Printre evenimentele pe care Welcome2cluj vi le recomandă saptamana aceasta la Cluj sunt: Crosul Dragobetelor, Festivalul lui Dragobete si Balul Operei.
LUNI
Crosul Dragobetelor
Luni, 22 februarie – Duminica, 28 februarie2021, ora8:00, Online
Pret: 70 lei
De ce sa participi ?
Alergam din dragoste la Crosul Dragobetelor pe data de 24 Februarie 2021.
Povestea spune ca Dragobete este Zeul tineretii, al veseliel si al iubirii. Fiul Babei Dochia imbracat in haine frumoase care se plimba prin padure sa adune flori pentru fetele frumoase pe care le cucereste. Conform traditiei de Dragobete se saruta fetele insa ele mai si alearga. La ora pranzului fetele obisnuiau sa alerge catre sat in timp ce baietii le fugareau in incercarea de a le prinde si a le saruta. Daca baiatul era drag fetei, aceasta se lasa prinsa si sarutata.
Poti alege distanta preferata pe care sa o alergi: 5km, 10km sau 15km impreuna cu cei dragi.
Data eveniment: 22 – 28 Februarie Locatie: Va fi aleasa de catre participant
Inscrierile sunt deschise: https://virtualchallengeseries.com/produs/crosul-dragobetelor/
MARTI
Refugii
Marti, 23 februarie 2021, ora20:00, Online
Acces gratuit
De ce sa participi ?
Spectacol online, preînregistrat
Concept și dramaturgie: Raul Coldea și Petro Ionescu Distribuție: Alina Mișoc, George Sfetcu, Paul Socol și Doru Taloș Tehnic: Cătălin Filip durata: 90 de minute
O producție Reactor de creație și experiment 2016
Refugii este un spectacol care colează perspective diferite asupra evacuărilor forțate și a situațiilor persoanelor fără adăpost din România. Actorii mizează pe jocul între distanțare și implicare, unul care produce discurs critic și care poate conduce mai apoi la dezbatere. Construit după metodele devised theatre, spectacolul își propune să familiarizeze publicul cu aceste probleme printr-o reprezentare care își dorește să genereze empatie în rândul spectatorilor.
„Hai să ne rugăm pentru oamenii fără adăpost și pentru evacuații care nu primesc condiții decente. Hai să ne rugăm împreună. Hai să ocupăm bisericile. Biserica e Casa Domnului. De ce nu poate, în Casa Domnului să intre în nopțile de iarnă câte o doamnă sau câte un domn? Hai să dăm foc la oraș pentru cei care au nevoie să se încălzească. Hai să facem o petiție. Hai să facem un event pe facebook. Like share!”
Bilete
Toate evenimentele lunii sunt gratuite. Dacă doriți să susțineți munca echipei artistice și a colectivului administrativ Reactor, puteți opta pentru cumpărarea unui bilet, devenind Susținător sau Supersusținător Reactor. Atât biletele gratuite, cât și cele de susținere, se achiziționează online de pe site-ul Eventbook: http://bit.ly/refugii
MIERCURI
Festivalul lui Dragobete
Miercuri, 24 februarie – Sambata, 27februarie 2021, ora16:00, Online
Acces gratuit
De ce sa participi ?
În cadrul acestui festival vom aborda cea mai puternică forță din Univers: Iubirea
Vom învăța – cum să lucrăm cu această energie, – cum să o primim și dăruim mai departe, – cum ne ajută să fim aliniați cu întreaga Creație, – cum să o folosim cu înțelepciune – și îți vom dărui metodele prin care să accesezi unul din cele mai esențiale elemente pentru o viață plină de bucurie: Iubirea de Sine.
Avem invitați extraordinari, care au venit împreună pentru a co-crea această lume plină de magie, de a te susține și-ţi arăta cum să manifești prin propria Putere ~ forța Iubirii.
Ca simbolistică, încă din profunda tradiție dacică avem un reprezentant puternic al iubirii: Dragobete. Data aleasă sărbătoririi lui nu este întâmplătoare: marchează venirea primăverii și noul an agricol. În această perioadă plantele revin la viață, urșii ies din hibernare, iar prin inegalabila înțelepciune românească, strămoșii noștri au înțeles că întreaga creație și renaștere au loc prin energia iubirii.
Astfel, suntem singurii care, prin tradiția lăsată de străbuni, sărbătorim iubirea, nu doar la nivel romantic, ci ca forță ce stă la baza întregii Creații.
