Monday , 8 March 2021
  • Despre
  • Advertise
  • Contact
  • youtube
  • twitter
  • rss
  • googleplus
  • facebook
  • Acasa
  • Recomandari
  • In oras
    • Cafenele
    • Restaurante
  • Cultura
  • Business de Cluj
  • Oferte
  • Ghid Oras
  • CITY GUIDE (english version)

23-29.11 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj

Posted date : 22/11/2020 In Cultura, Recomandari

Printre evenimentele pe care Welcome2cluj vi le recomandă saptamana aceasta la Cluj sunt: Festivalul Național Studențesc JAZZ Napocensis, piesa de teatru: Furtuna si opera: Traviata.

LUNI

Festivalul Național Studențesc JAZZ Napocensis

Luni, 23 noiembrie – Miercuri, 25 noiembrie 2020, ora 15:00, Online

Acces liber

De ce sa participi ?

Ediția a XXIV-a Online

În perioada 23-25 noiembrie 2020, Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, Ministerul Tineretului și Sportului, Asociația Studențească ECO – JAZZ NAPOCENSIS & CCS, Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” & Opțional JAZZ organizează Festivalul Național Studențesc JAZZ NAPOCENSIS, eveniment de tradiție, aflat la cea de-a 24-a ediție, care anul acesta se va desfășura exclusiv online.
”În fiecare an, Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” organizează Festivalul Studențesc JAZZ NAPOCENSIS coordonat de unul dintre cei mai dedicați, talentați și vechi în ”meserie” profesori de jazz, maestrul Ștefan Vannai, care reușeste să mențină viu interesul tinerilor pentru acest gen de muzică. Scopul evenimentului este de a prezenta publicului tinerii mediului universitar clujean pasionați de jazz, de a le promova talentul și a-i încuraja în drumul spre performanță artistică”. Flavius Milășan – Director Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș”
Gazda evenimentului va fi Domnul Profesor ȘTEFAN VANNAI. Realizator: Domnul LUCIAN REVNIC.

Festivalul va fi transmis pe pagina de facebook Casa de Cultură a Studenților Oficial, așa că vă invităm să ne urmăriți și să nu ratați ediția de anul acesta!

MARTI

Spectacol: Micul nostru centenar

Marti, 24 noiembrie 2020, ora 20:00, Online

Acces gratuit

De ce sa participi ?

Spectacol online, preînregistrat

La fel ca România Mare, Anuța împlinește 100 de ani. Familia reunită încearcă să-i aducă un omagiu, numai că vechile lor conflicte se întețesc și mai tare. Prins între vocile dezbinate și discursurile paralele din jurul lui, Toma, strănepotul, încearcă să găsească un sens.
„Se celebrează mult unitatea în 2018, dar dacă ne uităm în jur, inclusiv la familiile noastre, nu suntem deloc uniți. În același timp, văd în copiii de azi mai multă inteligență emoțională și mai puțină încrâncenare decât la generațiile precedente. Iar acesta mi s-a părut un lucru important de celebrat, chiar și într-o mică parabolă despre țara noastră ca o familie care se ceartă la ceas de sărbătoare.” (Maria Manolescu)

MICUL NOSTRU CENTENAR
De: Maria Manolescu
Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu
Cu: Alexandra Caras, Paula Rotar, Paul Socol, Doru Taloș, Adonis Tanța
Scenografia: Anda Pop
Muzica: Danaga

Producător: Reactor de creație și experiment
Vârstă recomandată: AG

Reprezentația face parte din Focus: Decalaj. Narațiuni intergeneraționale, program de evenimente care încearcă să micșoreze distanțele dintre generații și să inițieze un dialog între ele.

Toate evenimentele din luna noiembrie sunt gratuite. Dacă doriți să susțineți munca echipei artistice și a colectivului administrativ Reactor, puteți opta pentru cumpărarea unui bilet, devenind Susținător sau Supersusținător Reactor.

Atât biletele gratuite, cât și cele de susținere, se achiziționează online de pe site-ul Eventbook: https://bit.ly/miculcentenar

MIERCURI

Workshop: Relația dintre frați – de la resentimente la prietenie

Miercuri, 25 noiembrie 2020, ora 17:00, Online

Taxa de participare: 190 lei

De ce sa participi ?

Părinții cu doi sau mai mulți copii cunosc certurile acelea. Acele certuri!

Când amândoi copiii urlă și plâng, vin de-odată ca să fie îmbrățișați strigând că nu mai vor să aibă un frate sau o soră.

În această perioadă nu este o provocare doar să ai un copil mai mare care crește, se dezvoltă, se schimbă văzând cu ochii, dar la toate acestea se adaugă și rivalitatea dintre frați și cireașa de pe tort, o pandemie.

