Saturday , 16 February 2019
  • Despre
  • Advertise
  • Contact
  • youtube
  • twitter
  • rss
  • googleplus
  • facebook
  • Acasa
  • Recomandari
  • In oras
    • Cafenele
    • Restaurante
  • Cultura
  • Business de Cluj
  • Oferte
  • Ghid Oras
  • CITY GUIDE (english version)

1-3.02 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

Posted date : 31/01/2019 In Cultura, Recomandari

Welcome2Cluj va propune mai multe evenimente in acest weekend: vineri va invitam la premieră operei City Beat / Carmen, sambata va asteptam la evenimentul sportiv CFR 1907 Cluj – FC Hermannstadt, iar duminica ii invitam pe cei mici la spectacolul Iedul cu trei capre.

 

VINERI

1.02 Piesa de teatru: Rosmersholm

Piesa de teatru: Rosmersholm

Vineri, 1 februarie 2019, ora 18:00, Teatrul Maghiar de Stat, str. E. Isac, nr. 26-28

Pret bilet: 30 lei

De ce sa mergi?

regia ANDRIY ZHOLDAK

scenografia ANDRIY ZHOLDAK, DANIEL ZHOLDAK

regia tehnică ÁGOTA TATÁR

Nimeni nu se află la adăpost de propriile vinovății. Ele stau pitite după uși, se ascund în cenușa din șemineu, se oglindesc în reflecția chipului nostru în geam. Chiar și când vorbim, chiar și când tăcem, vina stă agățată de noi ca un palton ud de la ploaie. Și atunci cum putem să ne întâlnim cu celălalt fără mirosul ăsta perpetuu de mucegai? Încercăm să deschidem ferestrele și să aerisim tot ce ne trage înapoi. Să spălăm podele, să ardem presentimentele. Să strigăm și să speriem spiritele binevoitoare sau răuvoitoare. Să alergăm până când rămânem fără suflu și fără gânduri. Apoi să-l luăm în spinare, ca pe un sac, pe cel pe care îl iubim, să-l eliberăm și pe el.

Moarte tuturor lucrurilor care nu-i lasă pe cei doi iubiți să se întâlnească. Asta e Rebekka. La Rosmersholm, ea face ravagii. Pentru a se întâlni cu bărbatul pe care și l-a ales. Fără regrete… Însă nu există uitare, nici adăpost pentru cel hăituit de vină. În imensa casă a lui Dumnezeu, ce reprezintă domeniul Rosmersholm, ea și Rosmer sunt cuplul originar în vecii vecilor măcinați de pierderea inocenței. Cu iubire, însă fără credință, fără încredere, cei doi se zbat ca niște păsări care au văzut moartea. Mereu pe punctul de a ceda. Păsări cu aripi rupte. Kroll este numai o joardă a lui Dumnezeu care încearcă să îi aducă înapoi, sub călcâiul patern, amintindu-le că vei putea mereu să fugi, dar niciodată să te ascunzi cu adevărat. Ioana Mălău

 

1.02 Workshop: O relatie de cuplu fericita

Workshop: O relatie de cuplu fericita

Vineri, 1 februarie 2019, ora 19:00, 77A la charme, str. Madach Imre, nr. 77A

Taxa de participare: 45 lei

De ce sa mergi ?

Gabriela Culda este psihoterapeut și doctor în psihologie fiind cadru didactic universitar al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, UBB Cluj-Napoca.

Sănătatea noastră psihică depinde în foarte mare măsura de relațiile interumane pe care le avem. Pentru a ajunge la fericire în cuplu trebuie să ne înțelegem nevoile noastre și pe cele ale partenerului. Care este stilul tău de atașament? Cum îți exprimi iubirea? Ce așteptări ai de la celălalt ? Și ce face ca o relație să dureze pe termen lung? Acestea sunt temele principale ale workshopului din 1 Februarie 2019.

