Luni, 05 septembrie 2016, ora 18:00, Libraria Carturesti Iulius Mall, str. Alexandru Vaida Voevod, nr. 53 B
Intrarea liberă
De ce sa mergi?
Învățarea înseamnă schimbare. Învățarea schimbă structura fizică a creierului și determină organizări și reorganizări ale acestuia. Învățarea se întâmplă mereu, conștient și inconștient. Când pregătim un training, adesea ne concentrăm mult mai mult asupra conținutului pe care dorim să îl transmitem și mai puțin asupra manierei în care participanții învață.
În acest atelier, vă propun să ne îndreptăm atenția asupra modului în care învățăm și să descoperim ce înseamnă un proces de învățare reală și care sunt iluziile competențelor noastre.
Ce ne motivează să învățăm ca adulți:
Andragogia și principiile învățării
Neuroștiințele învățării
Stiluri de învățare vs. Metode de învățare
Idei de reținut despre cum învățăm real
Gabriela HUM este psiholog și trainer, fiind activă în zona de consultanță și dezvoltare personală din 1997. Coordonează echipa ATU Consulting și activitatea companiei din 2004 și e direct implicată atât în strategie, cât și în proiectele desfășurate în firmă. Gabi e pasionată de grupuri și dinamica acestora. Crede cu tărie că relația este cea care stă la baza schimbărilor, creșterii și dezvoltării umane și că învățarea este un proces de descoperire.
*** Intrarea la atelier este liberă – în limita locurilor disponibile. Pentru participare, vă rugăm să vă rezervați un loc completând formularul de înscriere.
Dacă doriți, puteți să dați join sau share la evenimentul de pe Facebook.
Vă așteptăm cu drag!
Despre eveniment
Atelierul face parte din proiectul Luni de poveste… la Cărturești, eveniment organizat de ATU Consulting. În perioada septembrie – octombrie 2016, timp de nouă săptămâni, în fiecare seară de luni, de la 18:00 la 20:00, la Cărturești (Iulius Mall, Cluj-Napoca), vă propunem să călătorim împreună, prin teme și subiecte de interes – cu aplicabilitate directă în viața noastră de zi cu zi.
Marti, 06 septembrie 2016, ora 09:00,Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, str. C. Daicoviciu, nr. 2
De ce sa mergi?
O expoziţie unică în România, de prezentare virtuală 3D a sitului arheologic de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, a fost deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei (MNIT)din Cluj-Napoca.
Cei care doresc pot face, în această expoziţie, o plimbare virtuală printre vestigiile sitului arheologic de la Ulpia Traiana „reconstruite” de o echipă de specialişti de la Roma.
Directorul MNIT, Carmen Ciongradi, a delcarat, la deschiderea expoziției, că acest tur virtual vine să-i ajute pe vizitatori să înţeleagă cum arăta vechiul oraş și să cunoască mai multe despre viaţa locuitorilor din această provincie. „Expoziţia s-a născut în urma unui proiect de cercetare, în colaborare cu Institutul pentru Tehnologie Aplicată Patrimoniului Cultural din Roma, care a lucrat în parteneriat cu noi pentru reconsttuirea virtuală a întregului sit Colonia Dacica Sarmizegetusa, capital Daciei romane. Este pentru prima data la noi în ţară când o asemenea expoziţie poate fi văzută şi de publicul din România. Ei au adus mai multe scenarii pe care le puteţi alege pentru a putea vizita monumente, cum ar fi sediul guvernatorului financiar al Daciei romane, un fel de ministru de finanţe pe vremea aceea, la acre noi cercetăm arheologic de doi ani deja şi aşa-numitul Templu Mare din sarmizegetuzsa a cărui cerectare am încheiat-o”, a declarat Carmen Ciongradi.
Reconstituirile care pot fi văzute în muzeu sunt doar o avanpremieră la cum o să arate expoziţia finală, când tot situl de la Sarmiuegetusa va putea fi reconstituit 3D, la finalul proiectului.
