Gabriela P. Rusu. Ideea principală a showului este dialogul a două lumi muzicale, cea modernă și cea clasică, într-o adevărată emulaţie, ce alternează jazzul cu folclorul tradițional, opereta, musicalul, chansonul, cu momente haioase de cabaret, într-un decor inspirat, realizat de Attila Venczel și costume create de designerul Andrea Ledenják.
Dirijor: Kulcsár Szabolcs
În distribuție:
Ádám Éva, Ádám János, Balázs Barbara, Barabás Zsuzsa, Bartha Boróka, Chiuariu Lívia, Farkas Loránd, Fülöp Márton, Gergely Elek, Hary Judit, Kerekes Mária, Laczkó Vass Róbert, Madarász Lóránt, Marosán Csaba, Mányoki László, Mányoki Mária, Pataki Enikő, Raț Bianca, Rétyi Zsombor, Székely Zsejke, Varga Attila, Vigh Ibolya, Ábrahám Gellért, Sárosi Áron
Cu participarea corului, orchestrei și ansamblului de balet al Operei Maghiare din Cluj
Scenografie: Venczel Attila
Costume: Ledenják Andrea
Coregraf: Jakab Melinda, Rusu P. Gabriela
Concert-maestru: Barabás Sándor, Ferenczi Endre
Maestru de cor: Kulcsár Szabolcs
Regia tehnică: Venczel Péter
Sufleur: Kondrát Bea
Regia: Béres László
27.02 Spectacol: Hai la Joc!
Muzica și dansul tradițional al românilor, maghiarilor și rromilor din Transilvania.
Sambata, 27 februarie 2016, ora 19:00, Casa De Cultura a Studentilor, Piata Lucian Blaga, nr. 1-3
Intrarea liberă
De ce sa mergi?
Platforma Culturală TiMAF prezintă ,,Hai la Joc! Muzica și dansul tradițional al românilor, maghiarilor și romilor din Transilvania.”, eveniment intercultural.
Tineri artiști români, maghiar și rromi, care se străduiesc să păstreze vii tradițiile culturale ale zonelor din care porvin, vor fi cei care, în cadrul evenimentului, vor susține momente artistice. Ansamblurile care vor încânta publicul cu repertoriul lor vor fi: Ansamblul folcloric studenţesc “Mărţişorul”, Orchestra Mini-Mărțișorul, Ansamblul Ördögtérgye și Ansamblul Kelipo Romano Cojocna.
Una dintre activitățile proiectului „Platforma Culturală TiMAF” se referă la susținerea diversității și identității culturale ale minorităților locale, inclusiv comunitatea rromă. Dialogul intercultural reprezintă unul dintre aspectele importante pentru conviețuirea într-un spațiu multietnic și îmbogățirea propriei identități culturale.
Evenimentul ,,Hai la Joc! Muzica și dansul traditional al românilor, maghiarilor și romilor din Transilvania.” urmărește să apropie mai mult aceste trei etnii în ceea ce privește activitățiile culturale.
Prin evenimentul „Hai la Joc! Muzica și dansul traditional al românilor, maghiarilor și romilor din Transilvania.”, Platforma Culturală TiMAF își dorește să aducă cele 3 comunități pe o singură scenă și un public reprezentativ din aceleași trei comunități.
Platforma Culturală TiMAF este un proiect demarat de Asociația Student Plus ca subcomponentă a Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania. Proiectul a primit finanțare nerambursabilă din Granturile SEE în cadrul programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European”. Proiectul este finanțat printr-un GRANT oferit de Norvegia, Islanda, Lichetenstein și Guvernul României. În ceea ce privește accesul la evenimente: toate acțiunile și evenimentele demarate vor fi cu intrare liberă pentru public.
27.02 Spectacol pentru copii: R.O.G.V.A.I.V
Spectacol pentru copii: R.O.G.V.A.I.V
Sambata, 27 februarie 2016, ora 11.00 și 12.30, MiniReactor, str. Petöfi Sándor, nr. 4
De ce sa mergi?
ROGVAIV este un proiect teatral nonverbal, educativ, recomandat celor mai mici dintre spectatori – începând de la un an. Cu muzica live, sunete delicate și imagini sugestive, spectacolul își propune să le prezinte celor mici culorile.
Vă invităm să urmăriți întâlnirea unui pictor cu voioasele și năstrușnicele culori. Pornind de la alb-negru, scena va fi invadată de R.O.G.V.A.I.V.
Recomandat copiilor: 1+
O coproducție Mini Reactor și Compania Improwise
27.02 Piesa de teatru: Pelicanul
Piesa de teatru: Pelicanul – premiera
Sambata, 27 februarie 2016, ora 20:00, Teatrul Maghiar de Stat, str. Emil Isac, nr. 26-28
De ce sa mergi?
Una dintre cele mai cunoscute piese ale genialului dramaturg suedez August Strindberg, Pelicanul, este pusă în scenă de Felix Alexa într-o viziune modernă și intens emoțională. Un spectacol tulburător ce prilejuiește actorilor recitaluri de excepție.
