Monday , 8 March 2021
  • Despre
  • Advertise
  • Contact
  • youtube
  • twitter
  • rss
  • googleplus
  • facebook
  • Acasa
  • Recomandari
  • In oras
    • Cafenele
    • Restaurante
  • Cultura
  • Business de Cluj
  • Oferte
  • Ghid Oras
  • CITY GUIDE (english version)

26.10-1.11 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj

Posted date : 25/10/2020 In Cultura, Recomandari

Printre evenimentele pe care Welcome2cluj vi le recomandă saptamana aceasta la Cluj sunt: tabara de toamna pentru copii: Povesti magice de toamna, piesa de teatru: Angajare de clovn si spectacolul: Requiem.

LUNI

Tabara de toamna pentru copii: Povesti magice de toamna

Luni, 26 octombrie – Vineri,30 octombrie 2020, ora 18:00, Calendarul Magic, str. Paris nr. 15

Cost: 45 – 75 lei/zi

De ce sa mergi ?

Din 26 si pana in 30 octombrie 2020, Calendarul Magic invita copii cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani la tabara de vara cu tematica: ” Povesti magice de toamna”. Tabara va avea loc pe str. Paris nr. 15, Cluj-Napoca.
• Povesti magice de toamna: 26 – 30 octombrie 2020
Parintii au posibilitatea sa aleaga:
PROGRAM SCURT:
Orele 8.00 – 13.00
Tarif zilnic: 45 lei ( in acest pret NU este inclusa masa de pranz)
Tarif saptamanal: 200 lei ( in acest pret NU este inclusa masa de pranz)
PROGRAM LUNG:
Orele 8.00 – 17.00
Tarif zilnic: 75 lei ( in acest pret este inclusa masa de pranz + 1 gustare in regim catering)
Tarif saptamanal: 330 lei ( in acest pret este inclusa masa de pranz + 1 gustare in regim catering)
TARIF MASA:
Masa de pranz + 1 gustare in regim catering
Pret: 15 lei/zi

Pretul include toate materialele necesare in cadrul taberei.
Grupa saptamanala este de minim 5 copii, maxim 16.

Participarea se face doar pe baza de inscriere
la numarul de telefon 0742946795

sau emailul calendarulmagic@yahoo.com

Organizatori: CalendarulMagic
Parteneri media: Cluj.com, ClujLife, Un parinte mai bun, Welcome2Cluj, OrasulCluj.ro, I Like Cluj

MARTI

Seară de şezătoare: do well. be well

Marti, 27 octombrie 2020, ora 16:00, Calea Moților, nr. 64

Participare gratuita

De ce sa mergi ?

seară de şezătoare în care vă dăruim bijuterii create împreună sau de noi şi vă povestim despre dizabilitate / provocările ei.

De fapt, vom primi și vom dărui în egală măsură: voi și noi , oamenii cu dizabilități de la Handicope

De ce : pentru că ați votat inițiativa noastră și este o oportunitate oferită de Grupul PONT prin Com’On Cluj-Napoca 2020, proces participativ de tineret și sprijinită de Primăria Cluj-Napoca.

Pentru înscrieri, vă rugăm să ne lăsați un mesaj . Participarea este condiționată de primirea unui mesaj de confirmare din partea Handicope.

Vă așteptăm cu drag !

MIERCURI

Piesa de teatru: Angajare de clovn

Miercuri, 28 octombrie 2020, ora 19:00, Online

Pret bilet: 25 lei

De ce sa mergi ?

spectacol înregistrat

de Matei Vișniec
regia şi scenografia: Sorin Misirianţu

Distribuţia:
Nicollo: Ovidiu Crişan
Filippo: Ioan Isaiu
Peppino: Sorin Misirianţu