Reprezentantul Institutului de Tehnologie Aplicată din Roma, Emanuel Demetrescu, a afirmat că pentru realizarea acestor imagini 3D s-a folosit tehnologie avansată, precum dronele dar şi aparatura de scanare geo-magnetică.
Expoziţia va fi deschisă până în data de 30 septembrie, iar biletul de intrare costă 3 lei. Muzeul organizează şi vizite ale unor grupuri, cum ar fi cele de elevi.
Miercuri, 07 septembrie 2016, ora 10:00, Muzeul de Arta, Piata Unirii, nr. 30
Taxă de ghidaj: 50 lei/grup
De ce sa mergi ?
Abordate într-o manieră interactivă și interdisciplinară, noile programe de educație muzeală sunt concepute cu intenția de a oferi experiențe noi, memorabile, constituindu-se în captivante instrumente de educație non-formală. Participanții au şansa de a pătrunde în universul de creaţie al marilor artişti români, prin intermediul unui contact direct cu opere de referință în istoria artelor plastice din România.
CICLURI TEMATICE
1. „Palatul Bánffy”: vizită interactivă desfăşurată în incinta celui mai reprezentativ edificiu laic baroc al orașului și unul de referință în arhitectura de secol XVIII din Transilvania, pe parcursul căreia sunt expuse aspecte referitoare la istoricul clădirii monument, morfologia, structura şi apartenenţa sa stilistică, elementele de decor plastic interior şi exterior, semnificaţii simbolice etc. Durata vizitei: 1 oră şi 30 de minute.
2. „Creaţia ca spectacol. Regia spaţiului pictural”: ciclu tematic structurat în patru vizite interactive, pe parcursul cărora se abordează diverse aspecte ale temei enunţate generic: construcţia spaţiului plastic, forme şi tipuri compoziţionale, mijloace de punere în scenă (perspectivă, ecleraj), elemente de recuzită scenografică, protagoniștii imaginii, atitudine, gestică și expresivitate. Durata vizitei: 1 oră şi 30 de minute.
3. „Genurile artistice”: ciclu tematic structurat în cinci vizite interactive, pe parcursul cărora sunt analizate variatele ipostaze ale temei: scena istorică / scena de gen, portretul, autoportretul, peisajul şi natura moartă. Durata vizitei: 1 oră şi 30 de minute.
Programele de educaţie muzeală se desfășoară în zilele de miercuri, joi şi vineri, între orele 10:00-17:00. Pentru toate tipurile de programe, participarea se va face pe bază de înscriere, programările fixându-se cu cel puţin zece zile în avans, prin e-mail la adresa macn@cluj.astral.ro sau la numărul de telefon 0264-596952, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-16:00. Grupurile de elevi participante vor fi însoţite, în mod obligatoriu, de un cadru didactic desemnat de instituţia şcolară aparţinătoare.
Persoană de contact: Alexandra Sârbu, muzeograf/educator muzeal
Joi, 08 septembrie 2016, ora 16:00, Teatrul National „Lucian Blaga”, Piata Stefan cel Mare, nr. 2-4
Pret bilet: 25 lei.
De ce sa mergi?