„Acest spectacol este o imagine a lumii în care trăim, cinică, de o violență latentă ce izbucnește uneori exploziv. O lume a distrugerii și autodistrugerii sufletești. Strindberg este de o modernitate acută tocmai prin detaliile acestei apocalipse familiale pe care ne-o prezintă cu umor negru și prin situații limită. Acolo unde speranța a murit și iluziile devin inutile, începe teritoriul senzațiilor și emoțiilor extreme.
Acest teritoriu straniu l-am explorat în Pelicanul, alături de o echipa de actori minunați.” Felix Alexa
Elise Imola Kézdi
Axel Zsolt Bogdán
Gerda Éva Imre
Fredrik Péter Árus
Margaret Melinda Kántor
regia Felix Alexa
scenografia Carmencita Brojboiu
dramaturgia Zoltán Csép
lighting design şi ilustraţie muzicală Felix Alexa
regia tehnică Pál Böjthe
Traducerea în limba maghiară: László Kúnos
Nerecomandat tinerilor sub 14 ani.
Cu supratitrare în limbile română şi engleză
27.02 Atelier: Arta de a te descurca cu persoane dificile
Atelier: Arta de a te descurca cu persoane dificile
Sambata, 27 februarie 2016, ora 11:00, Sediul Minte Forte, str. Dorobanților, nr. 74, ap. 71
Personalitatea este un mozaic de trăsături, comportamente și emoții. Oricât de interesant ar fi să fim diferiți unii de alții, probabil că există în jurul vostru oameni pe care uneori nu-i puteți descurca și cu care ajungeți câteodată să nu vă mai puteți descurca. Fie că vorbim de colegi, părinți sau copii, partener(ă), șef(ă), prieteni, frați sau surori, clienți sau colaboratori… fiecare dintre noi are o personalitate unică, însă a unora este mai dificil de înțeles și deci mai greu de gestionat!
Atelierul de luna aceasta vine în sprijinul vostru, celor care vă aflați în linia întâi și interacționați cu persoane dificile. Vă invităm la o întâlnire dinamică, centrată pe învățare non-formală și experiențială, în care puteți învăța:
• Cum să intrați în mintea persoanelor dificile și să le înțelegeți comportamentul
• Ce să faceți și ce să nu faceți pentru a vă descurca cu persoanele dificile din jurul vostru
• Cum să transformați interacțiunea cu persoanele dificile dintr-un factor de stres într-o șansă de dezvoltare personală
Atelierul este susținut de către psiholog Claudia Găgeanu, coordonator de proiect în Minte Forte. Ariile sale de interes și specializare cuprind tulburările de personalitate, originea și psihoterapia lor. Claudia a facilitat și cofacilitat evenimente de învățare non-formală și are un stil aparte de a ajuta oamenii să înțeleagă concepte complexe ce țin de psihologie.
Locurile sunt limitate. Înscriere: dezvoltare.personala@minteforte.ro până la data de 26 februarie.
DUMINICA
28.02 Spectacol pentru copii: Alice în Țara Minunilor
Alice ţara minunilor, binecunoscuta poveste scrisă de Carroll Lewis, îi poartă pe micii spectatori într-o lume a imaginaţiei, plină de farmec şi întâlniri neaşteptate.
Duminicã, 28 februarie 2016, ora 11:00 si ora 17:00, Casa De Cultura a Studentilor, Piata Lucian Blaga, nr. 1-3
Pret bilet: 29 lei/ 39 lei
De ce sa mergi?
Iepurele Alb, Pisica de Cheshire, Omida înţeleaptă, Ducesa, Pălărierul nebun, Regele şi Regina cea crudă sunt câteva din personajele cu care se întâlneşte Alice în călătoria ei.
Scenografia plină de fantezie, cântecele, ritmul alert, transformările personajului principal din mare în mic şi apoi în foarte mare şi regia plină de acurateţe sunt ingredientele ce fac ca acest spectacol să fie urmărit cu plăcere atat de cei mici cat si de cei mari.
Pentru că împreună putem fi şi mai buni, dorim să continuăm şi de data aceasta, dorinţa noastră de a aduce mai multe zâmbete nu doar copiilor care se bucură de spectacol ci şi celor care nu au această şansă. Astfel, biletele din rândul 1 sectoarele A,B si C, poartă eticheta „ARTA de a dărui”, iar valoarea lor, va fi integral donată, „Asociatiei Autism Transilvania”, pentru a veni în sprijinul copiilor cu autism si familiilor lor.
Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta între 3 şi 10 ani. Durata spectacolului 60 minute.
Vor fi doua reprezentatii, una de la ora 11, iar cea de a doua de la ora 17.
Teatrul Ariel Târgu Mureş – spectacol organizat de Cortina Events
În cazul în care copilul este ţinut în braţe de către părinte, nu este necesară achiziţionarea de bilet pentru copil. Menţionăm ca pe un bilet, un adult poate intra doar cu un singur copil.
Pret bilete 29 si 39 lei, in functie de pozitionarea lor in sala. Biletele sunt disponibile la standul de bilete din Iulius Mall, la Agentia Teatrala si online prin Biletmaster
Vă aşteptăm cu drag!!!
28-29.02 Târg de mărțișoare și atelier de creație
În așteptarea primăverii, clienții Iulius Mall Cluj sunt invitați să aleagă simboluri pe care să le dăruiască apropiaților, de la Târgul de Mărțișor, iar prichindeii le vor putea realiza din materiale reciclabile, la atelierul de creație.