În timp ce noi încercăm să lucrăm de acasă, să facem școală și activitățile de grădi online, în timp ce suntem de-odată părinți, angajați, educatori/profesori, bucătari, menajere, livratori, entertaineri, în loc să ne bazăm pe faptul că se pot juca împreună trebuie să rezolvăm iar și iar conflictele dintre ei.

În mare parte divergențele dintre frați sunt firești, dar dacă ai crescut la rândul tău cu un frate sau o soră poate știi că
unele resentimente rămân, indiferent dacă ai fost „cel mic”, cel care a primit mai multă atenție sau indulgență, sau dimpotrivă, ai fost „prea mic” ca să ai voie să faci ceea ce făcea celălalt.

Ori poate te regăsești în povestea copilului „mai mare și mai cuminte”, care a trebuit mereu să cedeze în fața fratelui mic care „încă nu înțelege” și care a fost nevoit să aibă grijă și să fie responsabil și de acesta.

Sau poate nu ai avut frați? Și deși acum încerci să nu repeți „greșelile” părinților, unele lucruri îți vin automat, iar pe altele
chiar dacă nu le faci la rândul tău, vrei ca dinamica familiei să fie una pozitivă?

Pare greu de crezut, dar chiar se poate ca în perioada această complicată viața să devină mai ușoară, cel puțin din perspectiva faptului că nu mai trebuie să fii polițist între propriii copii. În plus, felul în care îi ajuți pe frați să-și modereze conflictele de mici contribuie nu numai la liniștea voastră, ci și la modul în care se vor înțelege când vor fi mari.

În cadrul workshop-ului nu vom analiza „ce scrie în cărți”, ci vom discuta situațiile voastre specifice și vom afla împreună ce putem face ca frații să ajungă la cooperare, chiar și în contextul actual în care totul pare să fie mai greu de când suntem toți acasă, cu grădiniță, școală și job.

Taxa de participare/workshop este de 190 ron. Vă rugăm să țineți cont de faptul că numărul de participanți este limitat și locurile se ocupă repede.

Pentru alte informații vă așteptăm mesajele pe pagina Parenting prin Iubire, la adresa alexandra.d.ilies@gmail.com sau la numărul de telefon 0748 991 713.

Cu drag,

Izabela Manta

JOI

Piesa de teatru: Romeo și Julieta

Joi, 26 noiembrie 2020, ora 19:00, Online

Pret bilet: 30 lei

De ce sa participi ?

Romeo și Julieta este, poate, cea mai cunoscută piesă a lui Shakespeare, bucurându-se de o imensă popularitate de la apariția ei în 1597 și până în zilele noastre. Tema nefericiților îndrăgostiți, existentă la greci, este reluată în epoca medievală, de nuvelistul italian Matteo Bandello, de la care este preluată de Shakespeare. Iubirea și moartea se îmbină aici ca alternative fundamentale ale existenței. Cei doi îndrăgostiți sunt subjugați de puternicul sentiment al dragostei, din care își fac un simbol semnificativ, aceasta trecând peste toate și toți. Din fundal, întrețesută în povestea de dragoste, transpare atmosfera dominantă de ură și răzbunare a celor două familii, ceea ce conferă iubirii celor doi tineri și unirii lor în moarte o și mai mare pregnanță.

În concepția tânărului regizor Tudor Lucanu, povestea se va derula în cadrul a două ateliere de croitorie. Manechinele-corpuri neînsuflețite împânzesc spațiul auster, cu panouri negre și oglinzi laterale. Stative cu suluri de mătăsuri de diferite culori despart, precum un zid, spațiul în care cele două familii dușmane își duc existența. Într-o lume a „modei” și a design-ului vestimentar, costumele sunt concepute ca un fel de mască pe care, la sfârșit, personajele ucise o leapădă, ieșind din poveste. Pe fundalul sunetelor ascuțite de obiecte de croitorie, în special foarfeci, dar și țăcănitul acelor de la mașinile de cusut, muzica iubirii ideale, care trece granițele vieții, în lumea de dincolo, învăluie întreg spectacolul, legând contemporaneitatea de eternitate.

Romeo și Julieta de William Shakespeare
traducere de Virgil Teodorescu și Șt. O. Iosif
adaptare de Tudor Lucanu

regia: Tudor Lucanu
scenografia: Alina Herescu
muzica: Șerban Ursachi
coregrafia: Vava Ștefănescu
asistent de scenografie: Anda Pop
maestru de lumini: Jenel Moldovan

Distribuţia:
Julieta: Sânziana Tarţa
Romeo: Matei Rotaru
Doica: Anca Hanu
Lorenzo: Cornel Răileanu
Mercuțio: Sorin Leoveanu
Tybalt: Ionuţ Caras
Paris: Adrian Cucu
Benvolio: Radu Lărgeanu
Capulet: Ovidiu Crişan
Lady Capulet: Angelica Nicoară
Lady Montague: Irina Wintze
Escalus: Cătălin Herlo
Peter, Spițerul: Cristian Rigman
Balthazar: Miron Maxim
Rosalina: Diana Buluga
Abraham: Ruslan Bârlea

VINERI

Festivalul Național AMiCUS

Vineri, 27 noiembrie – Duminica, 29 noiembrie 2020, ora 10:00, Cluj-Napoca

De ce sa mergi ?