„Împrumutând structura piesei Dada Mouchoir de Nuages (Batistă de nori), spectacolul Tzara arde și Dada se piaptănă aduce în scenă impresionanta moștenire artistică lăsată de mișcarea dadaistă, cu prilejul împlinirii a o sută de ani de la nașterea acestui curent avangardist care a zdruncinat temeliile artei tradiționale și a dat un impuls fabulos dezvoltărilor moderniste din istoria artei. Construit dramaturgic din textele lui Tristan Tzara (manifeste, poezie, teatru) precum și din corespondența cu prietenii lui și din scrierile acestora, spectacolul rememorează în spirit dadaist biografia Poetului Tzara, de la plecarea sa din România și de la primele serate la Cabaret Voltaire, până în momentul autodizolvării mișcării Dada, al desprinderii lui Tzara de suprarealism și al căutării refugiului în studiul anagramelor din opera lui François Villon. Spectatorii vor asista la o halucinantă poveste-colaj, prin care teatrul primește în teatru manifestele dada, poemele simultane, cântecele negre, omul aproximativ, ritualurile, prieteniile și disensiunile tinerilor exaltați și justițiari ai artei, sub forma unor fantome vesele și triste cu măști avangardiste.“
de Ion Pop, Ștefana și Ioan Pop-Curșeu
regia: Ştefana Pop-Curşeu
scenografia: Filip Odangiu , Rareș Stoica
Video și sound design: Rareș Stoica
coregrafia: Cătălin Codreanu
humbugs: Cristian Grosu
maestru de lumini: Jenel Moldovan
Distribuţia:
Tristan Tzara: Filip Odangiu
Sf. Gargal, Marcel Iancu și alte personaje: Rareș Stoica
Sf. Casdoas, Hugo Ball și alte personaje: Cătălin Codreanu
Sf. Govdela, Richard Huelsenbeck și alte personaje: Cristian Grosu
Maya și ale personaje: Ştefana Pop-Curşeu
Vineri, 09 septembrie 2016, ora 14:00, Sala Sporturilor “Horia Demian”, str. Splaiul Independenţei FN
De ce sa mergi?
Între 9-11 septembrie are loc cea de-a 18-a ediție Septemberfest! Muzica, show-urile gastronomice, berea artizanală, jocurile de societate, târgurile handmade, un cinematograf 7D și unul dintre cele mai frumoase parcuri de distracție din Transilvania vor face din acest weekend unul memorabil chiar pe platoul Sălii Sporturilor “Horia Demian”.
În serile de vineri și sâmbătă, clujenii vor dansa pe hiturile trupei de coveruri “Septemberfest Band”. Vor asculta muzica pentru suflet adusa pe scena de Adriana Berezovsky, care va prezenta adaptări din folclorul românesc și rusesc, preluări de la Maria Tănase și fado portugues. Prezentă va fi și formatia de suflători Transilvania Brass, membrii ai Filarmonicii „Transilvania” și a Operei Naționale Române Cluj-Napoca. Artiștii invitați în cadrul evenimentului sunt clujeni, cu scopul promovării artiștilor locali.
Cea de a doua scenă – By The River Stage – va aduce o calatorie muzicala lejera de la Electronica la Disco prin Afrobeat, New Jazz, World Music + multe altele si inapoi! Fundalul sonor va fi asigurat asigurat de Socol, Digital Love, Groove Salad (Feeling / Brandon Roggers) si Dodo.
În ultima zi a festivalului, trupa Voltaj va concerta pe cea de-a treia scenă, în cadrul turneului național XTOUR de lansare al noului album.
Emblema festivalului rămâne servirea berii: la halbă de 1 litru sau bere la metru, pentru grupurile numeroase de prieteni. Sortimentele numără beri produse în România, dar și în Cehia, Noua Zeelandă, Germania sau Olanda.
Accesul publicului este gratuit!
Sambata, 10 septembrie 2016, ora 10:00, Cluj Arena, Aleea Stadionului, nr. 2
De ce sa mergi?
Active Baby, targ pentru copii pe Cluj Arena
Cel mai mare targ pentru copii si bebelusi, targul Active Bay va asteapta cu articole de sezon in data de 10 septembriela Cluj Arena, intre orele 10-14.
Intrarea este libera pentru cumparatori!
Inscrierile pentru vanzatori incep in 15 august la ora 10.
Duminica, 11 septembrie 2016, ora 18:00, Polus Center
De ce sa mergi?