Duminicã, 28 februarie – Luni, 29 februarie 2016, ora 10:00, Iulius Mall, str. Al. Vaida-Voievod, nr. 53 B
De ce sa mergi?
Cei care vor să aleagă „vestitori ai primăverii” în modele unicat vor fi întâmpinați cu numeroase propuneri de simboluri lucrate manual. Realizate prin tehnici handmade inedite și din materiale variate, piesele expuse vor acoperi toate preferințele clienților. În plus, cei care vor ca persoanele dragi să se bucure tot anul de mărțișorul oferit pot opta pentru bijuteriile realizate cu migală, în culorile primăverii.
Duminică și luni, 28 – 29 februarie, între orele 10.00 și 18.00, copiii primesc invitația de a învăța să facă singuri mărțișoare, pe care să le ofere părinților, bunicilor, profesorilor sau prietenilor. Prichindeii vor învăța să creeze mărturii ale sosirii primăverii din materiale reciclabile, fiind în același timp creativi și prietenoși cu mediul. Micile lor opere de artă vor fi realizate din sârmă, peturi, carton și altele, îmbinând tehnici care vor pune în valoare imaginația năzdrăvanilor. Atelierul este organizat de Fundația Creștină de Ajutorare Cluj – Napoca, cu sprijinul copiilor din cadrul proiectului „Abecedar la Pata Rât”.
28.02 Teatru de papusi: Punguta cu doi bani
Teatru de papusi: Punguta cu doi bani
Duminică, 28 februarie 2016, ora 11:00 și 12:30, Teatrul de Păpuși „Puck”, str. I.C. Bratianu, nr. 34
De ce sa mergi?
“Punguţa cu doi bani” a lui Creangă este o poveste plină de înţelesuri ascunse, de simboluri şi semnificaţii profunde, după cum bine observa şi Vasile Lovinescu în cartea sa „Creangă şi creanga de aur”.
Punguţa cu cei doi bani ai ei reprezintă în esenţă principiul unic sau polaritatea universală, cunăscută prin două principii opuse dar în acelaşi timp complementare: plus – minus, solar – lunar, spirit – materie. În natură, atunci când echilibrul polar este perturbat, în favoarea unuia dintre principii, urmează imediat revenirea celuilalt într-o continuă luptă pentru restabilirea echilibrului iniţial.
Cocoşul, simbol viril, solar, masculin, reprezentând totodată şi trăirea spirituală prin bătaia pe care i-o aplică moşul, este stimulat, dinamizat, trezit să găsească noi soluţii pentru restabilirea echilibrului pierdut.
Călătoria iniţiatică a acestuia prin apă şi foc, prin încercările planului material, este trecută cu bine, deoarece acest urmăreşte cu fervoare doar principiul unic, esenţa, reprezentaţi aici de punguţă.
Trezirea cocoşului prin bătaie semnifică, de fapt, trezirea principiului solar, pozitiv, emisiv necesar în lupta cu inerţia, tendinţele grosiere, stagnante, prezente în fiecare dintre noi.
În piesă, povestea şi călătoria iniţiatică a cocoşului este îmbogăţită de personaje şi situaţii noi, care, prin ritm, culoare şi umor pigmentează şi întregesc atât jocul vieţii, cât şi jocul cosmic.
Povestea lui Ion Creangă a fost adaptată de regizorul Decebal Marin. Scenografia este semnată de Sandu Marian, iar ilustraţia muzicală de Traian Păcurar.
În versiunea lui Decebal Marin, „Punguţa cu doi bani” e un spectacol savuros, care provoacă nu doar entuziasmul şi participarea copiilor, ci şi amuzamentul adulţilor”. Claudiu Groza (Ziarul Clujeanului, 3 iulie 2006)
Varsta minima: 3 ani
28.02 Concert: Ana Moura
Ana Moura: “Fado of the World”
Duminică, 28 februarie 2016, ora 20:00, Sala Polivalenta, Aleea Stadion
Pret bilet: intre 59 lei și 195 lei
De ce sa mergi?
Evenimentul face parte din turneul de promovare al noului album al artistei intitulat “Moura”, care a fost lansat în 2015, la finalul lunii noiembrie. Ana Moura revine la Cluj cu un suflu proaspăt, combinând piesele fado cu influenţele pop. Aceasta va interpreta şi cântece de pe noul material “Moura”, dar şi compoziţii deja cunoscute de publicul român, precum Leva-me aos Fados, Até ao Verão sau O Fado da Procura.
Ana Moura este cea mai tânără cântăreață de fado care a fost vreodată nominalizată pentru premiul olandez muzical Edison Award. Născută în orașul Santarem din Portugalia, în anul 1979, Ana a crescut într-o familie de cântăreți care a încurajat-o să urmeze o carieră muzicală. La 6 ani ea a cântat primul ei cântec fado. Artista are deja în portofoliu zeci de premii, dintre care două Golden Globes, 2 premii Amali, în 2008, când a fost premiată cu două distincţii pentru „cea mai bună interpretă” şi “cel mai bun album” pentru „Desfado”. A cântat alături de artiști precum Prince, Rolling Stones, Caetano Veloso sau Herbie Hancock.