Actul tău transformă lumea

Acțiunile tale pot fi făcute de mântuială, după ureche, leneș, sau poți să te lași modelat și transformat până când tot ce faci, tot ce trăiești e extraordinar, e artă

Transformând interiorul, exteriorul și ce e în jurul tău încep de asemenea să prindă o nouă viață

Pentru a ajunge să fie un rezultat, creația trebuie să parcurgă drumul cunoașterii, al binelui, al frumosului și al inspirației Divine. Pe acest drum și în această călătorie, vă invităm pe toți în cadrul Festivalul de Creație AMiCUS 2020. Ne propunem să cunoaștem mai mult, să înțelegem ce înseamnă binele și frumosul, iar în final, prin inspirație, să facem artă. Nu orice fel de artă, ci ACT – Artă Care Transformă

Pe locuri, fiți gata, ACT!

SAMBATA

Piesa de teatru: Furtuna

Sambata, 28 noiembrie 2020, ora 19:00, Online

Pret bilet: 30 lei

De ce sa participi ?

de William Shakespeare

traducere de Nina Cassian și Radu Nichita

regia: Gábor Tompa    

decorul şi costumele: Carmencita Brojboiu     

muzica și sound design: Lucian Ban – cu excepția piesei „Cosmos“ de Vangelis (reorchestrată de Lucian Ban) și a „Baroque Suite for String Quartet“ (anonim)

coregrafia: Jakab Melinda       

video design: Radu Daniel      

asistent de regie: Teofil Pașca 

lighting design: Jenel Moldovan          

Distribuţia:

Prospero: Marcel Iureș

Ariel: Anca Hanu        

Caliban: Cristian Grosu           

Miranda: Sânziana Tarța         

Ferdinand, fiul lui Alonso: Matei Rotaru        

Stephano: Radu Lărgeanu       

Trinculo: Adrian Cucu

Alonso, Regele de Napoli: Ioan Isaiu  

Gonzalo: Petre Băcioiu           

Antonio, fratele lui Prospero: Cătălin Herlo    

Sebastian, fratele lui Alonso: Mihai-Florian Nițu        

Adrian: Dan Chiorean 

Francisco / Căpitanul: Ruslan Bârlea  

Iris: Elena Ivanca        

Juno: Angelica Nicoară           

Ceres: Romina Merei  

Sycorax: Miriam Cuibus         

regia tehnică: Doru Bodrea     

operatori lumini: Mădălina Mânzat, Alexandru Corpodean    

operator sunet: Marius Rusu   

operator video: Vasile Crăciun           

sufleor: Crina Onaca / Ana-Maria Moldovan  

Din punctul meu de vedere, Furtuna este piesa lui Shakespeare care se apropie, ca structură, cel mai mult de muzică. Muzica are o formă precisă, abstractă. Și de aceea pentru mine bagheta magică este și o baghetă de dirijor, cu care Prospero orchestează furtuna de la început. Când Prospero rupe bagheta, în teatru nu mai rămâne nimic. Dispare totul. Chiar și proiecțiile pe care el le orchestrează… E extraordinar acest sistem de oglindire în care exact aceeași situație se joacă și în farsă și în grotesc și în tragic și în politic. Prospero este un savant, un poet, un artist și un exilat. În poveste este vorba și despre un pelerinaj interior: Prospero se schimbă, dorințele de răzbunare sunt eliminate, îi iartă pe vinovați. E o idee creștină; iertarea păcatelor nu se poate întâmpla decât în momentul când există regretul celor săvârșite”.

DUMINICA

Opera: Traviata

Duminica, 29 noiembrie 2020, ora 19:00, Online

26 feb - 1 r

De ce sa participi ?

Inregistrare realizată în data de 17.06.2017.