Rezervări și informatii suplimentare – 0744237619

 

1.02 Concert simfonic: dirijor Mihail Agafiţa

Concert simfonic: dirijor Mihail Agafiţa

Vineri, 1 februarie 2019, ora 19:00, Auditorium Maximum, str. str. Emmanuel de Martonne, nr. 1

Pret bilet: 40 lei

De ce sa mergi ?

Orchestra Filarmonicii de Stat “Transilvania”

Mihail Agafiţa dirijor
Josu de Solaun pian

Program:
Dmitri Şostakovici
Uvertura festivă, op. 96
Serghei Prokofiev
Concertul nr. 2 pentru pian, în sol minor, op. 16
Dmitri Şostakovici
Simfonia nr. 1 în fa minor, op. 10

 

1.02 Premieră Opera: City Beat / Carmen

Opera: City Beat / Carmen

Vineri, 1 februarie 2019, ora 18:30, Opera Romana, Piata Stefan cel Mare, nr 2-4

Pret bilet: 30 – 100 lei

De ce sa mergi ?

CITY BEAT
Muzica: The Art of Noise

Coregrafia: Pavel Rotaru
Scenografia: Valentin Codoiu

Distribuție: În curs de stabilire

Regie scenă culise: Cristina Albu

CARMEN
Muzica: Georges Bizet & Rodion Șcedrin

Coregrafia: Pavel Rotaru
Scenografia: Valentin Codoiu

Distribuție: În curs de stabilire

Regie scenă culise: Cristina Albu

DESCRIERE

CITY BEAT
Muzica: The Art of Noise

Balet într-un act

Vârsta recomandată: 7+

Ritmul și dinamismul vieții urbane – cu care, în mod cert, o mare parte a clujenilor rezonează în profunzime – își găsește, de această dată, reprezentarea într-un spectacol muzical-coregrafic adus pe scena Operei Naționale Române Cluj-Napoca tocmai din Statele Unite ale Americii. Baletul într-un act City Beat, creat de coregraful și maestrul de balet Pavel Rotaru, a fost reprezentat pentru prima oară în anul 1994. Lucrarea s-a născut sub inspirația muzicii synth-pop a formației Art of Noise, înființată în 1983, și descrie, atât tumultul traiului zilnic, obișnuit – pe fondul căruia individul își cultivă idealurile și caută să și le ducă la îndeplinire –, cât și viața de noapte – cadru de manifestare al cluburilor de motocicliști, al tinerilor îndrăgostiți, al practicii prostituției, al traumei homosexualității sau drogurilor ș.a.m.d.

CARMEN
Muzica: Georges Bizet & Rodion Șcedrin

Balet într-un act

Dacă tabloul coregrafic urban City Beat ne aduce în față, pe rând sau simultan, povești de viață ale unor ,,orășeni oarecare”, baletul într-un act Carmen redă o singură dramă, de altfel, foarte cunoscută și în ipostaza operei omonime a lui Georges Bizet. Pornind de la același subiect al nuvelei lui Prosper Mérimée, Pavel Rotaru a creat un balet aflat sub semnul pasiunii și geloziei care îi leagă pe cei trei protagoniști ai acțiunii: gitana Carmen, soldatul Don José și toreadorul Escamillo. Tensiunea acumulată în interiorul triunghiului amoros îi va fi, în final, fatală seducătoarei Carmen. Pașii de dans articulează atât coregrafii neo-clasice, cât și clasice și moderne, în deplin acord cu fiecare etapă a poveștii tulburătoare.

Vă așteptăm să descoperiți puternice esențe ale prezentului și trecutului, într-un spectacol de balet complex și incitant!

Spectacolul are o pauză şi se încheie în jurul orei 20.15.

 

1.02 Spectacol de experimente stiintifice: Miniomul de stiinta

Spectacol de experimente stiintifice: Miniomul de stiinta

Vineri, 1 februarie 2019, ora 17:00 si 18:00, FundamentalFun, str.Brașov, nr. 56 A, etaj 2

Preț bilet: 12 lei/participant

De ce sa mergi ?