Preţurile biletelor sunt împărţite în 7 categorii:
cat 1 – 195 lei
cat 2 – 168 lei
cat 3 – 134 lei
cat 4 – 98 lei
cat 5 – 79 lei
cat 6 – 65 lei
cat 7 – 59 lei
Biletele sunt disponibile pe eventim.ro și la birourile Diesel Events.
Acest eveniment este produs de: DIESEL EVENTS
28.02 Film: Gods of Egypt
Gods of Egypt, regia: Alex Proyas
Duminică, 28 februarie 2016, Cinema City Iulius, Cinema City Polus, Cinema Florin Piersic
De ce sa mergi?
Intriga din Gods of Egypt se declanșează atunci când unul dintre zei, Seth (Butler) ucide un altul, pe Osiris. Când fiul lui Osiris, Horus (interpretat Nicolaj Coster-Waldau), în încercarea de a se răzbuna, se alege cu ochii scoși, un singur om, un tânăr hoț îndrăgostit de o sclavă, se încumetă să ajute la înfrângerea zeului nebun.
26-28.02 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj
Welcome2Cluj vă propune mai multe evenimente in acest weekend: vineri va invitam la spectacolul “Broadway Musical”, sambata va asteptam la spectacolul “Hai la Joc!”, iar duminica va propunem concertul “Ana Moura”.
VINERI
26.02 Opera: Traviata
Giuseppe Verdi, Traviata
Vineri, 26 februarie 2016, ora 18:30, Opera Națională Română, Piața Ștefan cel Mare nr. 2-4
De ce sa mergi?
Opera Națională Română din Cluj-Napoca vă invită să rememorați una dintre cele mai emoționante și captivante povești de dragoste ale tuturor timpurilor, într-un spectacol inegalabil: LA TRAVIATA, de Giuseppe Verdi.
Spectacol interpretat în limba italiană
Traviata a fost inspirată de Rose Alphonsine Plessis, care a fugit de acasă la vârsta de 13 ani. Ajunsă la Paris fără bani, a început să practice prostituția. La 18 ani devenise deja cunoscută ca una din cele mai scumpe curtezane (care în limba italiană se numește “traviata”). Spre a scăpa de urmărirea familiei, și-a schimbat numele de fată în Marie-Duplessis. În această perioadă, l-a cunoscut pe scriitorul Alexandre Dumas-fiul, care s-a îndrăgostit de ea și cu care a întreținut strânse legături amoroase. Legătura lor au continuat chiar și după căsătoria ei, până la prematura ei moarte, în urma unei tuberculoze, la data de 3 februarie 1846, la vârsta de numai 22 ani. Sicriul ei, acoperit cu o mulțime de camelii, floarea ei preferată, a fost depus în cimitirul Montmartre. În anul 1848, Alexandre Dumas fiul a publicat romanul “Dama cu camelii”, roman puternic autobiografic, care a servit apoi ca sursă de inspirație pentru libretul operei lui Giuseppe Verdi, La Traviata, cu singura diferență că în operă, personajul feminin apare sub numele de “Violetta Valery”.
DIANA ȚUGUI – Violetta Valèry, curtezană
COSMIN IFRIM (invitat) – Alfredo Germont
OLEG IONESE – Giorgio Germont
IULIA MERCA – Flora Bervoix
CORINA PĂȘTEAN – Annina
TONY BARDON – Gastone, Viconte de Letorières
BOGDAN NISTOR – Baronul Douphol
SIMONFI SANDOR – Marchizul d’Obigny
PETRU BURCĂ – Doctorul Grenvil
ANDREI ȘOFRON – Giuseppe
IOAN STANCU – Un comisionar și Servitorul Florei
GHEORGHE VICTOR DUMĂNESCU (invitat) – Dirijor
Vă așteptăm la un spectacol de un realism tulburător, caracterizat de o strălucire aparte !
26.02 Spectacol de teatru-dans: Eteroclit
Spectacol de teatru-dans: Eteroclit
Vineri, 26 februarie 2016, ora 19:00, Teatrul National „Lucian Blaga”, Piata Stefan cel Mare 2-4
Pret bilet: 20 lei/25 lei
De ce sa mergi?
EL: Privește-mă-n ochi și spune-mi ce vrei de la mine?
EA: Vreau să mă omori.
E o poveste simplă, ca toate lucrurile complicate: poate fi povestea mea, a ta, a lor sau a celorlalți, a Femeii-Valiză și a Bărbatului-Umbrelă. Probabil că ne cunoaștem din vedere, probabil că ne-am petrecut un timp împreună, devenind mai străini ca la început. Străini și cunoscuți, în același timp. Pot fi rănit de tine. Pot fi hrănit prin tine. E o poveste simplă, precum paradoxul singurătății într-un final fericit. „Eteroclit“ este un spectacol care îmbină ludicul teatrului absurd cu cel al dansului contemporan.
regia: Alexandra Felseghicoregrafia: Melinda JakabDistribuția: Roxana Fânaţă, Robert Cristian
o producţie CREATE.ACT.ENJOY
Prețul biletelor:
25 lei, 20 lei;
10 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)
26-28.02 Expozitie: Mineral Expo
Mineral Expo Cluj – Un martisor altfel din cuart si rubin!