În legendele dacice, Dragobete era perceput ca un zeu pețitor și preot ce oficia în tărâmurile înalte nunta tuturor animalelor. De-a lungul timpului, acesta a devenit protectorul iubirii, purtând noroc îndrăgostiților, ce emană în mod natural energia sa.
Dragobete este și un zeu al bucuriei, de ziua sa fiind sărbătorite noile iubiri, logodne, căsnicii, dar și bucuria de a fi.
Dragobete și energia sa are proprietăți vindecătoare și protectoare, spunându-se că cei care participă la sărbătoarea sa vor avea o sănătate excelentă pe parcursul întregului an
O altă caracteristică a acestui zeu ce continuă neîncetat să-și dăruiască Grația este și Abundența.Legendele ne învaţã că “gospodarii care îi sărbătoresc ziua vor avea parte de noroc și abundență.”
Așa că, fie că doriți să învățați cum să aveți mai multă iubire de sine, fie ca doriți pur şi simplu un boost de entuziasm, vă invităm cu mare drag în cadrul acestui Festival magic al Iubirii pentru a învăța să vă cunoașteți mai bine. propria putere.
Doisprezece oameni sunt încuiați într-o încăpere pentru a decide
soarta unui alt om, judecat pentru patricid. Toate dovezile îl
incriminează. Votul celor doisprezece jurați, privind vinovăția sau
nevinovăția lui, trebuie să fie unanim.
Oare pot cei 12 să privească obiectiv acest caz? Oare toate faptele prezentate la proces s-au petrecut întocmai?
Oamenii devin reticenți atunci când sunt puși să admită că nu au înțeles
pe deplin semnificația a ceea ce au văzut și au auzit. De fiecare dată
când cineva încearcă să sugereze că au fost înșelați de aparențe sau că
nu au dat importanță unor detalii semnificative, cel mai probabil, vor
respinge afirmațiile făcute de acesta, le vor ignora, și se vor agăța de
opiniile lor anterioare cât de mult posibil. Una din puținele soluții
este ca ei să mai arunce o privire asupra fiecărui amănunt.
Așa cum fiecare din cei 12 jurați ajung să se autocunoască, și noi
începem să ne recunoaștem în fiecare dintre cei 12. Câteodată suntem
nepăsători, câteodată prea radicali, sau prea puternic conduși de
sentimente personale, câteodată facem lucrurile în grabă, și câteodată
luăm lucrurile așa cum ne sunt prezentate, fără a ne pune întrebări. Dar
suntem și răbdători, cinstiți, dornici de a face dreptate și de a oferi
ajutor.
„Este foarte greu să fii obiectiv. Vrei – nu vrei, prejudecata se
strecoară pretutindeni și falsifică toate părerile.” (Juratul nr. 8)
de Reginald Rose
traducere de Eugen B. Marian
regia: Tudor Lucanu decorul: Adrian Damian costumele: Adriana Grand maestru de lumini: Jenel Moldovan
VINERI
Curs de chitara pentru copii
Vineri, 26 februarie 2021, ora17:30, Calendarul Magic, str. Paris, nr. 15
Cost: 35 lei sedinta
De ce sa mergi?
Ți-ar plăcea să cânți la chitară ca un celebru? Acum ai posibilitatea de a învață bazele chitarei cu jocuri și cântece mult iubite. Pentru copii cursul este adaptat vârstei, astfel vom învăța note și acorduri, ritmuri, bătăi și cântece simple de interpretat. Scopul este de a dezvolta iubirea și entuziasmul copiilor față de muzică și artă, prin care și personalitatea devine una mai deosebită.
In fiecare vineri, ora 17.30.
Număr locuri: 10 Vârstă: + 6 ani Pret : 120 lei/ abonament
Participarea se face doar pe baza de inscriere la telefon 0742946795 sau email calendarulmagic@yahoo.com
Organizatori: CalendarulMagic Parteneri media: Cluj.com, ClujLife, Un parinte mai bun, Welcome2Cluj, OrasulCluj.ro, I Like Cluj
SAMBATA
Opereta cântă și dansează
Sâmbătă, 27 februarie 2021, ora 18:30, Online
Acces gratuit
De ce sa participi ?