Matei Vişniec s-a născut la Rădăuţi în 1956 și pleacă din România în 1987, solicitând azil politic în Franţa. Copilăria şi-a petrecut-o la Rădăuţi, oraş a cărui linişte patriarhală era când şi când întreruptă de spectacolul de circ, care vizita periodic localitatea, şi care i-a trezit gustul pentru teatru. Această atmosferă este recreată de scriitor în unele dintre textele sale, cu precădere în Bâlci/Femeia ţintă şi cei zece amanţi și Angajare de clovn. Piesele scrise între 1977 şi 1987 au fost cenzurate și circulau în clandestinitate. După 1989 devine autorul cel mai jucat din România.
Farsa tragică Angajare de clovn – după ce a primit Premiul pentru cea mai bună piesă a anului la Galele UNITER din 1991 –,  a fost publicată în volum la Editura Unitex, în 1993. În 1995 apare şi în limba franceză sub titlul Petit boulot pour vieux clown. A fost montată cu mare succes pe numeroase scene din țară și din străinătate. Criticul Laura Pavel cataloghează Angajare de clovn  drept un „text simptomatic pentru dramaturgia post-absurdă în care stridenţele avangardiste ale teatrului anilor’60 sunt trecute prin filtrul unei ironii îndulcite cu accente lirice”.
Nicolló, Filippo şi Peppino sunt persoane anonime, interşanjabile. Ei pot să fie, de fapt, oricine. Inactivi în așteptarea loc, ei se află suspendaţi într-un timp incert. Se tachinează, sunt sarcastici, invidioşi, ingenui manifestînd un amestec bizar de copilărie crudă şi tandreţe iubitoare. Bufonadele lor sunt, într-un fel, nişte parabole ale morţii, dar, totodată, un bun prilej de etalare a „cunoștințelor” dobândite de-a lungul unei îndelungate cariere. Nu sunt esenţial răi, ci alienaţi de o societate care le dă senzaţia că nu mai are nevoie de ei: o temă, parcă, mai actuală ca niciodată.
Atent exploatat în spectacol, acest conflict stă la baza tuturor acţiunilor fizice ale interpreților. Aceste personaje „ne pot reprezenta pe oricare dintre noi, indiferent de vârstă, sex sau profesie”. Montarea „suferă” de o energie debordantă, de un comic autentic obţinut din subtilul melanj al dramatismului celui mai profund cu umorul sclipitor.

Sorin Misirianțu, regizorul acestei puneri în scenă și interpretul lui Peppino, mărturisește că este „un spectacol despre disperare, claustrare, despre intoleranță, despre terapie cu îngeri căzuți a unor personaje ce pășesc spre senectute. Cel mai puternic sentiment – frica – unește cele trei personaje; frica de a rata, de a nu mai fi în centrul atenției, de a îmbătrâni, de a muri. Dorința celor trei clovni de a mai aparține prezentului, e un cântec de lebădă amânat. Încercarea lor de a se angaja, e de fapt dorința de a fi în armonie cu Universul. Ei ajung să se descopere pe ei înșiși și să-și descopere potențialul, un potențial pe care-l credeau apus”.

JOI

Curs de artă pentru copii

Joi, 29 octombrie 2020, ora 18:00, Online

Cost: 45 lei/ședință

De ce sa mergi ?

Vă propunem un curs online de artă pentru copii, în vom face incursiuni în tehnici variate de lucru cum ar fi: desen, pictură, colaj și grafică.

Cursul se desfășoară în fiecare joi și are o durată de 1 oră. Durata se poate prelungi în funcție de complexitatea temei. În cadrul cursului punem accent pe dezvoltarea imaginației și pe încurajarea exprimării de Sine.

În fiecare joi de la 18:00 la 19:00 vom lucra cu copii, cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani.

Materiale necesare:
-hârtie albă A4
-creioane
-creioane colorate
-carioci
-acuarele
-hârtie colorată
-lipici
-foarfecă
-pensulă
-un burete mic

Costuri:
195 lei plată pentru 5 ședințe
45 lei pentru o singură ședință

Numărul de locuri este limitat la 10. Ședințele se desfășoară pe platforma Zoom.
Pentru înscriere completează formularul
https://forms.gle/N6BqK75e3MQ1NfUH9 sau sună la: 0742-758.397.

VINERI

Spectacol: Mozaic – Lieduri din repertoriul international

Vineri, 30 octombrie 2020, ora 19:00, Online

Acces gratuit

De ce sa mergi ?

O intersecție lirică fermecătoare și inedită, acest recital reunește harul a două mezzosoprane celebre și extrem de apreciate de public: Adriana Feșteu și Iulia Merca – cea de-a doua dezvăluindu-ne acum și o ipostază mai rar vizibilă publicului: aceea a unei pasionate interprete la pian. Repertoriul este la rândul său diafan, sincretic și rar întâlnit pe scena românească, revelându-ne lieduri semnate de compozitorul finlandez Jean Sibelius în romantismul său specific, de compozitorul britanic Roger C. Quilter și cel spaniol, Sebastian Yradier, dezvăluindu-ne totodată și creația originală și modernă a compozitorului ceh Leoš Janáček. Nu ar fi putut lipsi, desigur, celebrul Franz Schubert, dar nici apreciații compozitori români: Felicia Donceanu, A. Pop și Ede Terényi.

Un veritabil mozaic muzical cu care cele două soliste ne vom încânta vineri, 30 octombrie 2020, începând cu ora 19:00, doar pe site-ul www.operacluj.ro !