Vineri, 26 februarie – Duminica. 28 februarie 2016, ora 10:00, Muzeul de Arta, Piata Unirii, nr. 30, Cluj-Napoca
De ce sa mergi?
Salonul de Minerale, Bijuterii, Geme si Fosile organizat de Mineral Expo, este mai mult decat o incursiune fabuloasa intr-o lume magnifica incarcata de stralucirea cristalelor. Evenimentul este un prilej deosebit pentru a intampina luna martie, Sarbatoarea Martisorului si Ziua Femeii.
Culoarea alba a varietatilor de cuart si rosul stralucitor al rubinelor, vor marca aceasta editie a expozitiei cu vanzare. Pe langa multitudinea de cristale se vor expune si martisoare cu totul altfel, martisoare pretioase si semipretioase, piese unicate, despre care exista certitudinea ca vor purta noroc, vor proteja si vor aduce multe bucurii.
Program de vizitare: 10.00-18.00
Mai multe informatii pe : www.mineralexpo.ro
Telefon: 0728/495.349
26.02 Broadway Musical
Broadway Musical
Vineri, 26 februarie 2016, ora 19:00, Casa De Cultura a Studentilor, Piata Lucian Blaga, nr. 1-3
Pret bilet: 15 lei
De ce sa mergi?
Musical-ul Hairspray, multi-laureat cu premiul Tony, prezinta o imagine a societatii americane din anii 1960 in Baltimore, Maryland. Cu o tema profund umanitara, acest spectacol este antrenant prin muzica energica si versurile revelatoare, de neuitat. Promotia originala a avut premiera pe Broadway in 2002 si a castigat 8 premii Tony, inclusiv pentru cel mai bun musical, fiind jucata in intreaga lume. Publicul roman si in speta cel clujean are posibilitatea de a vedea acest musical american celebru.
Biletele se gasesc de luni pana vineri intre orele 12:00-18:00 in incinta Casei de Cultura a Studentilor.
26.02 Concert Simfonic
Concert Simfonic
Vineri, 26 februarie 2016, ora 19:00, str. Emanuel de Martonne, nr. 1, (colţ cu Kogălniceanu)
Pret bilet: 20 lei
De ce sa mergi?
Alexander Walker dirijor
Ioana Goicea vioară
Hector Berlioz – Uvertura Carnavalul roman, op. 9
Niccolò Paganini – Concertul pentru vioară nr. 1, op. 6
Piotr Ilici Ceaikovski – Simfonia Manfred în si minor, op. 58
Bilete:
– 20 lei preţ întreg/concert
– 10 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari)/concert
În sala de concert se intră doar pe bază de bilet/invitaţie/legitimaţie de presă, cu loc.
Se pot achizitiona bilete si cu o ora înainte de începerea concertului, direct de la locatia acestuia, în limita locurilor disponibile. Atentie: În ziua concertului, Agentia de bilete este deschisa în intervalul 10-14
SAMBATA
27.02 Spectacol: LETSHOW REÎNCĂLZIT
LETSHOW REÎNCĂLZIT – Spectacol de Anul Nou
Sambata, 27 februarie 2016, ora 18.00, Opera Maghiara, str. Emil Isac, nr. 26-28
De ce sa mergi?
Dirijor: Kulcsár Szabolcs
În distribuție:
Ádám Éva, Ádám János, Balázs Barbara, Barabás Zsuzsa, Bartha Boróka, Chiuariu Lívia, Farkas Loránd, Fülöp Márton, Gergely Elek, Hary Judit, Kerekes Mária, Laczkó Vass Róbert, Madarász Lóránt, Marosán Csaba, Mányoki László, Mányoki Mária, Pataki Enikő, Raț Bianca, Rétyi Zsombor, Székely Zsejke, Varga Attila, Vigh Ibolya, Ábrahám Gellért, Sárosi Áron
Artiști invitați: Belloni, Jazzybirds, Formația ,,Tokos”
Cu participarea corului, orchestrei și ansamblului de balet al Operei Maghiare din Cluj
Scenografie: Venczel Attila
Costume: Ledenják Andrea
Coregraf: Jakab Melinda, Rusu P. Gabriela
Concert-maestru: Barabás Sándor, Ferenczi Endre
Maestru de cor: Kulcsár Szabolcs
Regia tehnică: Venczel Péter
Sufleur: Kondrát Bea
Regia: Béres László
27.02 Spectacol: Hai la Joc!
Muzica și dansul tradițional al românilor, maghiarilor și rromilor din Transilvania.
Sambata, 27 februarie 2016, ora 19:00, Casa De Cultura a Studentilor, Piata Lucian Blaga, nr. 1-3
Intrarea liberă
De ce sa mergi?
Platforma Culturală TiMAF prezintă ,,Hai la Joc! Muzica și dansul tradițional al românilor, maghiarilor și romilor din Transilvania.”, eveniment intercultural.