Polus Center Cluj va invita la World Masters of Grill! Sunteti pasionati de gastronomie, gurmanzi sau pur si simplu va plac preparatele gatite la gratar?
Atunci va asteptam la Polus intre 10 si 11 septembrie, la World Masters of Grill, cel mai mare show culinar din Romania alaturi de regele mondial al gratarelor, Chef Robert Rainford si maestri internationali in arta gratarelor, ce va-au pregatit demonstratii incendiare si preparate delicoase.
In plus, daca sunteti talentati la incins gratarele, inscrieti-va alaturi de gasca de prieteni la competitia Urban Barbecue Party.
05-11.09 Sapte evenimente de neratat saptamana asta la Cluj
Luni, 05 septembrie 2016, ora 18:00, Libraria Carturesti Iulius Mall, str. Alexandru Vaida Voevod, nr. 53 B
Intrarea liberă
De ce sa mergi?
Învățarea înseamnă schimbare. Învățarea schimbă structura fizică a creierului și determină organizări și reorganizări ale acestuia. Învățarea se întâmplă mereu, conștient și inconștient. Când pregătim un training, adesea ne concentrăm mult mai mult asupra conținutului pe care dorim să îl transmitem și mai puțin asupra manierei în care participanții învață.
În acest atelier, vă propun să ne îndreptăm atenția asupra modului în care învățăm și să descoperim ce înseamnă un proces de învățare reală și care sunt iluziile competențelor noastre.
Ce ne motivează să învățăm ca adulți:
Gabriela HUM este psiholog și trainer, fiind activă în zona de consultanță și dezvoltare personală din 1997. Coordonează echipa ATU Consulting și activitatea companiei din 2004 și e direct implicată atât în strategie, cât și în proiectele desfășurate în firmă. Gabi e pasionată de grupuri și dinamica acestora. Crede cu tărie că relația este cea care stă la baza schimbărilor, creșterii și dezvoltării umane și că învățarea este un proces de descoperire.
***
Intrarea la atelier este liberă – în limita locurilor disponibile. Pentru participare, vă rugăm să vă rezervați un loc completând formularul de înscriere.
Dacă doriți, puteți să dați join sau share la evenimentul de pe Facebook.
Vă așteptăm cu drag!
Despre eveniment
Atelierul face parte din proiectul Luni de poveste… la Cărturești, eveniment organizat de ATU Consulting. În perioada septembrie – octombrie 2016, timp de nouă săptămâni, în fiecare seară de luni, de la 18:00 la 20:00, la Cărturești (Iulius Mall, Cluj-Napoca), vă propunem să călătorim împreună, prin teme și subiecte de interes – cu aplicabilitate directă în viața noastră de zi cu zi.
Marti, 06 septembrie 2016, ora 09:00, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, str. C. Daicoviciu, nr. 2
De ce sa mergi?
O expoziţie unică în România, de prezentare virtuală 3D a sitului arheologic de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, a fost deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei (MNIT)din Cluj-Napoca.
Cei care doresc pot face, în această expoziţie, o plimbare virtuală printre vestigiile sitului arheologic de la Ulpia Traiana „reconstruite” de o echipă de specialişti de la Roma.
Directorul MNIT, Carmen Ciongradi, a delcarat, la deschiderea expoziției, că acest tur virtual vine să-i ajute pe vizitatori să înţeleagă cum arăta vechiul oraş și să cunoască mai multe despre viaţa locuitorilor din această provincie. „Expoziţia s-a născut în urma unui proiect de cercetare, în colaborare cu Institutul pentru Tehnologie Aplicată Patrimoniului Cultural din Roma, care a lucrat în parteneriat cu noi pentru reconsttuirea virtuală a întregului sit Colonia Dacica Sarmizegetusa, capital Daciei romane. Este pentru prima data la noi în ţară când o asemenea expoziţie poate fi văzută şi de publicul din România. Ei au adus mai multe scenarii pe care le puteţi alege pentru a putea vizita monumente, cum ar fi sediul guvernatorului financiar al Daciei romane, un fel de ministru de finanţe pe vremea aceea, la acre noi cercetăm arheologic de doi ani deja şi aşa-numitul Templu Mare din sarmizegetuzsa a cărui cerectare am încheiat-o”, a declarat Carmen Ciongradi.