Opera Brașov programează sâmbătă, 27 februarie 2021, de la ora 18.30, online, LIVE, spectacolul-colaj intitulat „Opereta cântă și dansează”, având scenariul și concepția regizorală semnate de Lăcrămioara Schuller, după o idee de Carmen Dobrescu. „Firul roșu al acestui spectacol îl reprezintă femeia și poveștile ei de dragoste din operete. De ce povești de dragoste din operete? Poveștile operetei sunt poveștile noastre, ale adulților, ale «oamenilor mari» pentru că și noi avem nevoie de povești, mai ales în aceste timpuri, avem nevoie de povești frumoase, strălucitoare, savuroase, pline de viață, iar opereta, prin poveștile ei, ne oferă șansa de a trăi realitatea unei alte vieți, pe care viața reală nu ne va lăsa să o trăim niciodată: să fim prinți, prințese, contese. În aceste vremuri, avem nevoie să evadăm în povești care se încheie cu happy-end”, ne mărturisește Lăcrămioara Schuller. Programul acestui spectacol-colaj este construit pe ideea unui spectacol de Carmen Dobrescu. Multă bucurie, energie, expresivitate, voioșie și expansiune pe scenă vor asigura reteța de succes a acestui eveniment propus de Opera Brașov. Fiecare titlu de operetă prezentat, „Contesa Maritza”, „Prințesa Circului”, „Silvia” de E. Kalman, „Victoria și-al ei husar” de P. Abraham, va beneficia de scenografie proprie, semnată de Rodica Garștea. În cadrul acestui spectacol, ne vom mai bucura de arii din operetele „Paganini”, Văduva veselă” de Fr. Lehar și „Logodnicul din Lună” de E. Künneke. Vom avea ocazia să îi ascultăm și să urmărim pe aproape toți soliștii Operei Brașov: Aurelia Florian, Adrian Mărcan, Asineta Răducan, Alexandru Aghenie, Mădălina Bourceanu, Liviu Iftene, Valentina Mărgăraș, Mihai Irimia, Nicoleta Chirilă, Valentin Marele, Maria Catrina, Ștefan Schuller, Corina Klein, Lorand Cristian, Cristina Roșu, Simona Manole, alături de artiștii lirici: Alina Ichim, Mugurel Oancea, Andromeda Nemeș. Soliști balet: Anamaria Boancă, Mihaela Pop, Dorin Mirea. Solo vioară: Decebal Costache, Constantin Condoiu. Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coregrafia: Cristina Rotundu, Ioan Dorin Coșeriu, Mihai Mândruțiu. Asistent coregrafie: Iulia Coșeriu. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.
Spectacolul va fi transmis, online, în direct, pe pagina de Facebook a Operei Brașov: https://www.facebook.com/events/2887205244847419/ și pe canalul oficial de YouTube și va putea fi vizionat gratuit!
Eveniment desfăşurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.
DUMINICA
Balul Operei
Duminică, 28 februarie 2021,ora19:00, Online
De ce sa participi ?
Dirijor: David Crescenzi Regizor: Mihaela Sandu Regie scenă culise: Alina Simona Nistor Scenografia:Anca Pintilie Coregrafia: Pavel Rotaru
Soliști:
Mihaela Marcu (invitat special) – soprană Ioan Hotea (invitat special) – tenor Corneliu Huțanu – bas
Soliști balet:
Andreea Jura Dan Haja
Adelina Gribincea Augustin Gribincea Mircea Munteanu Hui-Yi Wen Liviu Har Nanaka Ogawa Romulus Petruș
Marius Preda (invitat): țambal – Mission Cimbalon
Orchestra și Ansamblul de Balet ale Operei Naționale Române din Cluj-Napoca
Prezintă Loredana Corchiș și Marius Constantinescu
Înregistrare realizată în parteneriat cu TVR Cluj, în data de 29.02.2020.
Balul Operei, devenit prin tradiția celor 26 de ediții
eveniment emblematic al instituției, adresează, din nou, iubitorilor de
Operă, o clasică invitație la vals, publicul nefiind doar spectator –
cum se obișnuiește la spectacolele stagiunii –, contribuția sa
manifestându-se activ și prin participarea la dans.
Întreaga sală este amenajată în spirit de sărbătoare, în încercarea
de a sublinia eleganța și rafinamentul Balului Operei din Viena.
Scaunele din stal sunt îndepărtate, sala fiind special pregătită pentru a
conecta zona publicului și scena. Aici, auditoriul se află în imediata
apropiere a desfășurării spectacolului, bucurându-se de ocazionalele
momente de interacțiune cu protagoniștii momentelor vocale și
coregrafice.