Tineri artiști români, maghiar și rromi, care se străduiesc să păstreze vii tradițiile culturale ale zonelor din care porvin, vor fi cei care, în cadrul evenimentului, vor susține momente artistice. Ansamblurile care vor încânta publicul cu repertoriul lor vor fi: Ansamblul folcloric studenţesc “Mărţişorul”, Orchestra Mini-Mărțișorul, Ansamblul Ördögtérgye și Ansamblul Kelipo Romano Cojocna.
Una dintre activitățile proiectului „Platforma Culturală TiMAF” se referă la susținerea diversității și identității culturale ale minorităților locale, inclusiv comunitatea rromă. Dialogul intercultural reprezintă unul dintre aspectele importante pentru conviețuirea într-un spațiu multietnic și îmbogățirea propriei identități culturale.
Evenimentul ,,Hai la Joc! Muzica și dansul traditional al românilor, maghiarilor și romilor din Transilvania.” urmărește să apropie mai mult aceste trei etnii în ceea ce privește activitățiile culturale.
Prin evenimentul „Hai la Joc! Muzica și dansul traditional al românilor, maghiarilor și romilor din Transilvania.”, Platforma Culturală TiMAF își dorește să aducă cele 3 comunități pe o singură scenă și un public reprezentativ din aceleași trei comunități.
Platforma Culturală TiMAF este un proiect demarat de Asociația Student Plus ca subcomponentă a Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania. Proiectul a primit finanțare nerambursabilă din Granturile SEE în cadrul programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European”. Proiectul este finanțat printr-un GRANT oferit de Norvegia, Islanda, Lichetenstein și Guvernul României. În ceea ce privește accesul la evenimente: toate acțiunile și evenimentele demarate vor fi cu intrare liberă pentru public.
27.02 Spectacol pentru copii: R.O.G.V.A.I.V
Spectacol pentru copii: R.O.G.V.A.I.V
Sambata, 27 februarie 2016, ora 11.00 și 12.30, MiniReactor, str. Petöfi Sándor, nr. 4
De ce sa mergi?
ROGVAIV este un proiect teatral nonverbal, educativ, recomandat celor mai mici dintre spectatori – începând de la un an. Cu muzica live, sunete delicate și imagini sugestive, spectacolul își propune să le prezinte celor mici culorile.
Vă invităm să urmăriți întâlnirea unui pictor cu voioasele și năstrușnicele culori. Pornind de la alb-negru, scena va fi invadată de R.O.G.V.A.I.V.
Regia: Delia Gavlițchi
Cu: Cătălin Filip, Florina Florian, Oana Mardare
Recomandat copiilor: 1+
O coproducție Mini Reactor și Compania Improwise
27.02 Piesa de teatru: Pelicanul
Piesa de teatru: Pelicanul – premiera
Sambata, 27 februarie 2016, ora 20:00, Teatrul Maghiar de Stat, str. Emil Isac, nr. 26-28
De ce sa mergi?
Una dintre cele mai cunoscute piese ale genialului dramaturg suedez August Strindberg, Pelicanul, este pusă în scenă de Felix Alexa într-o viziune modernă și intens emoțională. Un spectacol tulburător ce prilejuiește actorilor recitaluri de excepție.
„Acest spectacol este o imagine a lumii în care trăim, cinică, de o violență latentă ce izbucnește uneori exploziv. O lume a distrugerii și autodistrugerii sufletești. Strindberg este de o modernitate acută tocmai prin detaliile acestei apocalipse familiale pe care ne-o prezintă cu umor negru și prin situații limită. Acolo unde speranța a murit și iluziile devin inutile, începe teritoriul senzațiilor și emoțiilor extreme.
Acest teritoriu straniu l-am explorat în Pelicanul, alături de o echipa de actori minunați.” Felix Alexa
Elise Imola Kézdi
Axel Zsolt Bogdán
Gerda Éva Imre
Fredrik Péter Árus
Margaret Melinda Kántor
regia Felix Alexa
scenografia Carmencita Brojboiu
dramaturgia Zoltán Csép
lighting design şi ilustraţie muzicală Felix Alexa
regia tehnică Pál Böjthe
Traducerea în limba maghiară: László Kúnos
Nerecomandat tinerilor sub 14 ani.
Cu supratitrare în limbile română şi engleză
27.02 Atelier: Arta de a te descurca cu persoane dificile
Atelier: Arta de a te descurca cu persoane dificile
Sambata, 27 februarie 2016, ora 11:00, Sediul Minte Forte, str. Dorobanților, nr. 74, ap. 71
Taxa de participare: 20 lei
De ce sa mergi?
Anxietate, dependență, paranoia, obsesii, răutate flagrantă, narcisism, instabilitate, rigiditate…
Personalitatea este un mozaic de trăsături, comportamente și emoții. Oricât de interesant ar fi să fim diferiți unii de alții, probabil că există în jurul vostru oameni pe care uneori nu-i puteți descurca și cu care ajungeți câteodată să nu vă mai puteți descurca. Fie că vorbim de colegi, părinți sau copii, partener(ă), șef(ă), prieteni, frați sau surori, clienți sau colaboratori… fiecare dintre noi are o personalitate unică, însă a unora este mai dificil de înțeles și deci mai greu de gestionat!