Miniomul de știință- spectacol de experimente științifice
1 februarie ora 17:00**
1 februarie ora 18:00 **
la FundamentalFun
** Tinand cont de numarul mare de participant, va avea loc inca o reprezentatie in 1 februarie, de la ora 17.00. Toate rezervarile facute dupa data de 28.01, ora 15.00, vor fi pentru reprezentatia de la ora 17.00.

Regia și scenografia: Silviu Rusti

Știința e adevǎrata magie care poate crea lucruri spectaculoase. De aceea vǎ invitǎm sǎ descoperiți secretele științei alǎturi de noi, pentru a vǎ arǎta cât de uimitoare poate fi aceasta. Însǎ pentru ca toate lucrurile sǎ funcționeze e nevoie de multǎ energie științificǎ și sǎ învǎțǎm împreunǎ care sunt regulile pentru a deveni un Mini-om de știintǎ.

Vârstă recomandată: 2+

Participarea se face doar în urma rezervării unui loc prin completarea formularului: https://docs.google.com/forms/d/1E-0FCTXxuCJtlDfnpq3xozkD1n0PklL8wPKkfmKK28w/edit

Biletele se achiziționează cu 15 minute înainte de începerea spectacolului.

 

SAMBATA

2.02 Piesa de teatru: Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război

Piesa de teatru: Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război

Sambata, 2 februarie 2019, ora 20:00, Teatrul National „Lucian Blaga”, Piata Stefan cel Mare, nr. 2-4

Pret bilet: 10 – 50 lei

De ce sa mergi?

Romanul Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război a fost scris în anul 1930. Trecuseră doisprezece ani de când Camil Petrescu se întorsese de pe front, cu auzul slăbit, rănit de trei ori în cei doi ani petrecuți în tranșee. În procesul de creație a personajului său, Gheorghidiu, au contat enorm atât experiențele din timpul Primului Război Mondial, momentul înrolării de la 1 august 1916, cât și viața lui de student la Facultatea de Litere și Filosofie a Universității din București, studiind în paralel și la Școala de Ofițeri (de une iese cu gradul de sublocotenent). Pe lângă „afundarea în regiunile obscure ale conștiinței” după cum spune Tudor Vianu, căutarea unei „exactități aproape științifice în despicarea complexelor sufletești tipice”, îl preocupase pe Camil Petrescu încă din timpul lucrului la piesa Jocul ielelor, în vara anului 1916.
După cum mărturisește însuși autorul: „Orice lucrare a mea are o creștere arborescentă, adică este într-o dezvoltare continuă, se amplifică ramificându-se pe toate dimensiunile ei […]. Această creștere se face practic în diferite etape, ca o schiță care se amplifică treptat, prin episoade noi adăugate lateral sau intercalate în urmărirea ideii generatoare, din comandamentul unei organicități.” Această organicitate arborescentă se regăsește atât în roman, cât și în adaptarea scenică propusă astăzi, în premieră națională, de Ada Lupu.
Roxana Croitoru și Eugenia Sarvari

Eroii… de la imagini mentale la imagini scenice

În viziunea scenică a Adei Lupu, frământările conștiinței sublocotenentului Gheorghidiu iau forma unui dialog terapeutic cu Psihologul, personaj inventat, desprins însă și el din carnea eroului camilpetrescian, care îl ajută să privească mai atent în sine însuși și să se confrunte cu cele două dimensiuni copleșitoare ale vieții sale: iubirea și războiul.
Această introspecție, gândită aproape cinematografic de regizoare, duce la dedublarea eroului din roman prin prezența scenică a doi actori. Astfel, El este Ștefan Gheorghidiu cel care vorbește, bântuit de un sine prea-plin, un „suflet tare”, așa cum spune Pompiliu Constantinescu, „rătăcit în viață și neadaptat la compromisuri, stăpân pe o minte geometric organizată, dar descompus de asaltul insidios al iubirii”. Celălalt Gheorghidiu e acel Ștefan din trecut care trăieșteultima noapte de dragoste pasională cu Ella, care e măcinat de gelozie, care luptă în tranșee în întâia noapte de război. Sunt două imagini în transparență, ale aceleiași conștiințe intransigente în căutarea absolutului în iubire, care se lovește de realitatea socială a relației de cuplu.