Această transmisie online este oferită în regim gratuit, fiind disponibilă pe durată nelimitată.

SAMBATA

Bal caritabil – Behind the mask

Sambata, 31 octombrie 2020, ora 18:00, Cluj Art, str. Paul Chinezu, nr.4/2

De ce sa mergi ?

Nu trăim într-o lume perfectă. Trăim într-o lume în care suflete nevinovate plătesc pentru “păcatul de a simți diferit”!
Conform statisticilor, unul din 68 de copii, este diagnosticat la nivel mondial cu tulburare de spectru autist. În lipsa unor programe bine puse la punct, în România, situația este îngrijorătoare. Tot mai multe familii care luptă pentru copiii lor, diagnosticați cu această tulburare, se blochează într-o lipsă acută de soluții.
Denis are 7 ani. A fost diagnosticat cu autism la 3 ani și fiecare cuvânt pe care îl spune e pentru părinții săi o mică victorie. “Prima dată a rostit cuvântul mama, la 4 ani. Mi-au dat lacrimile… Nu am cum să îl abandonez! E copilul meu! Trebuie să lupt pentru el!”, spune mama lui Denis, vizibil emoționată.

Asociația Autism Transilvania (AAT) este o organizație nonguvernamentală, înființată în anul 2006, de câțiva părinți ca mama lui Denis, părinți deciși să lupte. Părinți care nu au acceptat realitatea acelor vremuri, când serviciile adresate copiilor cu tulburări din spectru autist erau aproape inexistente. Acești părinți au sperat și speră în continuare că toți copiii au șanse să își atingă potențialul maxim, dacă au acces la servicii specializate.

Misiunea Asociației Autism Transilvania constă în îmbunătățirea condițiilor de viață și adaptabilitate socială a copiilor cu TSA, în vederea creșterii calității vieții acestor copii/tineri și a familiilor lor. “Suntem primul ONG care a deschis un Centru de zi pentru copii cu autism în Cluj-Napoca. Ne-am luptat de-a lungul timpului să schimbăm percepția eronată asupra autismului, să producem o schimbare în mentalitatea și atitudinea socială, față de copiii cu TSA. “

Noi am decis să nu rămânem indiferenți! Pentru că ne dorim un loc mai suportabil și mai bun pentru acești copii, în data de 31 octombrie, de Halloween, începand cu ora 18, declarăm deschis, Balul Caritabil Behind the Mask în cadrul galeriei Cluj Art, unde vor fi expuse atât lucrări din arta fotografică cât și picturi, ce vor fi scoase la licitație.

Ce ai putea face tu, pentru ca un astfel de copil să găsească drumul spre lumea noastră, a oamenilor din afara spectrului?
Câți prieteni ai putea tu convinge să cumpere superbe lucrări de artă, pentru ca banii lor să îi permită unui copil cu autism să facă terapii specializate?
Câți prieteni ai putea tu convinge să contribuie, pentru ca un copil cu autism să aibă posibilitatea de a merge la grădiniță și la școală, la fel ca orice alt copil? Sau să reușească să facă ceva cu mânuțele lui? Sau să învețe o meserie prin intermediul căreia să-și câștige existența?

Această campanie li se adresează DOAR celor care ṣtiu că DAR din DAR, se face rai!
Celor care ṣtiu că un suflet deschis cu spirit de luptător, CONTRIBUIE, zi de zi, puțin câte puțin… la crearea miracolelor!

Mulțumiri călduroase!

DUMINICA

Spectacol: Requiem

Duminica, 1 noiembrie 2020, ora 19:00, Online

De ce sa mergi ?

Înregistrare realizată în parteneriat cu TVR Cluj.

Această transmisiune este valabilă 48 de ore.

Considerată ca fiind una dintre cele mai importante lucrări vocal-simfonice ale lui Giuseppe Verdi, Requiem-ul a fost compus pentru a onora memoria celui care a fost poetul, dramaturgul și romancierul Alessandro Manzoni (1785-1873), ,,suflet al literaturii naționale” și care, asemenea compozitorului italian, a militat prin intermediul artei sale pentru unificarea Italiei.

Ideea lui Verdi de a compune un Requiem s-a legat inițial de moartea unui alt reprezentant de seamă al culturii italiene: compozitorul Gioachino Rossini (1792-1868) – cel mai apreciat și faimos creator de opere al Italiei mijlocului de secol XIX. Aflând despre trecerea în neființă a acestuia, Giuseppe Verdi a propus crearea unui Requiem, la realizarea căruia să contribuie câțiva dintre principalii compozitori italieni. Cu toate că inițiativa a fost bine primită și părțile componente ale lucrării au fost finalizate, interpretarea Misei pentru Rossini la data programată – 13 noiembrie 1869 – nu a mai avut loc din motive financiare și organizatorice. Libera me – segmentul compus cu acest prilej de către Verdi – își va găsi însă locul, mai târziu, în Messa da requiem per l’anniversario della morte di Manzoni 22 maggio 1874, ca ultima din șirul celor șapte părți constitutive: Requiem, Dies irae, Offertorio, Sanctus, Agnus Dei, Lux aeterna, respectiv Libera me.