Programul muzical se traduce prin același concept, al eleganței, și
include momente orchestrale, solistice – vocale și instrumentale:
valsuri, arii, balade, fragmente muzicale care respectă caracterul
dansant, fiind astfel redate și prin mișcare scenică, prin participarea
perechilor de soliști ai Ansamblului de Balet al Operei Naționale Române
clujene.
În contextul interpretării momentelor muzicale de către soliștii
instituției alături de invitații de prestigiu ai acestei ediții –
soprana Mihaela Marcu, tenorul Ioan Hotea și țambalistul Marius Preda –
, se creează oportunitatea de a le oferi recunoaștere pentru meritele
profesionale, dedicând aceeași importanță și tinerilor cu reale valențe
artistice, care promit o carieră de succes. Se decernează, așadar,
Premiile de excelență, acestui moment festiv urmându-i pauza de
cocktail, care reprezintă, în esență, o invitație la socializare.
Elementul definitoriu al serii îl reprezintă valsul, o
provocare încântătoare de a dansa alături de artiștii care au evoluat
anterior pe aceeași scenă. Sustras dintr-o frază pe care Johann Strauss
obișnuia să o rostească la începutul balurilor vieneze, îndemnul Alles walzer!
încurajează publicul să ocupe sala Operei Naționale Române din
Cluj-Napoca, care devine acum un imens ring de dans pe care se
obișnuiește să se valseze până după miezul nopții.
Co-Organizatori: Opera Națională Română din Cluj-Napoca și Fundația Transilvania Leaders
Susținători ai Fundației Transilvania Leaders:
NTT DATA România, RMB Inter Auto, Transavia, OTC Group, Electrogrup,
Banca Transilvania, Darian DRS, EnergoBit, Arobs Transilvania Software,
Remarul 16 Februarie, Verdino
22-28.02 Sapte evenimente de neratat saptamana aceasta la Cluj
Printre evenimentele pe care Welcome2cluj vi le recomandă saptamana aceasta la Cluj sunt: Crosul Dragobetelor, Festivalul lui Dragobete si Balul Operei.
LUNI
Crosul Dragobetelor
Luni, 22 februarie – Duminica, 28 februarie 2021, ora 8:00, Online
Pret: 70 lei
De ce sa participi ?
Alergam din dragoste la Crosul Dragobetelor pe data de 24 Februarie 2021.
Povestea spune ca Dragobete este Zeul tineretii, al veseliel si al iubirii. Fiul Babei Dochia imbracat in haine frumoase care se plimba prin padure sa adune flori pentru fetele frumoase pe care le cucereste. Conform traditiei de Dragobete se saruta fetele insa ele mai si alearga. La ora pranzului fetele obisnuiau sa alerge catre sat in timp ce baietii le fugareau in incercarea de a le prinde si a le saruta. Daca baiatul era drag fetei, aceasta se lasa prinsa si sarutata.
Poti alege distanta preferata pe care sa o alergi: 5km, 10km sau 15km impreuna cu cei dragi.
Data eveniment: 22 – 28 Februarie
Locatie: Va fi aleasa de catre participant
Inscrierile sunt deschise: https://virtualchallengeseries.com/produs/crosul-dragobetelor/
MARTI
Refugii
Marti, 23 februarie 2021, ora 20:00, Online
Acces gratuit
De ce sa participi ?
Spectacol online, preînregistrat
Concept și dramaturgie: Raul Coldea și Petro Ionescu
Distribuție: Alina Mișoc, George Sfetcu, Paul Socol și Doru Taloș
Tehnic: Cătălin Filip
durata: 90 de minute
O producție Reactor de creație și experiment 2016
Refugii este un spectacol care colează perspective diferite asupra evacuărilor forțate și a situațiilor persoanelor fără adăpost din România. Actorii mizează pe jocul între distanțare și implicare, unul care produce discurs critic și care poate conduce mai apoi la dezbatere. Construit după metodele devised theatre, spectacolul își propune să familiarizeze publicul cu aceste probleme printr-o reprezentare care își dorește să genereze empatie în rândul spectatorilor.