Printr-un fel de dedublare psihanalitică și de multiplicare a spațiilor mentale și fizice, toate personajele intră într-un labirint pluridimensional unde se confruntă crezuri, conștiințe, prejudecăți, proiecții, dorințe, frustrări, orgolii, angoase, iubiri și regrete. Concepția scenografică a Iulianei Vîlsan, aliată întregului aparat imagistic video, contribuie organic la transpunerea scenică a unei adevărate vivisecții a conștiinței eroului camilpetrescian.
Ştefana Pop-Curşeu

Mulțumim doamnei Florica Ichim pentru materialul iconografic de arhivă.

Recomandare de vârstă: 14+

Prețul biletelor:
50 lei, 40 lei, 30 lei, 20 lei, 10 lei (în funcţie de locul din sala de spectacol);
10 lei – reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 

2.02 Eveniment pentru copii: Forme

Eveniment pentru copii: Forme

Sambata, 2 februarie 2019, ora 11:00 si 12:30, Mini Reactor, str. Petofi Sandor, nr.4

Pret bilet: 10 lei

De ce sa mergi ?

Scenariu: Lorena Copil
Regia: Delia Gavlitchi
Cu: Alina Mișoc, Carina Bunea, George Sfetcu

Dragi bunici, părinți, unchi și mătuși când a fost ultima oară când v-ați jucat cu adevărat, așa cu sufletul plin de voie bună și multă curiozitate? Spectacolașul Forme este o joacă, o joacă a celor mari pentru cei mici, unde creăm, sucim și învârtim forme precum linii, trinunghiuri, pătrate și pătrațele, cercuri și cerculețe. Ingrediente? puțină imaginție, o doză de curiozitate, voie bună în exces și minim două bucățele de prieteni. Se amestecă toate bine, bine și iată o nouă lume FORMidabilă pentru copilul tău.

Durata: 40 min
Recomandat copiilor: 2+

BILETELE se pot achiziționa:
1. online:https://www.biletmaster.ro/ron/Production/474022/Forme
2. de la MiniREACTOR, cu o oră înainte de începerea spectacolului

În cazul în care realizati că nu mai puteti ajunge la spectacol, puteti schimba biletele electronice achizitionate pentru o altă reprezentatie. această operatiune este valabilă până cu 1h înainte de începerea spectacolului.

 

2.02 Atelier de mișcare și meditație: Growing curiosity

Atelier de mișcare și meditație: Growing curiosity

Sambata, 2 februarie 2019, ora 11:00, Education Studio, str. Tipografiei, nr. 1, ap. 3

Donație: 40 lei

De ce sa mergi ?

De multe ori când avem o problemă sau suntem într-un impas încercăm să găsim soluții logice, dar de câte ori ne amintim în aceste situații să ne oprim și să ne conectăm cu corpul nostru, cu universul nostru interior și să-i spunem ‘sunt aici să te ascult și să ne bucurăm împreună’ ?

Ți-ar place să găsești noi modalități de a fi atunci când lucrurile sunt în schimbare, fără să te închizi în formele din trecut sau să grăbești schimbarea pentru a ajunge la o concluzie? Cum să rămâi curios în perioadele de tranziție, care oricum nu se încheie niciodată? Cum să recunoști atunci când ești într-o stare de contractare și cum să îți însoțești cu curiozitate corpul spre o stare de mai mare fluiditate? Ce ar fi să îți întrebi propriul corp și să îl asculți în timp ce îți răspunde în mișcare?

Growing connection este un atelier creat cu drag care îți pune la dispoziție un spațiu cald și primitor cu scopul de a te sprijini să-ți asculți întrebările, îndoielile și vocea într-un mod creativ și blând. Noi aducem exerciții de mișcare, dans și mindfulness, iar tu te aduci pe tine așa cum ești acum.

Nu este necesară experiență în dans sau alte tehnici corporale. Nu se vor învăța coregrafii ci modalități de conectare cu propriul corp și dans.