Atelierul de luna aceasta vine în sprijinul vostru, celor care vă aflați în linia întâi și interacționați cu persoane dificile. Vă invităm la o întâlnire dinamică, centrată pe învățare non-formală și experiențială, în care puteți învăța:
• Cum să intrați în mintea persoanelor dificile și să le înțelegeți comportamentul
• Ce să faceți și ce să nu faceți pentru a vă descurca cu persoanele dificile din jurul vostru
• Cum să transformați interacțiunea cu persoanele dificile dintr-un factor de stres într-o șansă de dezvoltare personală
Atelierul este susținut de către psiholog Claudia Găgeanu, coordonator de proiect în Minte Forte. Ariile sale de interes și specializare cuprind tulburările de personalitate, originea și psihoterapia lor. Claudia a facilitat și cofacilitat evenimente de învățare non-formală și are un stil aparte de a ajuta oamenii să înțeleagă concepte complexe ce țin de psihologie.
Locurile sunt limitate. Înscriere: dezvoltare.personala@minteforte.ro până la data de 26 februarie.
DUMINICA
28.02 Spectacol pentru copii: Alice în Țara Minunilor
Alice ţara minunilor, binecunoscuta poveste scrisă de Carroll Lewis, îi poartă pe micii spectatori într-o lume a imaginaţiei, plină de farmec şi întâlniri neaşteptate.
Duminicã, 28 februarie 2016, ora 11:00 si ora 17:00, Casa De Cultura a Studentilor, Piata Lucian Blaga, nr. 1-3
Pret bilet: 29 lei/ 39 lei
De ce sa mergi?
Iepurele Alb, Pisica de Cheshire, Omida înţeleaptă, Ducesa, Pălărierul nebun, Regele şi Regina cea crudă sunt câteva din personajele cu care se întâlneşte Alice în călătoria ei.
Scenografia plină de fantezie, cântecele, ritmul alert, transformările personajului principal din mare în mic şi apoi în foarte mare şi regia plină de acurateţe sunt ingredientele ce fac ca acest spectacol să fie urmărit cu plăcere atat de cei mici cat si de cei mari.
Pentru că împreună putem fi şi mai buni, dorim să continuăm şi de data aceasta, dorinţa noastră de a aduce mai multe zâmbete nu doar copiilor care se bucură de spectacol ci şi celor care nu au această şansă. Astfel, biletele din rândul 1 sectoarele A,B si C, poartă eticheta „ARTA de a dărui”, iar valoarea lor, va fi integral donată, „Asociatiei Autism Transilvania”, pentru a veni în sprijinul copiilor cu autism si familiilor lor.
Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta între 3 şi 10 ani. Durata spectacolului 60 minute.
Vor fi doua reprezentatii, una de la ora 11, iar cea de a doua de la ora 17.
Teatrul Ariel Târgu Mureş – spectacol organizat de Cortina Events
În cazul în care copilul este ţinut în braţe de către părinte, nu este necesară achiziţionarea de bilet pentru copil. Menţionăm ca pe un bilet, un adult poate intra doar cu un singur copil.
Pret bilete 29 si 39 lei, in functie de pozitionarea lor in sala. Biletele sunt disponibile la standul de bilete din Iulius Mall, la Agentia Teatrala si online prin Biletmaster
Vă aşteptăm cu drag!!!
28-29.02 Târg de mărțișoare și atelier de creație
În așteptarea primăverii, clienții Iulius Mall Cluj sunt invitați să aleagă simboluri pe care să le dăruiască apropiaților, de la Târgul de Mărțișor, iar prichindeii le vor putea realiza din materiale reciclabile, la atelierul de creație.
Duminicã, 28 februarie – Luni, 29 februarie 2016, ora 10:00, Iulius Mall, str. Al. Vaida-Voievod, nr. 53 B
De ce sa mergi?
Cei care vor să aleagă „vestitori ai primăverii” în modele unicat vor fi întâmpinați cu numeroase propuneri de simboluri lucrate manual. Realizate prin tehnici handmade inedite și din materiale variate, piesele expuse vor acoperi toate preferințele clienților. În plus, cei care vor ca persoanele dragi să se bucure tot anul de mărțișorul oferit pot opta pentru bijuteriile realizate cu migală, în culorile primăverii.
Duminică și luni, 28 – 29 februarie, între orele 10.00 și 18.00, copiii primesc invitația de a învăța să facă singuri mărțișoare, pe care să le ofere părinților, bunicilor, profesorilor sau prietenilor. Prichindeii vor învăța să creeze mărturii ale sosirii primăverii din materiale reciclabile, fiind în același timp creativi și prietenoși cu mediul. Micile lor opere de artă vor fi realizate din sârmă, peturi, carton și altele, îmbinând tehnici care vor pune în valoare imaginația năzdrăvanilor. Atelierul este organizat de Fundația Creștină de Ajutorare Cluj – Napoca, cu sprijinul copiilor din cadrul proiectului „Abecedar la Pata Rât”.
28.02 Teatru de papusi: Punguta cu doi bani
Teatru de papusi: Punguta cu doi bani
Duminică, 28 februarie 2016, ora 11:00 și 12:30, Teatrul de Păpuși „Puck”, str. I.C. Bratianu, nr. 34
De ce sa mergi?