„Hai să ne rugăm pentru oamenii fără adăpost și pentru evacuații care nu primesc condiții decente. Hai să ne rugăm împreună. Hai să ocupăm bisericile. Biserica e Casa Domnului. De ce nu poate, în Casa Domnului să intre în nopțile de iarnă câte o doamnă sau câte un domn? Hai să dăm foc la oraș pentru cei care au nevoie să se încălzească. Hai să facem o petiție. Hai să facem un event pe facebook. Like share!”
Bilete
Toate evenimentele lunii sunt gratuite. Dacă doriți să susțineți munca echipei artistice și a colectivului administrativ Reactor, puteți opta pentru cumpărarea unui bilet, devenind Susținător sau Supersusținător Reactor.
Atât biletele gratuite, cât și cele de susținere, se achiziționează online de pe site-ul Eventbook: http://bit.ly/refugii
MIERCURI
Festivalul lui Dragobete
Miercuri, 24 februarie – Sambata, 27 februarie 2021, ora 16:00, Online
Acces gratuit
De ce sa participi ?
În cadrul acestui festival vom aborda cea mai puternică forță din Univers: Iubirea
Vom învăța
– cum să lucrăm cu această energie,
– cum să o primim și dăruim mai departe,
– cum ne ajută să fim aliniați cu întreaga Creație,
– cum să o folosim cu înțelepciune
– și îți vom dărui metodele prin care să accesezi unul din cele mai esențiale elemente pentru o viață plină de bucurie: Iubirea de Sine.
Avem invitați extraordinari, care au venit împreună pentru a co-crea această lume plină de magie, de a te susține și-ţi arăta cum să manifești prin propria Putere ~ forța Iubirii.
Ca simbolistică, încă din profunda tradiție dacică avem un reprezentant puternic al iubirii: Dragobete.
Data aleasă sărbătoririi lui nu este întâmplătoare: marchează venirea primăverii și noul an agricol.
În această perioadă plantele revin la viață, urșii ies din hibernare, iar prin inegalabila înțelepciune românească, strămoșii noștri au înțeles că întreaga creație și renaștere au loc prin energia iubirii.
Astfel, suntem singurii care, prin tradiția lăsată de străbuni, sărbătorim iubirea, nu doar la nivel romantic, ci ca forță ce stă la baza întregii Creații.
În legendele dacice, Dragobete era perceput ca un zeu pețitor și preot ce oficia în tărâmurile înalte nunta tuturor animalelor. De-a lungul timpului, acesta a devenit protectorul iubirii, purtând noroc îndrăgostiților, ce emană în mod natural energia sa.
Dragobete este și un zeu al bucuriei, de ziua sa fiind sărbătorite noile iubiri, logodne, căsnicii, dar și bucuria de a fi.
Dragobete și energia sa are proprietăți vindecătoare și protectoare, spunându-se că cei care participă la sărbătoarea sa vor avea o sănătate excelentă pe parcursul întregului an
O altă caracteristică a acestui zeu ce continuă neîncetat să-și dăruiască Grația este și Abundența.Legendele ne învaţã că “gospodarii care îi sărbătoresc ziua vor avea parte de noroc și abundență.”
Așa că, fie că doriți să învățați cum să aveți mai multă iubire de sine, fie ca doriți pur şi simplu un boost de entuziasm, vă invităm cu mare drag în cadrul acestui Festival magic al Iubirii pentru a învăța să vă cunoașteți mai bine. propria putere.
Link: https://www.facebook.com/events/252201523153114/
JOI
Piesa de teatru: 12 oameni furioşi
Joi, 25 februarie 2021, ora 19:00, Online
Pret bilet: 30 lei
De ce sa participi ?
Doisprezece oameni sunt încuiați într-o încăpere pentru a decide soarta unui alt om, judecat pentru patricid. Toate dovezile îl incriminează. Votul celor doisprezece jurați, privind vinovăția sau nevinovăția lui, trebuie să fie unanim.
Oare pot cei 12 să privească obiectiv acest caz? Oare toate faptele prezentate la proces s-au petrecut întocmai?
Oamenii devin reticenți atunci când sunt puși să admită că nu au înțeles pe deplin semnificația a ceea ce au văzut și au auzit. De fiecare dată când cineva încearcă să sugereze că au fost înșelați de aparențe sau că nu au dat importanță unor detalii semnificative, cel mai probabil, vor respinge afirmațiile făcute de acesta, le vor ignora, și se vor agăța de opiniile lor anterioare cât de mult posibil. Una din puținele soluții este ca ei să mai arunce o privire asupra fiecărui amănunt.