Întrebări sau informații
cristina.chirnogea@gmail.com, 0754423114
claudiagageanu@gmail.com, 0740058013

 

2.02 Party: Sărbătoarea lui Yemanja

Party: Sărbătoarea lui Yemanja

Sambata, 2 februarie 2019, ora 19:00, Cercul Întreg, bld. 21 decembrie, nr. 18E

Donații sunt binevenite

De ce sa mergi ?

În mitologia braziliană de origina yorubá, Yemanjá e spiritul Mării, simbolizând întreg principiul feminin al creației, maternitatea, luna…

Pe 2 februarie în fiecare an se sărbătorește în cartierul Rio Vermelho în Salvador sărbătoarea lui Yemanjá, o petrecere care atrage anual milioane de persoane pe malurile mării pentru a sărbători acest principiu al creației.

În onoarea tuturor femeilor și mamelor, și deoarece Rio Vermelho a fost cartierul unde au locuit Bogdan și Adrian în vremea lor în Brazilia, serbăm și noi în fiecare an această dată, ca omagiu.
(Și avem doi sărbătoriți în această zi, o sărbătorită chiar în următoarea și încă una cu două zile înainte.

Așadar vă invităm să aduceți mâncare/băuturi, și să vă alăturați.
De la ora 19 începem cu o roda de capoeira Angola, prima din 2019
iar de la ora 21:30 lăsăm tobele să ne ghideze petrecerea.
Alte instrumente sunt binevenite.
Dresscode: cel puțin un obiect/haină în culorile mării.

 

2.02 Eveniment sportiv: CFR 1907 Cluj – FC Hermannstadt

Eveniment sportiv: CFR 1907 Cluj – FC Hermannstadt

Sambata, 2 februarie 2019, ora 20:00, Stadionul Dr. Constantin Rădulescu,str. Romulus Vuia, nr. 23

Pret bilet: 10 lei

De ce sa mergi ?

Campioana CFR Cluj joacă împotriva celor de la FC Hermannstadt, sâmbătă, ora 20:00, în etapa a 22-a a Ligii 1!

În Tribuna 2 și Tribuna 1 un bilet costă 10 lei!

Elevii au intrare gratuită pe baza carnetului de elev, în Tribuna 2!

Vă așteptăm în număr cât mai mare!

Hai CFR!

 

DUMINICA

3.02 Spectacol de operă: Nabucco

Spectacol de operă: Nabucco

Duminica, 3 februarie 2019, ora 18:30, Opera Nationala Romana, Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 2-4

Pret bilet: 30 – 100 lei

De ce sa mergi ?

Operă în patru acte pe un libret de Temistocle Solera, inspirat din piesa Nabuchodonosor de Auguste Anicet-Bourgeois și Francis Cornu și baletul Nabucodonosor de Antonio Cortesi

Vârsta recomandată: 10+

Alături de impresionantele abilități componistice manifestate cu precădere în genul liric, Giuseppe Verdi (1813 – 1901) – „l’italianissimo” – s-a remarcat în timpul existenței sale prin excelență creativă și prin latura revoluționară, patriotică, fiind un reprezentant de seamă în lupta pentru unificarea Italiei. Totuși, dintre titlurile operelor care îi reflectă atitudinea militantă, Nabucco rezonează într-un mod aparte. După succesul relativ al primelor două opere reprezentate pe scena teatrului Scala din Milano și pierderea treptată a membrilor familiei sale în decurs de doar doi ani (1838 – 1840), Giuseppe Verdi renunțase la ideea de a mai compune. Contactul cu libretul lui Temistocle Solera, inspirat din Vechiul Testament și, implicit, versurile rugative ale viitorului cor al sclavilor evrei – Va pensiero, sull’ali dorate – a avut un impact puternic asupra sa, determinându-l să se întoarcă la arta creatoare. Pe parcursul anului 1841, Verdi a compus opera Nabucodonosor, interpretată în premieră la Scala în anul următor, la data de 9 martie, marcând, fără îndoială, începutul unei cariere artistice strălucitoare și stabilind un record de popularitate păstrat până în zilele noastre.