Reconstituirile care pot fi văzute în muzeu sunt doar o avanpremieră la cum o să arate expoziţia finală, când tot situl de la Sarmiuegetusa va putea fi reconstituit 3D, la finalul proiectului.
Reprezentantul Institutului de Tehnologie Aplicată din Roma, Emanuel Demetrescu, a afirmat că pentru realizarea acestor imagini 3D s-a folosit tehnologie avansată, precum dronele dar şi aparatura de scanare geo-magnetică.
Expoziţia va fi deschisă până în data de 30 septembrie, iar biletul de intrare costă 3 lei. Muzeul organizează şi vizite ale unor grupuri, cum ar fi cele de elevi.
Miercuri, 07 septembrie 2016, ora 10:00, Muzeul de Arta, Piata Unirii, nr. 30
Taxă de ghidaj: 50 lei/grup
De ce sa mergi ?
Abordate într-o manieră interactivă și interdisciplinară, noile programe de educație muzeală sunt concepute cu intenția de a oferi experiențe noi, memorabile, constituindu-se în captivante instrumente de educație non-formală. Participanții au şansa de a pătrunde în universul de creaţie al marilor artişti români, prin intermediul unui contact direct cu opere de referință în istoria artelor plastice din România.
CICLURI TEMATICE
1. „Palatul Bánffy”: vizită interactivă desfăşurată în incinta celui mai reprezentativ edificiu laic baroc al orașului și unul de referință în arhitectura de secol XVIII din Transilvania, pe parcursul căreia sunt expuse aspecte referitoare la istoricul clădirii monument, morfologia, structura şi apartenenţa sa stilistică, elementele de decor plastic interior şi exterior, semnificaţii simbolice etc. Durata vizitei: 1 oră şi 30 de minute.
2. „Creaţia ca spectacol. Regia spaţiului pictural”: ciclu tematic structurat în patru vizite interactive, pe parcursul cărora se abordează diverse aspecte ale temei enunţate generic: construcţia spaţiului plastic, forme şi tipuri compoziţionale, mijloace de punere în scenă (perspectivă, ecleraj), elemente de recuzită scenografică, protagoniștii imaginii, atitudine, gestică și expresivitate. Durata vizitei: 1 oră şi 30 de minute.
3. „Genurile artistice”: ciclu tematic structurat în cinci vizite interactive, pe parcursul cărora sunt analizate variatele ipostaze ale temei: scena istorică / scena de gen, portretul, autoportretul, peisajul şi natura moartă. Durata vizitei: 1 oră şi 30 de minute.
Programele de educaţie muzeală se desfășoară în zilele de miercuri, joi şi vineri, între orele 10:00-17:00. Pentru toate tipurile de programe, participarea se va face pe bază de înscriere, programările fixându-se cu cel puţin zece zile în avans, prin e-mail la adresa macn@cluj.astral.ro sau la numărul de telefon 0264-596952, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-16:00. Grupurile de elevi participante vor fi însoţite, în mod obligatoriu, de un cadru didactic desemnat de instituţia şcolară aparţinătoare.
Persoană de contact: Alexandra Sârbu, muzeograf/educator muzeal
Joi, 08 septembrie 2016, ora 16:00, Teatrul National „Lucian Blaga”, Piata Stefan cel Mare, nr. 2-4
Pret bilet: 25 lei.