Așa cum fiecare din cei 12 jurați ajung să se autocunoască, și noi începem să ne recunoaștem în fiecare dintre cei 12. Câteodată suntem nepăsători, câteodată prea radicali, sau prea puternic conduși de sentimente personale, câteodată facem lucrurile în grabă, și câteodată luăm lucrurile așa cum ne sunt prezentate, fără a ne pune întrebări. Dar suntem și răbdători, cinstiți, dornici de a face dreptate și de a oferi ajutor.
„Este foarte greu să fii obiectiv. Vrei – nu vrei, prejudecata se strecoară pretutindeni și falsifică toate părerile.” (Juratul nr. 8)
de Reginald Rose
traducere de Eugen B. Marian
regia: Tudor Lucanu
decorul: Adrian Damian
costumele: Adriana Grand
maestru de lumini: Jenel Moldovan
VINERI
Curs de chitara pentru copii
Vineri, 26 februarie 2021, ora 17:30, Calendarul Magic, str. Paris, nr. 15
Cost: 35 lei sedinta
De ce sa mergi?
Ți-ar plăcea să cânți la chitară ca un celebru? Acum ai posibilitatea de a învață bazele chitarei cu jocuri și cântece mult iubite. Pentru copii cursul este adaptat vârstei, astfel vom învăța note și acorduri, ritmuri, bătăi și cântece simple de interpretat. Scopul este de a dezvolta iubirea și entuziasmul copiilor față de muzică și artă, prin care și personalitatea devine una mai deosebită.
In fiecare vineri, ora 17.30.
Număr locuri: 10
Vârstă: + 6 ani
Pret : 120 lei/ abonament
Participarea se face doar pe baza de inscriere la telefon 0742946795 sau email calendarulmagic@yahoo.com
Organizatori: CalendarulMagic
Parteneri media: Cluj.com, ClujLife, Un parinte mai bun, Welcome2Cluj, OrasulCluj.ro, I Like Cluj
SAMBATA
Opereta cântă și dansează
Sâmbătă, 27 februarie 2021, ora 18:30, Online
Acces gratuit
De ce sa participi ?
Opera Brașov programează sâmbătă, 27 februarie 2021, de la ora 18.30, online, LIVE, spectacolul-colaj intitulat „Opereta cântă și dansează”, având scenariul și concepția regizorală semnate de Lăcrămioara Schuller, după o idee de Carmen Dobrescu.
„Firul roșu al acestui spectacol îl reprezintă femeia și poveștile ei de dragoste din operete. De ce povești de dragoste din operete? Poveștile operetei sunt poveștile noastre, ale adulților, ale «oamenilor mari» pentru că și noi avem nevoie de povești, mai ales în aceste timpuri, avem nevoie de povești frumoase, strălucitoare, savuroase, pline de viață, iar opereta, prin poveștile ei, ne oferă șansa de a trăi realitatea unei alte vieți, pe care viața reală nu ne va lăsa să o trăim niciodată: să fim prinți, prințese, contese. În aceste vremuri, avem nevoie să evadăm în povești care se încheie cu happy-end”, ne mărturisește Lăcrămioara Schuller. Programul acestui spectacol-colaj este construit pe ideea unui spectacol de Carmen Dobrescu. Multă bucurie, energie, expresivitate, voioșie și expansiune pe scenă vor asigura reteța de succes a acestui eveniment propus de Opera Brașov.
Fiecare titlu de operetă prezentat, „Contesa Maritza”, „Prințesa Circului”, „Silvia” de E. Kalman, „Victoria și-al ei husar” de P. Abraham, va beneficia de scenografie proprie, semnată de Rodica Garștea. În cadrul acestui spectacol, ne vom mai bucura de arii din operetele „Paganini”, Văduva veselă” de Fr. Lehar și „Logodnicul din Lună” de E. Künneke. Vom avea ocazia să îi ascultăm și să urmărim pe aproape toți soliștii Operei Brașov: Aurelia Florian, Adrian Mărcan, Asineta Răducan, Alexandru Aghenie, Mădălina Bourceanu, Liviu Iftene, Valentina Mărgăraș, Mihai Irimia, Nicoleta Chirilă, Valentin Marele, Maria Catrina, Ștefan Schuller, Corina Klein, Lorand Cristian, Cristina Roșu, Simona Manole, alături de artiștii lirici: Alina Ichim, Mugurel Oancea, Andromeda Nemeș. Soliști balet: Anamaria Boancă, Mihaela Pop, Dorin Mirea. Solo vioară: Decebal Costache, Constantin Condoiu. Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coregrafia: Cristina Rotundu, Ioan Dorin Coșeriu, Mihai Mândruțiu. Asistent coregrafie: Iulia Coșeriu. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.