Subiectul urmărește, pe parcursul celor patru acte, evoluția condiției poprului evreu – de la cea de oprimare la cea de libertate – dar și a atitudinii împăratului Nabucodonosor – întâi de aroganță, apoi de umilință – în fața Dumnezeului Atotputernic. Viziunea regizorală a Inei Hudea respectă concepția dramaturgică originală, în timp ce scenografia Lilianei Moraru prezintă componenta spațială a acesteia într-un context modern, contemporan.

Spectacolul are o pauză şi se încheie în jurul orei 21.00.

 

3.02 Piesa de teatru: Angajare de clovn

Piesa de teatru: Angajare de clovn

Duminica, 3 februarie 2019, ora 19:00, Teatrul Naţional, Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 2-4

Pret bilet: 20 – 25 lei

De ce sa mergi ?

de Matei Vișniec
regia şi scenografia: Sorin Misirianţu

Distribuţia:
Nicollo: Ovidiu Crişan
Filippo: Ioan Isaiu
Peppino: Sorin Misirianţu

Matei Vişniec s-a născut la Rădăuţi în 1956 și pleacă din România în 1987, solicitând azil politic în Franţa. Copilăria şi-a petrecut-o la Rădăuţi, oraş a cărui linişte patriarhală era când şi când întreruptă de spectacolul de circ, care vizita periodic localitatea, şi care i-a trezit gustul pentru teatru. Această atmosferă este recreată de scriitor în unele dintre textele sale, cu precădere în Bâlci/Femeia ţintă şi cei zece amanţi și Angajare de clovn. Piesele scrise între 1977 şi 1987 au fost cenzurate și circulau în clandestinitate. După 1989 devine autorul cel mai jucat din România.
Farsa tragică Angajare de clovn – după ce a primit Premiul pentru cea mai bună piesă a anului la Galele UNITER din 1991 –,  a fost publicată în volum la Editura Unitex, în 1993. În 1995 apare şi în limba franceză sub titlul Petit boulot pour vieux clown. A fost montată cu mare succes pe numeroase scene din țară și din străinătate. Criticul Laura Pavel cataloghează Angajare de clovn  drept un „text simptomatic pentru dramaturgia post-absurdă în care stridenţele avangardiste ale teatrului anilor’60 sunt trecute prin filtrul unei ironii îndulcite cu accente lirice”.
Nicolló, Filippo şi Peppino sunt persoane anonime, interşanjabile. Ei pot să fie, de fapt, oricine. Inactivi în așteptarea loc, ei se află suspendaţi într-un timp incert. Se tachinează, sunt sarcastici, invidioşi, ingenui manifestînd un amestec bizar de copilărie crudă şi tandreţe iubitoare. Bufonadele lor sunt, într-un fel, nişte parabole ale morţii, dar, totodată, un bun prilej de etalare a „cunoștințelor” dobândite de-a lungul unei îndelungate cariere. Nu sunt esenţial răi, ci alienaţi de o societate care le dă senzaţia că nu mai are nevoie de ei: o temă, parcă, mai actuală ca niciodată.
Atent exploatat în spectacol, acest conflict stă la baza tuturor acţiunilor fizice ale interpreților. Aceste personaje „ne pot reprezenta pe oricare dintre noi, indiferent de vârstă, sex sau profesie”. Montarea „suferă” de o energie debordantă, de un comic autentic obţinut din subtilul melanj al dramatismului celui mai profund cu umorul sclipitor.

Sorin Misirianțu, regizorul acestei puneri în scenă și interpretul lui Peppino, mărturisește că este „un spectacol despre disperare, claustrare, despre intoleranță, despre terapie cu îngeri căzuți a unor personaje ce pășesc spre senectute. Cel mai puternic sentiment – frica – unește cele trei personaje; frica de a rata, de a nu mai fi în centrul atenției, de a îmbătrâni, de a muri. Dorința celor trei clovni de a mai aparține prezentului, e un cântec de lebădă amânat. Încercarea lor de a se angaja, e de fapt dorința de a fi în armonie cu Universul. Ei ajung să se descopere pe ei înșiși și să-și descopere potențialul, un potențial pe care-l credeau apus”.