De ce sa mergi?
regia: Ştefana Pop-Curşeu
scenografia: Filip Odangiu , Rareș Stoica
Video și sound design: Rareș Stoica
coregrafia: Cătălin Codreanu
humbugs: Cristian Grosu
maestru de lumini: Jenel Moldovan
Distribuţia:
Tristan Tzara: Filip Odangiu
Sf. Gargal, Marcel Iancu și alte personaje: Rareș Stoica
Sf. Casdoas, Hugo Ball și alte personaje: Cătălin Codreanu
Sf. Govdela, Richard Huelsenbeck și alte personaje: Cristian Grosu
Maya și ale personaje: Ştefana Pop-Curşeu
regia tehnică: Constantin Pojonie
lumini: Mădălina Mânzat , Ionuț Maier
sonorizare: Vlad Negrea
Între 9-11 septembrie are loc cea de-a 18-a ediție Septemberfest! Muzica, show-urile gastronomice, berea artizanală, jocurile de societate, târgurile handmade, un cinematograf 7D și unul dintre cele mai frumoase parcuri de distracție din Transilvania vor face din acest weekend unul memorabil chiar pe platoul Sălii Sporturilor “Horia Demian”.
În serile de vineri și sâmbătă, clujenii vor dansa pe hiturile trupei de coveruri “Septemberfest Band”. Vor asculta muzica pentru suflet adusa pe scena de Adriana Berezovsky, care va prezenta adaptări din folclorul românesc și rusesc, preluări de la Maria Tănase și fado portugues. Prezentă va fi și formatia de suflători Transilvania Brass, membrii ai Filarmonicii „Transilvania” și a Operei Naționale Române Cluj-Napoca. Artiștii invitați în cadrul evenimentului sunt clujeni, cu scopul promovării artiștilor locali.
Cea de a doua scenă – By The River Stage – va aduce o calatorie muzicala lejera de la Electronica la Disco prin Afrobeat, New Jazz, World Music + multe altele si inapoi! Fundalul sonor va fi asigurat asigurat de Socol, Digital Love, Groove Salad (Feeling / Brandon Roggers) si Dodo.
În ultima zi a festivalului, trupa Voltaj va concerta pe cea de-a treia scenă, în cadrul turneului național XTOUR de lansare al noului album.
Emblema festivalului rămâne servirea berii: la halbă de 1 litru sau bere la metru, pentru grupurile numeroase de prieteni. Sortimentele numără beri produse în România, dar și în Cehia, Noua Zeelandă, Germania sau Olanda.
Accesul publicului este gratuit!
Sambata, 10 septembrie 2016, ora 10:00, Cluj Arena, Aleea Stadionului, nr. 2
De ce sa mergi?
Active Baby, targ pentru copii pe Cluj Arena
Cel mai mare targ pentru copii si bebelusi, targul Active Bay va asteapta cu articole de sezon in data de 10 septembriela Cluj Arena, intre orele 10-14.
Intrarea este libera pentru cumparatori!
Inscrierile pentru vanzatori incep in 15 august la ora 10.
Duminica, 11 septembrie 2016, ora 18:00, Polus Center
De ce sa mergi?
Polus Center Cluj va invita la World Masters of Grill! Sunteti pasionati de gastronomie, gurmanzi sau pur si simplu va plac preparatele gatite la gratar?
Atunci va asteptam la Polus intre 10 si 11 septembrie, la World Masters of Grill, cel mai mare show culinar din Romania alaturi de regele mondial al gratarelor, Chef Robert Rainford si maestri internationali in arta gratarelor, ce va-au pregatit demonstratii incendiare si preparate delicoase.
In plus, daca sunteti talentati la incins gratarele, inscrieti-va alaturi de gasca de prieteni la competitia Urban Barbecue Party.
Citeste si
3.03 Seară de lectură: De la Om ...
01/03/2021
3.03 Webinar: Introducere în HUNA
01/03/2021
3.03 Urban Talks: Provocările locuirii
01/03/2021
3-21.03 Expozitie de pictura: Sorin Dumitrescu Mihăești
01/03/2021