Requiem-ul a fost interpretat pentru întâia oară, conform dorinței categorice a compozitorului, la Domul San Marco, după un an de la moartea lui Manzoni, pe 22 mai 1874, sub conducerea sa muzicală. Cu toate că aplauzele au fost interzise în interiorul basilicii din Veneția, încântarea publicului prezent la eveniment s-a simțit pretutindeni. Au urmat concerte la Teatro alla Scala, Opéra Comique de la Paris și Royal Albert Hall din Londra, unde mesajul despre moarte, judecată, salvare, înviere și forța emoțională a lucrării au manifestat un puternic impact în rândul auditoriului.

2020-10-25
author3
Tags
Angajare de clovnBal caritabilBehind the Maskevenimente clujRequiemTabara de toamna pentru copii
tweet

Citeste si

  • Comments Off on 8-14.03 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj 8-14.03 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj

    8-14.03 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta ...

    07/03/2021

  • Comments Off on 1-7.03 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj 1-7.03 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj

    1-7.03 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta ...

    28/02/2021

  • Comments Off on 26.02 Piesa de teatru: Angajare de clovn 26.02 Piesa de teatru: Angajare de clovn

    26.02 Piesa de teatru: Angajare de clovn

    25/02/2021

  • Comments Off on 22-28.02 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj 22-28.02 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj

    22-28.02 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta ...

    21/02/2021

Welcome2Cluj on Facebook

Curs Valutar | AZI



INFO CLUJ

  1. Popular
  2. Recent
  3. Comments
  4. Tags
  • 17.12 Lansarea filmului Usturoi

    17.12 Lansarea filmului Usturoi

    16/12/2015
  • 10.12 Zece Conferinte intr-o singura zi

    10.12 Zece Conferinte intr-o singura zi

    08/12/2016
  • 20.06 – 22.06 Ce facem weekendul acesta la Cluj

    20.06 – 22.06 Ce facem weekendul acesta la Cluj

    20/06/2014
  • 14.12 – Maraton de Ateliere în Incubator107 Cluj

    14.12 – Maraton de Ateliere în Incubator107 Cluj

    11/12/2013
  • 14.11 – Filmul The Red Violin la Cinema Cafe in Doamna T

    14.11 – Filmul The Red Violin la Cinema Cafe in Doamna T

    14/11/2013
  • 8-14.03 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj

    8-14.03 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj

    07/03/2021
  • 5-7.03 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    5-7.03 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    04/03/2021
  • 7.03 Concert extraordinar: Femeia, eterna poveste

    7.03 Concert extraordinar: Femeia, eterna poveste

    04/03/2021
  • 7.03 Expoziție: Piatră. Hârtie. Foarfecă. Brâncuși

    7.03 Expoziție: Piatră. Hârtie. Foarfecă. Brâncuși

    04/03/2021
  • 7.03 Piesa de teatru: Romeo și Julieta

    7.03 Piesa de teatru: Romeo și Julieta

    04/03/2021
  • arta ceaiului : Si eu sunt interesata de arta ceaiului. Oare se mai fac evenimente ...

  • berita acara serah terima uang : 17.12 Lansarea filmului Usturoi | Welcome2Cluj http://virtua-team.b ...

  • Fxtzeau : Gcyilta robert.rich4@verizon.net : ...

  • dapo.dikdasmen.kemdikbud go.id/berita/rilis-aplikasi-dapodikdasmen-versi-2019-c : 17.12 Lansarea filmului Usturoi | Welcome2Cluj http://penyerang.com ...

  • Заработок в интернете от 7636 руб. в сутки: https://slimex365.com/zarabotaymillion950765 : 57 способов Заработка в Интернете от 5096 руб. в сутки: http://chan ...

cluj eveniment cluj teatru evenimente cluj concert spectacol expozitie Eveniment pentru copii evenimente de neratat evenimente culturale cluj stiri din cluj muzeul de arta opera film Atelier party weekend cluj teatrul maghiar teatru: teatrul national Teatrul National Lucian Blaga evenimente in cluj concert simfonic Lansare de carte seminar

Cauta in site

Arhiva

Copyright © 2009-2019 Welcome2Cluj
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Mai multe detalii aici.