“Punguţa cu doi bani” a lui Creangă este o poveste plină de înţelesuri ascunse, de simboluri şi semnificaţii profunde, după cum bine observa şi Vasile Lovinescu în cartea sa „Creangă şi creanga de aur”.
Punguţa cu cei doi bani ai ei reprezintă în esenţă principiul unic sau polaritatea universală, cunăscută prin două principii opuse dar în acelaşi timp complementare: plus – minus, solar – lunar, spirit – materie. În natură, atunci când echilibrul polar este perturbat, în favoarea unuia dintre principii, urmează imediat revenirea celuilalt într-o continuă luptă pentru restabilirea echilibrului iniţial.
Cocoşul, simbol viril, solar, masculin, reprezentând totodată şi trăirea spirituală prin bătaia pe care i-o aplică moşul, este stimulat, dinamizat, trezit să găsească noi soluţii pentru restabilirea echilibrului pierdut.
Călătoria iniţiatică a acestuia prin apă şi foc, prin încercările planului material, este trecută cu bine, deoarece acest urmăreşte cu fervoare doar principiul unic, esenţa, reprezentaţi aici de punguţă.
Trezirea cocoşului prin bătaie semnifică, de fapt, trezirea principiului solar, pozitiv, emisiv necesar în lupta cu inerţia, tendinţele grosiere, stagnante, prezente în fiecare dintre noi.
În piesă, povestea şi călătoria iniţiatică a cocoşului este îmbogăţită de personaje şi situaţii noi, care, prin ritm, culoare şi umor pigmentează şi întregesc atât jocul vieţii, cât şi jocul cosmic.
Povestea lui Ion Creangă a fost adaptată de regizorul Decebal Marin. Scenografia este semnată de Sandu Marian, iar ilustraţia muzicală de Traian Păcurar.
În versiunea lui Decebal Marin, „Punguţa cu doi bani” e un spectacol savuros, care provoacă nu doar entuziasmul şi participarea copiilor, ci şi amuzamentul adulţilor”. Claudiu Groza (Ziarul Clujeanului, 3 iulie 2006)
Varsta minima: 3 ani
28.02 Concert: Ana Moura
Ana Moura: “Fado of the World”
Duminică, 28 februarie 2016, ora 20:00, Sala Polivalenta, Aleea Stadion
Pret bilet: intre 59 lei și 195 lei
De ce sa mergi?
Evenimentul face parte din turneul de promovare al noului album al artistei intitulat “Moura”, care a fost lansat în 2015, la finalul lunii noiembrie. Ana Moura revine la Cluj cu un suflu proaspăt, combinând piesele fado cu influenţele pop. Aceasta va interpreta şi cântece de pe noul material “Moura”, dar şi compoziţii deja cunoscute de publicul român, precum Leva-me aos Fados, Até ao Verão sau O Fado da Procura.
Ana Moura este cea mai tânără cântăreață de fado care a fost vreodată nominalizată pentru premiul olandez muzical Edison Award. Născută în orașul Santarem din Portugalia, în anul 1979, Ana a crescut într-o familie de cântăreți care a încurajat-o să urmeze o carieră muzicală. La 6 ani ea a cântat primul ei cântec fado. Artista are deja în portofoliu zeci de premii, dintre care două Golden Globes, 2 premii Amali, în 2008, când a fost premiată cu două distincţii pentru „cea mai bună interpretă” şi “cel mai bun album” pentru „Desfado”. A cântat alături de artiști precum Prince, Rolling Stones, Caetano Veloso sau Herbie Hancock.
Preţurile biletelor sunt împărţite în 7 categorii:
cat 1 – 195 lei
cat 2 – 168 lei
cat 3 – 134 lei
cat 4 – 98 lei
cat 5 – 79 lei
cat 6 – 65 lei
cat 7 – 59 lei
Biletele sunt disponibile pe eventim.ro și la birourile Diesel Events.
Acest eveniment este produs de: DIESEL EVENTS
28.02 Film: Gods of Egypt
Gods of Egypt, regia: Alex Proyas
Duminică, 28 februarie 2016, Cinema City Iulius, Cinema City Polus, Cinema Florin Piersic
De ce sa mergi?
Intriga din Gods of Egypt se declanșează atunci când unul dintre zei, Seth (Butler) ucide un altul, pe Osiris. Când fiul lui Osiris, Horus (interpretat Nicolaj Coster-Waldau), în încercarea de a se răzbuna, se alege cu ochii scoși, un singur om, un tânăr hoț îndrăgostit de o sclavă, se încumetă să ajute la înfrângerea zeului nebun.
Cu: Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites
Gen film: Aventuri/ Fantastic
Durata: 100 minute
Program:
Cinema City Iulius: 11:20(3D), 14:00(3D), 16:40(3D), 19:20(3D), 22:10(3D)
Cinema City Polus: 12:00(3D), 14:40(3D), 17:20(3D), 20:00(3D), 22:40(3D)
Florin Piersic: 20:00(3D)
Citeste si
5-7.02 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj
04/02/2021
7.02 Spectacol de opera: Traviata
04/02/2021
6.02 Concert simfonic: dirijor Mihnea Ignat
04/02/2021
4.02 Concert Simfonic
03/02/2021