Spectacolul va fi transmis, online, în direct, pe pagina de Facebook a Operei Brașov: https://www.facebook.com/events/2887205244847419/ și pe canalul oficial de YouTube și va putea fi vizionat gratuit!
Eveniment desfăşurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.
DUMINICA
Balul Operei
Duminică, 28 februarie 2021, ora 19:00, Online
De ce sa participi ?
Dirijor: David Crescenzi
Regizor: Mihaela Sandu
Regie scenă culise: Alina Simona Nistor
Scenografia:Anca Pintilie
Coregrafia: Pavel Rotaru
Soliști:
Mihaela Marcu (invitat special) – soprană
Ioan Hotea (invitat special) – tenor
Corneliu Huțanu – bas
Soliști balet:
Andreea Jura
Dan Haja
Adelina Gribincea
Augustin Gribincea
Mircea Munteanu
Hui-Yi Wen
Liviu Har
Nanaka Ogawa
Romulus Petruș
Marius Preda (invitat): țambal – Mission Cimbalon
Orchestra și Ansamblul de Balet ale Operei Naționale Române din Cluj-Napoca
Prezintă Loredana Corchiș și Marius Constantinescu
Înregistrare realizată în parteneriat cu TVR Cluj, în data de 29.02.2020.
Balul Operei, devenit prin tradiția celor 26 de ediții eveniment emblematic al instituției, adresează, din nou, iubitorilor de Operă, o clasică invitație la vals, publicul nefiind doar spectator – cum se obișnuiește la spectacolele stagiunii –, contribuția sa manifestându-se activ și prin participarea la dans.
Întreaga sală este amenajată în spirit de sărbătoare, în încercarea de a sublinia eleganța și rafinamentul Balului Operei din Viena. Scaunele din stal sunt îndepărtate, sala fiind special pregătită pentru a conecta zona publicului și scena. Aici, auditoriul se află în imediata apropiere a desfășurării spectacolului, bucurându-se de ocazionalele momente de interacțiune cu protagoniștii momentelor vocale și coregrafice.
Programul muzical se traduce prin același concept, al eleganței, și include momente orchestrale, solistice – vocale și instrumentale: valsuri, arii, balade, fragmente muzicale care respectă caracterul dansant, fiind astfel redate și prin mișcare scenică, prin participarea perechilor de soliști ai Ansamblului de Balet al Operei Naționale Române clujene.
În contextul interpretării momentelor muzicale de către soliștii instituției alături de invitații de prestigiu ai acestei ediții – soprana Mihaela Marcu, tenorul Ioan Hotea și țambalistul Marius Preda – , se creează oportunitatea de a le oferi recunoaștere pentru meritele profesionale, dedicând aceeași importanță și tinerilor cu reale valențe artistice, care promit o carieră de succes. Se decernează, așadar, Premiile de excelență, acestui moment festiv urmându-i pauza de cocktail, care reprezintă, în esență, o invitație la socializare.
Elementul definitoriu al serii îl reprezintă valsul, o provocare încântătoare de a dansa alături de artiștii care au evoluat anterior pe aceeași scenă. Sustras dintr-o frază pe care Johann Strauss obișnuia să o rostească la începutul balurilor vieneze, îndemnul Alles walzer! încurajează publicul să ocupe sala Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, care devine acum un imens ring de dans pe care se obișnuiește să se valseze până după miezul nopții.
Co-Organizatori: Opera Națională Română din Cluj-Napoca și Fundația Transilvania Leaders
Susținători ai Fundației Transilvania Leaders:
NTT DATA România, RMB Inter Auto, Transavia, OTC Group, Electrogrup, Banca Transilvania, Darian DRS, EnergoBit, Arobs Transilvania Software, Remarul 16 Februarie, Verdino
Citeste si
26-28.02 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj
25/02/2021
28.02 Spectacol: Balul Operei
25/02/2021
24-27.02 Festivalul lui Dragobete
23/02/2021
23.02 Spectacol: Refugii
22/02/2021