 

3.02 Spectacol: Iedul cu trei capre

Spectacol: Iedul cu trei capre

Duminica, 3 februarie 2019, ora 12:00, Cinema Dacia,  str. Bucegi, nr. 11 B

Preț bilet: 10 lei copii, 14 lei adulți

De ce sa mergi ?

Compania BIBABO este invitata noastră în această stagiune!
Spectacol recomandat 2+

Rezervări bilete: http://reservr.net/u/AnimaArt/event/Uu88j3piIO94SwC6
– Biletele rezervate se ridică cu cel puțin 15 minute înainte de începerea spectacolului, după această oră rezervările își pierd valabilitatea iar biletele vor fi puse în vânzare publicului prezent.
– Dacă nu ne puteți onora cu prezența vă rugăm foarte mult să anulați rezervarea așa încât cei din lista de așteptare să primească locul eliberat în timp util;

Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

3.02 Lecturi în Atelier: Robert Gabriel Elekes

Lecturi în Atelier: Robert Gabriel Elekes

Duminica, 3 februarie 2019, ora 19:00, Atelier Cafe, str. Memorandumului, nr. 9

Intrare liberă

De ce sa mergi ?

Robert G. Elekes s-a născut ȋntr-o familie multietnică pe 28 ianuarie 1985, în Braşov. A terminat Colegiul Național “Aprily Lajos” din Braşov ȋn 2004 şi apoi a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov în 2008. În 2012 a primit titlul de doctor de la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu pentru o lucrare despre literatura de expresie germană din România în perioada comunismului. Debutul absolut are loc ȋn 2012 ȋn Revista “Corpul T” cu poezia “Speologia Sinelui”. În 2015 publică volumul său de debut “aici îmi iau dinții-n spinare și adio” la editura Tracus Arte. După publicarea primului său volum a primit Premiul Național de Poezie Iustin Panța pentru debut, Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu, Opus Primum, Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România. În 2018 publică volumul de poezie “o dronă care să mă vrea în sfârșit doar pe mine” la Casa de Editură Max Blecher. Selecții din opera sa au fost traduse și publicate în maghiară, germană, engleză și neerlandeză. În prezent predă literatură şi traduceri literare la Universitatea Transilvania din Braşov. Este fondatorul și coordonatorul clubului de lectură Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets și al festivalului de poezie cu același nume.

Info & rezervări: 0264.450.655

 

3.02 Film: How to Train Your Dragon: The Hidden World

Film: How to Train Your Dragon: The Hidden World

Duminica, 3 februarie 2019, Cinema City Iulius, Cinema City VIVO!, Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria

De ce sa mergi ?

DreamWorks Animation prezintă o poveste despre maturizare, despre găsirea curajului de a înfrunta necunoscutul, și despre cum nimic nu te poate pregăti pentru momentul în care trebuie să renunți la cineva drag.
Ceea ce a început ca o prietenie neașteptată dintre un adolescent viking și un neînfricat dragon Furia Nopții a devenit, deja, o aventură de-o viață. Bine ați venit la cel mai uimitor capitol al uneia din cele mai îndrăgite francize din istoria filmului – Cum să-ți dresezi dragonul 3!

Acum șef și conducător al Insulei Tontului, alături de Astrid, Sughiț a creat o utopie glorios de haotică pentru populația de dragoni. Apariția bruscă a Furiei Luminii coincide cu cea mai sumbră amenințare care a planat vreodată asupra orășelului lor, așa că Sughiț și Știrbul trebuie să părăsească singurul cămin pe care l-au cunoscut vreodată, și să pornească într-o călătorie spre o lume ascunsă despre care se știe că există doar în legende. Pe măsură ce li se dezvăluie adevăratul destin, dragonul și călărețul său vor lupta împreună, până la capătul Pământului, pentru a apăra tot ce a ajuns să le fie mai drag.