Operă în trei acte

O poveste eternă despre iubire și pasiune – aceasta este La Traviata, veritabila capodoperă semnată de Giuseppe Verdi. Desăvârșita creație verdiană, una dintre cele mai emoționante și fascinante opere ale tuturor timpurilor, ne atrage în Parisul burghez, unde iubirea dintre Violetta Valéryși Alfredo Germont se conturează, intensificată de seducție, suferință și sacrificiu. Libretul semnat de Francesco Maria Piave a fost de la început unul ademenitor și captivant pentru public, fiind inspirat de dragostea înflăcărată dintre scriitorul Alexandre Dumas- fiul și curtezana Rose Alphonsine Plessis, redată în romanul autobiografic „Dama cu camelii”. Alături de bogata însemnătate simbolică și spirituală intrinsecă a capodoperei, „La Traviata” reprezintă pentru Opera clujeană cea mai recentă producție pusă în scenă aici și spectacolul care a deschis cu strălucire, pe data de 1 octombrie 2016, Stagiunea lirică 2016-2017, cea de-a 97-a din istoria primei instituții lirice înființate în țară. În regia distinsei doamne Nadine Duffaut, povestea Violettei și a lui Alfredo se conturează printre decorurile realizate de Emmanuelle Favre și a costumelor create de Gérard Audier, alături de întreaga lor echipă de creație, sosită din Franța pentru a oferi un spectacol sublim publicului clujean. Premiera absolută a operei verdiene a avut loc pe 6 martie 1853, la Teatro di Fenice, fiind recunoscută pentru istoricul său palpitant și lansarea puternic influențată de cenzura anilor 1800. Modernitatea subiectului său ajută, însă, actuala montare a operei verdiene care a fost replasată curajos de echipa regizorală spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, în timpul unei petreceri la deja celebrul hotel parizian de lux Lutetia.

2020-11-22
author3
Tags
evenimente clujfurtunaMicul nostru centenarnapocensisRelația dintre frațiROMEO ȘI JULIETATraviata
tweet

Citeste si

  • Comments Off on 8-14.03 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj 8-14.03 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj

    8-14.03 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta ...

    07/03/2021

  • Comments Off on 7.03 Piesa de teatru: Romeo și Julieta 7.03 Piesa de teatru: Romeo și Julieta

    7.03 Piesa de teatru: Romeo și Julieta

    04/03/2021

  • Comments Off on 1-7.03 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj 1-7.03 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj

    1-7.03 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta ...

    28/02/2021

  • Comments Off on 22-28.02 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj 22-28.02 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj

    22-28.02 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta ...

    21/02/2021

Welcome2Cluj on Facebook

Curs Valutar | AZI



INFO CLUJ

  1. Popular
  2. Recent
  3. Comments
  4. Tags
  • 17.12 Lansarea filmului Usturoi

    17.12 Lansarea filmului Usturoi

    16/12/2015
  • 10.12 Zece Conferinte intr-o singura zi

    10.12 Zece Conferinte intr-o singura zi

    08/12/2016
  • 20.06 – 22.06 Ce facem weekendul acesta la Cluj

    20.06 – 22.06 Ce facem weekendul acesta la Cluj

    20/06/2014
  • 14.12 – Maraton de Ateliere în Incubator107 Cluj

    14.12 – Maraton de Ateliere în Incubator107 Cluj

    11/12/2013
  • 14.11 – Filmul The Red Violin la Cinema Cafe in Doamna T

    14.11 – Filmul The Red Violin la Cinema Cafe in Doamna T

    14/11/2013
  • 8-14.03 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj

    8-14.03 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj

    07/03/2021
  • 5-7.03 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    5-7.03 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    04/03/2021
  • 7.03 Concert extraordinar: Femeia, eterna poveste

    7.03 Concert extraordinar: Femeia, eterna poveste

    04/03/2021
  • 7.03 Expoziție: Piatră. Hârtie. Foarfecă. Brâncuși

    7.03 Expoziție: Piatră. Hârtie. Foarfecă. Brâncuși

    04/03/2021
  • 7.03 Piesa de teatru: Romeo și Julieta

    7.03 Piesa de teatru: Romeo și Julieta

    04/03/2021
  • arta ceaiului : Si eu sunt interesata de arta ceaiului. Oare se mai fac evenimente ...

  • berita acara serah terima uang : 17.12 Lansarea filmului Usturoi | Welcome2Cluj http://virtua-team.b ...

  • Fxtzeau : Gcyilta robert.rich4@verizon.net : ...

  • dapo.dikdasmen.kemdikbud go.id/berita/rilis-aplikasi-dapodikdasmen-versi-2019-c : 17.12 Lansarea filmului Usturoi | Welcome2Cluj http://penyerang.com ...

  • Заработок в интернете от 7636 руб. в сутки: https://slimex365.com/zarabotaymillion950765 : 57 способов Заработка в Интернете от 5096 руб. в сутки: http://chan ...

cluj eveniment cluj teatru evenimente cluj concert spectacol expozitie Eveniment pentru copii evenimente de neratat evenimente culturale cluj stiri din cluj muzeul de arta opera film Atelier party weekend cluj teatrul maghiar teatru: teatrul national Teatrul National Lucian Blaga evenimente in cluj concert simfonic Lansare de carte seminar

Cauta in site

Arhiva

Copyright © 2009-2019 Welcome2Cluj
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Mai multe detalii aici.