Cu: Jonah Hill, Cate Blanchett, Kristen Wiig, Jay Baruchel, Gerard Butler

Gen film: Acţiune/ Animaţie/ Aventuri/ Comedie/ Familie Fantastic

Regia: Dean DeBlois

Program:

Cinema City Iulius

11:00(3D, ro, 4DX) 12:30(3D, ro) 14:50(3D, ro) 16:10(3D, ro, 4DX) 17:10(3D, ro) 19:20(3D, ro) 22:30(3D)

Cinema City Polus

11:00(3D, ro) 12:00(3D, ro) 13:20(3D, ro) 15:40(3D, ro) 18:00(3D, ro) 19:20(3D, ro) 21:50(3D)

Florin Piersic

14:00(3D, ro)

Victoria

13:00(ro)

2019-01-31
author3
Tags
city beat carmenconcert simfonicHow to Train Your DragonIedul cu trei capreteatruweekend cluj
tweet

Citeste si

  • Comments Off on 15-17.02 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj 15-17.02 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    15-17.02 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    14/02/2019

  • Comments Off on 15.02 Piesa de teatru: Orbii 15.02  Piesa de teatru: Orbii

    15.02 Piesa de teatru: Orbii

    14/02/2019

  • Comments Off on 15.02 Concert simfonic – dirijor Gabriel Bebeşelea 15.02 Concert simfonic – dirijor Gabriel Bebeşelea

    15.02 Concert simfonic – dirijor Gabriel Bebeşelea

    14/02/2019

  • Comments Off on 14.02 Piesa de teatru: Sânziana şi Pepelea 14.02 Piesa de teatru: Sânziana şi Pepelea

    14.02 Piesa de teatru: Sânziana şi Pepelea

    13/02/2019

Welcome2Cluj on Facebook

Vremea | Curs Valutar | AZI



INFO CLUJ

  1. Popular
  2. Recent
  3. Comments
  4. Tags
  • Inspiraţie de la Piastrelle şi Young: amenajări interioare şi exterioare cu personalitate (A)

    Inspiraţie de la Piastrelle şi Young: amenajări interioare şi exterioare cu personalitate (A)

    05/12/2015
  • 14.11 – Filmul The Red Violin la Cinema Cafe in Doamna T

    14.11 – Filmul The Red Violin la Cinema Cafe in Doamna T

    14/11/2013
  • 20 – 26.01 Șapte evenimente de neratat săptămâna aceasta la Cluj

    20 – 26.01 Șapte evenimente de neratat săptămâna aceasta la Cluj

    20/01/2014
  • 25.02 – 28.02 Ce rol are consilierea genetică – un curs deschis susţinut de Daniel David

    25.02 – 28.02 Ce rol are consilierea genetică – un curs deschis susţinut de Daniel David

    24/02/2014
  • 01.05 Concert Live Industroika

    01.05 Concert Live Industroika

    29/04/2014
  • Femeia moderna – intre “Feminitate si Feminism”

    Femeia moderna – intre “Feminitate si Feminism”

    15/02/2019
  • 15-17.02 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    15-17.02 Ce facem weekend-ul acesta in Cluj

    14/02/2019
  • 17.02 Film: The Lego Movie 2: The Second Part

    17.02 Film: The Lego Movie 2: The Second Part

    14/02/2019
  • 17.02 Expoziție: Îmbinări tradiționale ale lemnului

    17.02 Expoziție: Îmbinări tradiționale ale lemnului

    14/02/2019
  • 17.02 Spectacol: Micul nostru centenar

    17.02 Spectacol: Micul nostru centenar

    14/02/2019
  • scr888 kiosk apk : In this connection, a concise training program will stand a an asso ...

cluj eveniment cluj teatru evenimente cluj evenimente de neratat concert evenimente culturale cluj stiri din cluj muzeul de arta teatrul maghiar Teatrul National Lucian Blaga teatrul national evenimente in cluj film party cinema florin piersic cluj-napoca casa de cultura a studentilor opera spectacol expozitie Eveniment pentru copii cluj attractions city guide what to do in cluj

Cauta in site

Arhiva

Copyright © 2009-2019 Welcome2Cluj
Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Mai multe detalii aici.